• info@ramzarz.info

کامنت های اخیر

  • ۲۶ تیر ۱۴۰۱
  • تیم تحریریهتیم تحریریه
  • 0

هرچند بازار بیت کوین طی هفته گذشته در همان محدوده تعادلی پیشین (۱۹ تا ۲۲ هزار دلار) نوسان کرده است، اما تغییرات مهمی در سطح اقتصاد کلان رخ داده است. تورم ایالات متحده به ۹.۱ درصد رسیده که در ۴۰ سال اخیر بی‌سابقه است. از طرفی بازارهای بزرگ مالی رشد محسوسی را تجربه کرده‌اند. در این میان تصمیمات بانک مرکزی آفریقای جنوبی برای تنظیم مقرراتی در راستای تسهیل مبادلات بیت کوین، تاثیر مثبتی بر بازار داشته است. علاوه بر اخبار حوزه فاندامتال، تغییراتی نیز در رویکرد کلی ماینرها ایجاد شده که نیاز به بررسی بیشتری دارد. در این مقاله سعی داریم با توجه به مطالب گفته شده وضعیت بازار کنونی را مورد ارزیابی قرار داده و افق پیش روی بیت کوین را روشن‌تر کنیم.

بیشتر بخوانید: تحلیل قیمت بیت کوین (هفته دوم جولای)

ارزیابی فاندامنتال بازار بیت کوین

همانطور که می‌دانید با گسترش صنعت بلاک چین و افزایش حجم بازار بیت کوین، رویدادهای مهم اقتصاد جهان، تاثیر مستقیمی بر عملکرد قیمت بیت کوین دارد. طی بازار نزولی اخیر چندین بار شاهد واکنش بیت کوین به تغییر عناصر اقتصاد کلان بوده‌ایم. به عنوان نمونه اعلام تورم ۸ درصدی ایالات متحده، باعث ریزش شدید قیمت بیت کوین شد. از طرفی بحران مواد غذایی که در پی جنگ روسیه و اوکراین شدت گرفته، مستقیما بر بازارهای بزرگ مالی تاثیر می‌گذارد.

در حال حاضر نیز علاوه بر تداوم مطالب گفته شده، اعلام تورم ۹.۱ درصدی ایالات متحده، سیگنال منفی دیگری برای بازارهای مالی محسوب می‌شود. تورم ۹ درصدی آمریکا در ۴۰ سال گذشته بی‌سابقه است. با این حال، برخلاف انتظار، قیمت بیت کوین سطح تعادلی خود را حفظ کرد و حتی سویه‌ای صعودی را تا رسیدن به سقف محدوده تعادلی آغاز کرده است. در هفته گذشته بازارهای مالی دیگر، از جمله بازار سهام و اوراق بهادار آمریکا نیز رشد قابل ملاحظه‌ای را ثبت کردند. بنابراین می‌توان نتیجه گرفت که بازار بیت کوین بیش از اینکه تحت تاثیر شرایط اقتصاد کلان باشد، روند بازارهای مالی دیگر را دنبال می‌کند. البته این مطلب جای شگفتی ندارد، چراکه بسیاری از سرمایه‌گذاران بزرگ بازار ارزهای دیجیتال، سرمایه‌گذاران بازار سهام نیز هستند.

اما پایداری قیمت بیت کوین در هفته اخیر صرفا به عملکرد بازار سهام وابسته نبوده است. خبر بانک مرکزی آفریقای جنوبی نیز توانست موج مثبتی را در بازار بیت کوین ایجاد کند. آفریقای جنوبی با اشاره به این مطلب که بیش از ۶ میلیون نفر از شهروندان این کشور جزو سرمایه‌گذاران بازار ارزهای دیجیتال هستند، اعلام کرد که قصد دارد برای تسهیل استفاده از بیت کوین در مبادلات رسمی و بانکی کشور، قوانین جدیدی در نظر بگیرد. این اقدام آفریقای جنوبی گام مهمی در پذیرش بیت کوین در سطح اقتصاد جهان محسوب می‌شود. به همین خاطر انتشار خبر فوق قطعا تاثیر مثبت و سازنده‌ای بر روند قیمت گذاشته است. به عبارتی، بهبود وضعیت بازار سهام و به رسمیت شناختن بیت کوین از طرف بانک مرکزی آفریقای جنوبی، دو عاملی بود که تاثیر منفی افزایش تورم ایالات متحده را پوشش داد.

