• info@ramzarz.info
  • ۲۹ مرداد ۱۴۰۱

تحولات رمزارزی در سال‌های اخیر باعث افزایش محبوبیت بازار ارزهای دیجیتال شده است. رشد سریع دارایی‌های دیجیتالی، سرمایه‌گذاران فراوانی را روانۀ این بازار کرده است. مطالعات قبلی نشان می‌دهند که با وجود ریسک‌های سرمایه‌گذاری اغلب سرمایه‌گذاران بدون شناخت و مطالعه کافی وارد بازار کریپتو می‌شوند. یکی از روش‌های معمول برای جلوگیری از زیان و مدیریت ریسک‌ در بازارهای مالی، استفاده از استراتژی استاپ لاس (Stop-loss) است. در ادامه به بیان مفهوم استاپ لاس، اهمیت استفاده از آن، مزایا و معایب استاپ لاس و نحوۀ استفاده از معامله استاپ لاس در داشبورد رمزارز می‌پردازیم. 

– استاپ لاس (Stop-loss) چیست؟

– معامله استاپ‌ لاس چگونه کار می‌کند؟

– مزایا و معایب معامله Stop-loss چیست؟

– انواع معاملات استاپ‌ لاس

– معاملات استاپ‌ لاس کامل

– معاملات استاپ‌ لاس لیمیتد/جزئی

– معاملات استاپ‌ لاس دنباله‌دار

– نحوه استفاده از معامله استاپ‌ لاس در رمزارز

 

بیشتر بخوانید: داشبورد معاملاتی چیست؟ آموزش نحوه استفاده از داشبورد رمزارز

استاپ لاس (Stop-loss) چیست؟

استاپ لاس نوعی از سفارش توقف است که به سرمایه‌گذاران و تریدرها اجازه می‌دهد زیان بالقوۀ خود از یک موقعیت سرمایه‌گذاری را محدود کنند. یک سفارش توقف با قیمت توقف پایین‌تر از سطح فعلی ثبت می‌شود که در صورت تحقق آن، معامله به صورت خودکار انجام می‌شود. 

با استفاده از معامله Stop-loss تریدر مطمئن می‌شود که در صورت رسیدن قیمت به سطح مشخص، که معادل زیان مشخصی است، به صورت خودکار از آن موقعیت سرمایه‌گذاری خارج شود. در واقع تریدر می‌تواند ریسک یک ترید را برای زمانی که بازار بر خلاف خواستۀ وی حرکت می‌کند، در سطح مشخصی محدود کند.  

برای مثال، فرض کنید قیمت یکی از دارایی‌های شما اکنون به سطح حمایت خود نزدیک شده است. احتمال می‌دهید که حمایت شکسته شود و می‌خواهید از یک زیان احتمالی جلوگیری کنید. در این صورت باید یک سفارش بگذارید که در صورت کمتر شدن قیمت از سطح مشخصی، سفارش فروش شما به صورت خودکار انجام شود. 

بیشتر بخوانید: سیگنال‌دهی چیست و انواع سیگنال ارز دیجیتال کدامند؟

معامله استاپ لاس (Stop-loss) چگونه کار می‌کند؟

همان‌طور که از نام آن پیداست، استراتژی Stop-loss برای دستیابی به یک هدف مشخص یعنی تعیین حد ضرر برای موقعیت‌های سرمایه‌گذاری باز یک تریدر استفاده می‌شود. یک سفارش استاپ لاس معامله‌ای را انجام می‌دهد که در صورت ادامه یافتن حرکت نزولی قیمت و رسیدن به سطح مشخصی، شما را از موقعیت سرمایه‌گذاری خارج کند. از این رو برای کاهش ریسک سقوط بازار و کنترل زیان در مارکت رمزارز بسیار سودمند است. 

یک سوال رایج که سرمایه‌گذاران و تریدرهای بازار کریپتو می‌پرسند این است که در چه جایی باید سفارش Stop-loss خود را بگذارند. متغیرها و حالت‌های زیادی وجود دارند و جواب یکسانی وجود ندارد. به هر حال، روش معمول در دو دسته جای دارد: مالی و تکنیکال.

