• info@ramzarz.info
  • ۲۱ مهر ۱۴۰۲

زمانی که یک حساب معاملاتی کوچک دارید، وسوسه می‌شوید که حساب‌تان زود رشد کند، در نتیجه ریسک بیشتری بر روی معاملات‌ خود انجام می‌دهید؛ که ترکیبی از طمع با اعتماد به نفس بیش از حد است. یکی از مشکلاتی که برای ۹۰ درصد از معامله‌گرانی که به تازگی وارد بازارهای مالی شده‌اند، همین اتفاق است. به دلیل این که در بدو ورود به بازار حساب معاملاتی کوچک‌تری دارید (بهتر است بگوییم نباید حساب معاملاتی بزرگی داشته باشید) به احتمال زیاد چند بار موجودی حساب‌تان را از دست می‌دهید و ضرر می‌کنید. در این مقاله قصد داریم یک تعداد از مهم‌ترین نکات روان‌شناسی بازار سرمایه که معامله‌گران مختلف را تحت تاثیر قرار می‌دهد بیان کنیم و همچنین نکاتی را در رابطه با ربات اسمارت ترید که چگونه ذهنیتی از ربات باید داشته باشیم را بررسی می‌کنیم. در ابتدا پنج احساس غالب در معامله‌گری را مطرح می‌کنیم و در نهایت به راهکارهای مرتبط برای کنترل این احساسات می‌پردازیم.

برای خرید ربات اسمارت ترید کلیک کنید!

پنج احساس غالب در معامله‌گری

۱-طمع: معامله‌گرانی که بر روی معاملات‌ خود تحت تاثیر طمع قرار می‌گیرند، اصول مدیریت سرمایه را رعایت نمی‌کنند. اصولا بخش‌های مختلف معامله‌گری به یکدیگر مرتبط است. به عنوان مثال، در بخش تحلیل‌گری استراتژی معاملاتی‌تان، دستور خروج از معامله را می‌دهد؛ اما می‌بینید که در سود هستید و در نتیجه از سیستم معاملاتی‌ خود پیروی نمی‌کنید. زمانی که این اتفاق می‌افتد احساسات به جای خودتان، برای معاملات‌تان تصمیم می‌گیرد و کل معامله‌ به هم می‌ریزد.

۲-امید: امید باعث می‌شود در شناسایی ضرر تاخیر بیندازید. برخی از نکات در معامله‌گری باید به اندازه رعایت شوند. برای مثال، بحث امید شامل دو تاثیر متفاوت در شرایط متفاوت می‌شود؛

در شرایط اول: در یک معامله در ضرر هستید و معامله‌تان نزدیک حد ضرر است، اما حد ضررتان را برمی‌دارید به این امید که معامله برگردد و ضررها را جبران کند؛ اما هیچوقت برنمی‌گردد و ضرر بیشتری می‌کنید. در نتیجه با حال بد از معامله خارج می‌شوید.

در شرایط دوم: در یک معامله در ضرر هستید ولی قبل از این که معامله به حد ضررتان برسد معامله را می‌بندید، این کار نیز اشتباه است. احتمال دارد روند از همان جایی که نباید معامله را می‌بستید ولی بستید، برگردد و در جهت روند ترید حرکت کند. پس ناامیدی در این شرایط اشتباه است.

حالت‌های روان‌شناسی در این شرایط بسیار می‌تواند به معامله‌گر آسیب وارد کند. احساسات از راه‌های بسیار پیچیده‌ای بر تصمیمات معامله‌گر تاثیر می‌گذارد. این احساسات همیشه وجود دارند ولی باید یاد بگیرید که به سیستم معاملاتی‌ خود پایبند باشید.

۳-هیجان: اگر زمانی در یک معامله هیجان زیادی داشتید، از خودتان بپرسید که چرا هیجان زیاد دارم؟ این سوال باعث می‌شود از معاملاتی که از همان اول نباید وارد می‌شدید، خارج شوید. هر گونه احساس هیجان، یعنی قسمتی از راه را اشتباه رفتید.

۴-ترس: زمانی که با یک سیستم معاملاتی و با یک مانده بر روی حساب معامله‌گری‌ خود شروع می‌کنید به معامله کردن، ترس یکی از بدترین حس‌هایی است که به سراغ‌تان می‌آید. به عنوان مثال، ربات اسمارت ترید سیگنال ورود به معامله می‌دهد و وارد معامله می‌شوید و در سود هستید؛ اما هنوز روند به حد سودتان نرسیده است و بازار دارد سود می‌دهد، در این شرایط احساس ترس می‌کنید. از ترس این که نکند بازار برگردد و سودها را نابود کنید، معامله‌تان را می‌بندید. حتی اگر روند از همان جا که معامله‌تان را بستید برگردد، باز اشتباه کردید.

این کار باعث ایجاد دو رفتار بد در روند تریدر شدن می‌شود. از طرفی باعث می‌شود که همیشه ترس داشته باشید، از طرف دیگر باعث ایجاد یک رفتار بد می‌شود که از سیستم معاملاتی‌تان پیروی نکنید و هر موقع که خواستید از معامله خارج شوید. این کار در بلندمدت آسیب شدیدی می‌زند. یاد بگیرید که به طور مستمر از سیستم معاملاتی‌تان پیروی کنید و در گذر زمان باگ‌ها و مشکلات‌ آن را برطرف کنید.

۵-خستگی: وقتی با ربات اسمارت ترید شروع به معامله می‌کنید، این ربات یک ربات دستیار ترید است و فقط سیگنال ورود به معامله می‌دهد و حد سود و حد ضرری را مشخص نمی‌کند. بهتر است که یک استراتژی شخصی در کنار استفاده از ربات داشته باشید. سیگنال‌های ربات اسمارت ترید زیاد است؛ اگر خسته باشید و ضرر کرده باشید، دچار کلافگی می‌شوید و احتمال این که ضرر‌های بیشتر کنید زیاد می‌شود. بهتر است زمانی که خسته هستید یا دغدغه ذهنی دارید معامله نکنید. هر سیستم معاملاتی که داشته باشید، چه استراتژی شخصی و چه ربات معامله‌گری، احساسات از راه‌های بسیار پیچیده‌ای بر تصمیمات‌تان تاثیر می‌گذارد.

این احساسات برای همه معامله‌گران همیشه وجود دارد. به جای تلاش برای نابودی این احساسات، سعی کنید کنترلش کنید. تنها وظیفه شما این است که یک سیستم معاملاتی را به طور مستمر بر روی بازار پیاده کنید تا پیشرفت کنید.

کامنت ها
نظر دهید




کد امنیتی را وارد کنید :

خبرنامه برای دریافت
آخرین به روزرسانی های شرکت ما