بیشتر بخوانید: تحلیل تکنیکال و بررسی انواع شاخص‌های معامله در بازار رمزارزها

تغییر رویکرد تجاری ماینرها

ماینرها یکی از سرمایه‌گذاران اصلی بازار بیت کوین به حساب می‌آیند. معمولاً بررسی سیاست‌گذاری سرمایه‌گذاران کلان می‌تواند تصویر روشن‌تری از وضعیت بازار به‌دست دهد. اطلاعات آنچین نشان می‌دهد که ماینرها در اقدامی کم‌سابقه حجم بزرگی از کوین‌های خود را فروخته‌اند. طبق شاخص تغییرات ذخیره ماینرها، در پانزدهم جولای حجم قابل توجهی از کوین‌های متعلق به ماینرها (۱۴ هزار بیت کوین) در بازار توزیع شد.

توزیع دارایی ماینرها معمولا از طریق صرافی‌ها صورت می‌گیرد و این افزایش فشار فروش می‌تواند قیمت را تا حدی کاهش دهد. اما مسئله اصلی رویکرد ماینرها است. از آپریل تا به امروز سیاست‌گذاری کلی این دسته از سرمایه‌گذاران، انباشت کوین‌ها بوده است. اما توزیع اخیر می‌تواند نشانه‌ای بر تغییر رویکرد ماینرها محسوب شود. قطعا اتخاذ این روش جدید، تردید سرمایه‌گذاران نسب به افق آتی بازار را تقویت می‌کند. بنابراین باید علاوه بر نوسانات کنونی، رفتار سرمایه‌گذاران کلان بازار را نیز مد نظر قرار دهیم.

تحلیل بازار بیت کوین

این نکته نیز نباید فراموش شود که به شکل کلی افق میان‌مدت بازار بیت کوین در نگاه سرمایه‌گذاران مختلف متفاوت است. به عنوان نمونه بر اساس برخی از نظرسنجی‌های انجام‌شده، سرمایه‌گذاران آسیایی سطح ۱۰ هزار دلاری را در صورت ادامه روند نزولی، محتمل می‌دانند. اما سرمایه‌گذاران غربی نگاه متفاوتی به وضعیت موجود دارند و افق میان‌مدت و بلندمدت بازار را مثبت ارزیابی می‌کنند. با این حال بررسی شاخص‌ها و دنبال کردن اخبار حوزه ارزهای دیجیتال، معتبرترین شیوه پیش بینی افق پیش روی بازار است.

بیشتر بخوانید: تحلیل بازار اتریوم (هفته سوم ماه جولای)

بررسی تراکنش‌های اجرا نشده (UTXO)

UTXOها تراکنش‌هایی هستند که در شبکه ثبت شده‌ اما اجرایی نشده‌اند. با توجه به قیمت درخواست شده در این تراکنش‌ها، می‌توان میزان سود یا زیان آن‌ها را در صورت اجرایی شدن، محاسبه کرد. به‌دست آوردن این اطلاعات ما را در ارزیابی و تحلیل وضعیت سرمایه‌گذاران راهنمایی می‌کند. با نگاهی به شاخص درصد UTXOهای در بازه سود، می‌تواند دید که میزان این تراکنش‌ها کاهش قابل توجهی داشته است.

اما نکته اصلی این شاخص بلندمدت، خطوط روند است که باز رنگ قرمز نشان داده شده است. در یک نگاه بلندمدت روند سوددهی UTXOها صعودی است، اما از جایی که شاخص، خط روند را قطع کرده، بازار نزولی شدت می‌گیرد. همانطور که مشاهده می‌کنید، در محدوده دسامبر ۲۰۲۱ (محدوده‌ای که با رنگ آبی نشان داده شده است)، خط روند قطع شده و بازار نزولی با سرعت بیشتری تا به امروز ادامه یافته است. از طرفی می‌توان همین الگو را در بازار نزولی سال ۲۰۱۴ و ۲۰۱۸ نیز مشاهده کرد.

نکته مهم دیگری که از این شاخص می‌توان دریافت، میزان UTXOهای در محدوده سود است. در کف بازار نزولی دوره‌های پیشین، سطح UTXO‌های در بازه سود، به ۳۹، ۴۴ و ۱۵ درصد رسیده است. این میزان در حال حاضر ۷۲ درصد است. اختلاف مذکور نشان می‌دهد که احتمال ریزش بیشتر قیمت تا شکل‌گیری کف بازار نزولی وجود دارد. اما همانطور که مشاهده می‌کنید قطعیتی برای کاهش بیشتر وجود ندارد، چراکه هر چرخه‌ای ویژگی‌های مخصوص به خود را دارد و ممکن است کف بازار نزولی در همین سطح ۷۲ درصدی تثبیت شود.