استاپ لاس با رویکرد مالی (financial) در نقطه‌ای گذاشته می‌شود که از آن‌جا به بعد تحمل زیان مالی بیشتری را ندارید. برای مثال فرض کنید که می‌خواهیم حداکثر ۵ دلار در یک رمزارز که با قیمت ۷۵ دلار معامله می‌شود، ریسک کنیم. اینجاست که سوای این که چه اتفاقی در بازار رخ دهد، یک سفارش استاپ لاس با قیمت توقف ۷۰ دلار می‌گذاریم. 

استاپ لاس تکنیکال (technical) در یک نقطه حساس به لحاظ تحلیل تکنیکال قرار داده می‌شود. به عنوان مثال، نقاط بالا و پایین محدودۀ قیمت فعلی، سطوح بازگشت فیبوناچی، سطوح حمایت و مقاومت و یا یک میانگین متحرک خاص، برخی از این نقاط مهم هستند. نکتۀ حائز اهمیت در این حالت، داشتنِ یک سفارش استاپ لاس زنده و پویا برای محافظت از موقعیت سرمایه‌گذاری است. 

مزایا و معایب معامله استاپ لاس چیست؟

مزایای استاپ لاس بسیار بیشتر از معایب آن است زیرا کمک می‌کند از ضررهای هنگفت جلوگیری کنید. مزیت اصلی Stop-loss این است که ضمانت اجرایی دارد یعنی حتی اگر نتوانید بازار را رصد کنید، سفارش فروش انجام خواهد شد و زیان محدود می‌شود.  

عدم تعیین Stop-loss می‌تواند باعث از بین رفتن بخش زیادی از سرمایه یک تریدر شود؛ به طوری که گاهی از اوقات جبران آن امکان‌پذیر نخواهد بود. به خاطر داشته باشید که بدون استفاده از Stop loss و با پیش فرض دریافت یک سود جزئی، ممکن است تمام سرمایه تریدر در معرض خطر قرار گیرد. بنابراین تعیین حد ضرر تریدر را از خطر مواجهه با یک ضرر سنگین دور نگه می‌دارد. این مسئله به طور خاص در مورد کاربران و تریدرهای تازه وارد صدق می‌­کند.

مزایای Stop-loss

– یک ابزار ساده و کاربردی برای مدیریت ریسک و کنترل ضرر در یک موقعیت سرمایه‌گذاری است. با کنترل زیان در موقعیت‌های سرمایه‌گذاری می‌توانید از پرتفوی خود در برابر حرکت‌های منفی قیمت محافظت کنید. 

– یک حُسن استاپ لاس این است که در صورت فعال شدنِ سفارش، با همان کارمزد معمول انجام می‌شود. به عبارتی Stop-loss را می‌توان یک «بیمه رایگان» برای دارایی‌های خود به حساب آورد.

– ویژگی بارز معامله استاپ لاس، خودکار بودن است و برای آن دسته از معامله‌گران که نمی‌خواهند مدام بازار را رصد کنند، مناسب است. 

– استراتژی Stop-loss یک ابزار مناسب برای دور کردن تصمیم‌‌های تریدر از احساسات و تاثیرات رسانه است. برای مثال افراد اغلب در یک موقعیت زیان‌آور باقی می‌مانند به این امید که اگر یک شانس دیگر به آن بدهند، بازگشت می‌کند. استراتژی Stop-loss کمک می‌کند از قرار گرفتن در این حالت‌ها اجتناب کنید. 

– در نهایت، برای تبدیل شدن به یک تریدر موفق باید به استراتژی خود مطمئن باشید. با استفاده از معامله Stop-loss مطمئن هستید که طبق برنامه پیش می‌روید و می‌توانید بدون نگرانی از هر حرکت قیمت، بر روندهای کلی بازار و استراتژی‌های خود متمرکز شوید. 

معایب Stop-loss

– عیب اصلی استراتژی استاپ لاس این است که یک نوسان کوتاه‌مدت می‌تواند آن را فعال کرده و شما را به سادگی از یک موقعیت سرمایه‌گذاری خارج کند. برای همین، گذاشتن یک سفارش استاپ لاس ۵ درصدی در شرایطی که آن دارایی در هفتۀ گذشته نوسانات ۱۰ درصدی تجربه کرده، منطقی نیست. 

– معامله Stop-loss تضمین نمی‌کند که در صورت فعال شدن، یک دارایی در نزدیکی قیمت توقف فروخته شود. در بازارهای بسیار سریع، ممکن است سفارش استاپ لاس در قیمتی بسیار کمتر از قیمت توقف تکمیل شود و عملا از زیان شما جلوگیری نشود. برای حل این مشکل از استاپ لاس محدود (Stop-limit) استفاده می‌شود، اما در این صورت خطر انجام نشدن یا انجام شدن فقط بخشی از سفارش وجود دارد. 