قیمت بیت کوین

بررسی درصد UTXOهای در بازه زیان نیز نتیجه مشابهی را حاصل می‌کند. همانطور که در این شاخص مشاهده می‌کنید، درصد UTXOهای در بازه زیان به بالاترین میزان خود از دوره نزولی اوایل ۲۰‌۲۰، رسیده است. با توجه به روند صعودی نرخ UTXOهای در بازه زیان، حضور پر رنگ بازار نزولی قابل تایید است، اما از طرفی محدوده آبی رنگ نشان می‌دهد که امکان افزایش این نرخ همچنان وجود دارد!

تحلیل بیت کوین

ارزیابی وضعیت دارایی صرافی‌ها

تغییرات دارایی کیف پول صرافی‌ها یکی از عوامل موثر در ارزیابی وضعیت بازار محسوب می‌شود. از آنجایی که عمده خرید و فروش بیت کوین در صرافی‌ها صورت می‌گیرد، می‌توان با بررسی دارایی صرافی‌ها رویکرد کلی سرمایه‌گذاران بیت کوین را از این طریق بررسی کرد. شاخص دارایی کل صرافی‌ها نشان می‌دهد که موجودی کیف پول صرافی‌ها اخیرا به شدت کاهش یافته است. کاهش در میزان دارایی صرافی‌ها به این معنا است که بسیاری از سرمایه‌گذاران کوین‌های خود را از صرافی خارج کرده و در کیف پول‌های سرد (آدرس‌هایی که کمتر سابقه عرضه کوین را دارند) نگه می‌دارند.

کاهش اخیر را می‌توان به عنوان یک نشانه مثبت در وضعیت کنونی بازار در نظر گرفت. بخش قابل توجهی از سرمایه‌گذاران از توزیع کوین‌های خود دست کشیده و در انتظار تغییر روند کلی بازار هستند. در واقع شاخص دارایی صرافی‌ها به ما نشان می‌دهد که بخش بزرگی از سرمایه‌گذاران بیت کوین، افق میان‌مدت و بلندمدت بازار را مثبت ارزیابی می‌کنند.

تحلیل بازار بیت کوین

جمع‌بندی

علیرغم افزایش تورم ایالات متحده و وابستگی بازار بیت کوین به عناصر اقتصاد کلان، قیمت در هفته اخیر پایداری خود را حفظ کرد و در محدوده تعادلی پیشین باقی ماند. علت این امر رشد محسوس بازار سهام و اقدامات بانک مرکزی آفریقای جنوبی مبنی بر ایجاد مسیرهایی برای استفاده از بیت کوین در مبادلات رسمی این کشور است.

بیشتر بخوانید: علت ریزش قیمت بیت کوین چیست؟ بررسی علل افت شدید قیمت بیت کوین

تغییر رویکرد ماینرها نیز یکی از اتفاقات مهم بازار بیت کوین در چند روز اخیر بود. توزیع ۱۴ هزار کوین از ذخایر ماینرها نشان‌دهنده تغییر سیاست انباشت است و در هر صورت سیگنالی منفی محسوب می‌شود. اما قیمت، واکنش سختی به این موضوع نشان نداده و همچنان وضعیت خود را حفظ کرده است.

بررسی UTXOها نشان می‌دهد که احتمال ادامه یافتن بازار نزولی همچنان وجود دارد. اما باید این نکته را نیز در نظر گرفت که ارزیابی فوق با توجه به الگوی دوره‌های نزولی پیشین صورت گرفته و قطعیتی در بروز آن وجود ندارد و رویکرد کلی سرمایه‌گذاران ادامه این روند کنونی را تعیین خواهد کرد.

کاهش دارایی صرافی‌ها نشان می‌دهد که بخش عمده‌ای از سرمایه‌گذاران، کوین‌های خود را از صرافی‌ها خارج کرده و در انتظار تغییر روند کلی بازار هستند. این شاخص را می‌توان به عنوان یک معیار معتبر در تعیین رویکرد کلی سرمایه‌گذاران محسوب کرد. بنابراین افق میان‌مدت و بلند‌مدت بیت کوین از منظر غالب سرمایه‌گذاران مثبت ارزیابی می‌شود.

 

تحلیل بازار , قیمت بیت کوین ,

کامنت ها

نظر دهید

خبرنامه برای دریافت
آخرین به روزرسانی های شرکت ما