– قاعدۀ مشخصی برای تعیین قیمت توقف در یک معامله Stop-loss وجود ندارد. این پارامتر به سبک ترید و سطح ریسک‌پذیری تریدر، نوسان قیمت دارایی، نقدینگی بازار، وضعیت تکنیکال بازار و اهداف سرمایه‌گذاری بستگی دارد.

انواع معاملات استاپ لاس

اکنون که با تعریف معاملات استاپ‌ لاس و نحوه انجام آن آشنا شده‌ایم، لازم است با انواع معاملات استاپ‌ لاس نیز آشنا شویم. در مجموع سه نوع از معاملات استاپ‌ لاس وجود دارد که شامل معاملات استاپ‌ لاس کامل، معاملات استاپ‌ لاس محدود شده/جزئی و معاملات استاپ‌ لاس متداوم می‌شود.

استاپ لاس کامل

یک معامله استاپ‌ لاس کامل بعد از رسیدن قیمت به سطح معین، تمام دارایی شما را مبادله می‌کند. این روش از مبادله، بیشتر برای استیبل‌کوین‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد. همان‌طور که می‌دانیم اغلب ارزش استیبل‌کوین‌ها در بازار رمزارز با نوسانات بسیار کمی همراه است. به همین دلیل در صورت ریزش ناگهانی قیمت، ضرر خاصی متوجه تریدر نمی‌شود. اما به طور کلی همیشه این ضرب‌المثل معروف را به خاطر داشته باشید که هیچ‌گاه تمام تخم‌مرغ‌های خود را در یک سبد قرار ندهید.

استاپ لاس محدود شده (لیمیتد)

در صورت ریزش قیمت در معاملات استاپ‌ لاس جزئی یا لیمیتد، بخشی از دارایی سرمایه‌گذار به فروش می‌رسد. با توجه به اینکه همواره امکان بازگشت قیمت وجود دارد، بخش باقیمانده از دارایی می‌تواند مقداری از ضرر پیش آمده را جبران کرده و یا حتی سود مشخصی را نیز به سرمایه‌گذار برگرداند.

استاپ لاس دنباله‌دار

معامله استاپ لاس دنباله‌دار نوعی Stop-loss است که در آن، قیمت توقف با حرکت صعودی قیمت خود را اصلاح می‌‎کند. اگر قیمت در جهت مطلوب حرکت کند، سطح قیمت توقف در استاپ‌لاس نیز به همان اندازه تغییر می‌کند. این استراتژی برای محدود کردن ضرر و در عین حال محافظت از سود تا زمانی که بازار بر علیه شما نشان نداده است، طراحی شده است.

به عنوان مثال یک سفارش Stop-loss دنباله‌دار برای یکی از دارایی‌های خود، ده درصد پایین‌تر از قیمت فعلی آن (۱۰ دلار) می‌گذارید. حالا فرض کنید قیمت این دارایی ظرف یک ماه سه برابر می‌شود. آن‌گاه استاپ لاس شما در سطح ۲۷ دلار قرار خواهد گرفت و در صورت افت قیمت به سطحی پایین‌تر از آن، دارایی مورد نظر با سود قابل توجهی به فروش خواهد رسید. 

نحوه استفاده از معامله استاپ لاس در داشبورد رمزارز

برای استفاده از معامله استاپ لاس ابتدا از طریق وبسایت رمزارز.کام به حساب کاربری خود در داشبورد معاملاتی رمزارز وارد شوید. سپس در منوی کاربری خود گزینه «معاملات» را از لیست منو انتخاب کنید.

نحوه استفاده از معامله استاپ لاس در داشبورد رمزارز

حالا در صفحه پیش روی خود، به زبانۀ «معامله استاپ‌لاس» بروید. 

معامله استاپ‌لاس

در تصویر زیر، موارد قابل تنظیم مشخص شده است. هر بخش را بر اساس توضیحات زیر تکمیل کنید:

۱) داخلی یا خارجی بودن صرافی مورد نظر خود را مشخص کنید. 

۲) سپس نام صرافی را که قبل‌تر حساب کاربری خود را از طریق API به آن متصل کرده‌اید، انتخاب کنید. نحوه اتصال حساب کاربری به یک صرافی و تنظیمات API، در یک مطلب جداگانه به صورت مفصل توضیح داده شده است.

۳) در ادامه، «API» متصل به آن صرافی را انتخاب کنید و سپس بر گزینۀ «انتخاب واحد پول» کلیک کنید. 

ثبت سفارش استاپ لاس

مطابق با تصویر زیر، مراحل ثبت سفارش استاپ لاس مشخص شده است. فیلد مربوط به هر بخش را بر اساس توضیحات زیر تکمیل کنید:

۱) نوع معامله را با کلیک روی گزینه فروش/خرید تعیین کنید.

۲) «شرط قیمت» مد نظر خود را بر حسب پایۀ جفت رمزارزی تعیین کنید. (مثلا کاربر می‌تواند تعیین کند که در قیمت برابر یا کوچکتر از ۲۹۰۰۰ دلار، معامله استاپ لاس فعال شود)

۳) در این بخش جهت حرکت قیمت برای انجام معامله را تعیین می‌کنید. برای معامله استاپ لاس باید علامت برابر یا کوچکتر را انتخاب کنید. اگر بخواهید یک سفارش توقف خرید بیت کوین بگذارید باید علامت برابر یا بزرگتر را انتخاب کنید. 

۴) این بخش اجازه می‌دهد که مشخص کنید چه حجمی از دارایی شما برای معامله استفاده شود. (برای مثال کاربر مقدار ۰.۰۵ بیت کوین را برای معامله استاپ لاس در نظر گرفته است)

۵) در این فیلد، قیمت معامله (شماره ۵) را تعیین کنید. از این قسمت می‌توانید برای گذاشتن سفارش استاپ لاس محدود استفاده کنید. این یعنی در صورت فعال شدن سفارش استاپ لاس، یک سفارش محدود با قیمت حد معین (که در این فیلد می‌نویسید)، ارسال می‌شود. 

* اگر بخواهید استاپ لاس عادی بگذارید می‌توانید تیکِ «فروش در مارکت» را بزنید. در این صورت، با فعال شدن استاپ لاس، یک سفارش آنی در قیمت بازار ارسال می‌شود.  

stop loss

تا اینجا، با کلیک روی گزینه «ثبت معامله»، یک سفارش از سمت شما به ثبت رسیده است. همان طور که در تصویر زیر دیده می‌شود، برای مثال یک استاپ لاس برای ۰.۰۵ بیت کوین در قیمت ۲۹۰۰۰ دلار گذاشته‌ایم. قیمت فعلی ۳۰۵۰۲ است و انجام سفارش فروش را به قیمت ۲۸۰۰۰ دلار یا بیشتر محدود کرده‌ایم.  

stoploss

با فعال کردن گزینۀ «فروش در مارکت» یک معامله استاپ لاس عادی در قیمت ۲۹۰۰۰ دلار ثبت کرده‌ایم. تفاوت این معامله با مورد قبلی در این است که در صورت کاهش قیمت به ۲۹۰۰۰ دلار، یک سفارش با قیمت مارکت ارسال می‌شود. 

معامله استاپ لاس

بیشتر بخوانید: آموزش استفاده از سرویس سیگنال‌‌دهی

جمع‌بندی

معامله استاپ لاس یک ابزار ساده است که وقتی به درستی استفاده شود مزایای بسیاری به همراه دارد. چه برای جلوگیری از زیان بیشتر استفاده شود و چه برای محافظت از سودهای آتی، تقریبا تمام سبک‌های معامله‌گری می‌توانند از این ابزار بهره‌مند شوند. به استاپ لاس به عنوان یک سیاست بیمه بنگرید: امیدوار هستید که هرگز بکارتان نیاید همزمان اطمینان دارید در صورت نیاز، از محافظت آن برخوردار هستید. مهم است که رویکردتان به استراتژی استاپ لاس همراه با احتیاط باشد و به خوبی نحوۀ کارکرد آن را در مارکت موردنظر خود فهمیده باشید. با یک رویکرد درست، می‌توانید از Stop-loss برای برقراری انضباط در ترید کردن، گرفتن تصمیم‌های درست و بالا بردن شانس موفقیت خود در بازار کریپتو استفاده کنید. 

کامنت ها
نظر دهید




کد امنیتی را وارد کنید :

خبرنامه برای دریافت
آخرین به روزرسانی های شرکت ما