• info@ramzarz.info
  • ۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۱

افت شدید و ریزش قیمت بیت کوین در یک هفته اخیر استرس و فشار شدیدی بر سرمایه‌‌گذاران این حوزه وارد کرده است. بر اساس برخی از تحلیل‌ها انتظار می‌رفت که قیمت در محدوده تعادلی عرضه و تقاضا (۳۸ تا ۴۳ هزار دلار) حفظ شود و با افزایش تقاضا تدریجاً روند صعودی قیمت آغاز گردد. بر اساس چرخه‌های پیشین بازار بیت کوین، روند‌های نزولی در مراحل پایانی با یک افت ناگهانی قیمت به پایان می‌رسند. این کاهش ناگهانی قیمت در مراحل پایانی بازار نزولی معمولا حاصل رویداد تسلیم سرمایه‌گذاران (Capitulation) است.

اما بررسی شاخص‌های گوناگون نشان داده بود که رویداد تسلیم در این چرخه تدریجاً صورت گرفته و در عمل، بسیاری از فروشندگان بیت کوین طی چند ماه اخیر کوین‌های خود را توزیع کردند. به عبارتی می‌توان اینطور نتیجه گرفت که جریان تقاضایی که توسط خریداران بلندمدت شکل گرفته بود، فشار فروش حاصل از رخداد تسلیم را تدریجاً جذب کرد. اما پرسش اینجاست که اگر فشار فروش توسط موج انباشت خریداران بلندمدت جذب شده است، پس افت ناگهانی قیمت بیت کوین در چند روز گذشته از چه عواملی ناشی می‌شود؟

در همین راستا قصد داریم در مقاله حاضر به شکل اجمالی عوامل تاثیر‌گذار بر ریزش قیمت بیت کوین که اخیراً رخ داده را بررسی کنیم و وضعیت موجود را کمی دقیق‌تر جست‌وجو کنیم. در ارزیابی مورد نظر، از شاخص‌های آنچین به عنوان مستندات قابل اتکاء تحلیل بازار بیت کوین استفاده خواهیم کرد.

با ثبتنام در سایت رمزارز می‌توانید شاخص‌های آنچین را به‌طور آنلاین در داشبورد معاملاتی مشاهده کنید و از امکانات دیگر داشبورد استفاده کنید.

تصمیمات فدرال رزرو (Federal Reserve) و تاثیر آن بر ریزش قیمت بیت کوین

تصمیمات فدرال رزرو (Federal Reserve) و تاثیر آن بر ریزش قیمت بیت کوین

شاید انتظار رود که با افزایش جریان ورود سرمایه به یک بازار مالی و گسترش سرمایه‌گذاران آن، نوسانات آن نیز کاهش یابد. هرچند این قاعده صحیح است اما میزان نوسانات بازار را صرفا جریان‌های عرضه و تقاضا مشخص نمی‌کنند. در بحث تحلیل فاندامنتال حتی ساختار‌های سیاسی نیز بر قیمت یک سرمایه موثرند.

با افزایش روز افزون حجم سرمایه‌های مربوط به بازار ارزهای دیجیتال و مخصوصا بیت کوین، همبستگی حرکات قیمتی این بازار با دیگر بازارهای مالی و مهم جهان افزایش می‌یابد. در واقع در دوره کنونی شاهد آن هستیم که تمام عوامل موثر بر قیمت سهام بر روند حرکات قیمتی بیت کوین نیز تاثیر‌گذار است. در همین راستا باید به تاثیر مهم شرایط اقتصادی-سیاسی جهان اشاره کنیم. هرچند بازار بیت کوین نسبت به سیگنال‌‌های منفی حاصل از شرایط اقتصاد کلان و وضعیت آشفته سیاسی در جهان، مقاوم‌تر از دیگر بازارهای مالی عمل کرده بود، اما در نهایت با گسترش وسعت و عمق بازار، تاثیرپذیری از این شرایط بدیهی است.

یکی از عوامل کلیدی کاهش قیمت اخیر، اعلام تصمیم فدرال رزرو مبنی بر افزایش نرخ بهره به اندازه ۰.۵ درصد است. پس از اعلام خبر، بازار بیت کوین که در محدوده تعادلی واقع شده بود به سرعت دچار ریزش شد و تا کانال ۳۳ هزار دلار سقوط کرد.

 

ترس حاصل از ادامه روند کاهشی قیمت بیت کوین

با توجه به انتظار سرمایه‌گذاران مبنی بر پایان روند نزولی و آغاز سویه‌های صعودی، افت قیمت و شکست محدوده تعادلی عرضه و تقاضا (۳۸ تا ۴۵ هزار دلار) باعث تغییر رفتار و استراتژی سرمایه‌گذاران شد. عبور قیمت به زیر محدوده تعادلی، ریسک ادامه روند نزولی و کاهش بیشتر قیمت را افزایش داد. در چنین شرایطی سرمایه‌گذاران برای کاهش ریسک، اقدام به توزیع بیشتر کوین‌ها می‌کنند. از طرفی روند انباشت کوین‌ نیز کند می‌شود. بنابراین می‌توان نتیجه گرفت که افت قیمت اخیر بیت کوین باعث خروج سرمایه از بازار بیت کوین شده و همین عامل در کاهش بیشتر قیمت موثر است.

حجم جریان ورودی صرافی‌ها می‌تواند این سناریو را تایید کند. با افزایش ریسک سرمایه‌گذاری، جریان ورودی صرافی‌ها افزایش می‌یابد. چرا که سرمایه‌گذاران معمولا در چنین شرایطی یا کوین‌ها را می‌فروشند یا جهت افزایش وثیقه خود در بازار مشتقات سرمایه خود را از کیف پول وارد صرافی می‌کنند. نمودار زیر افزایش قابل توجه جریان ورودی صرافی‌ها را تایید می‌کند.

ریزش قیمت بیت کوین

همانطور که مشاهده می‌کنید در یک سال گذشته فقط یک بار میزان کوین‌های ورودی به صرافی‌ها تا این حد افزایش داشته که مربوط به بازار نزولی سال ۲۰۲۱ است. می‌توان گفت که مراحل پایانی بازار نزولی بیت کوین با ترس و در نهایت تسلیم سرمایه‌گذاران در مقابل روند کاهشی همراه است و همین امر باعث افزایش فشار فروش و کاهش بیشتر قیمت بیت کوین می‌شود.

می‌توانید با ثبت نام در سایت ramzarz.info و ورود به قسمت شاخص‌های آنچین، کلیک بر روی شاخص اکسچنج‌ها و انتخاب «کوین‌های انتقال داده شده به اکسچنج‌ها»، از این شاخص در تحلیل وضعیت بازار کمک بگیرید:

علل ریزش قیمت بیت کوین

 

تغییر استراتژی سرمایه‌گذاران اصلی (نهنگ‌‌ها)!

کیف پول‌هایی با موجودی بیش از ۱۰ هزار بیت کوین با عنوان نهنگ‌ها شناخته می‌شوند. به طور معمول استراتژی تجاری نهنگ‌ها می‌تواند تصویر روشن‌‌تری از وضعیت بازار ارائه دهد. در طی چند ماه گذشته نهنگ‌ها با افزایش میزان انباشت کوین‌ها و کاهش فرآیند توزیع، موجودی کیف پول‌های خود را ارتقاء دادند. اما در چند روز اخیر و پس از واکنش قیمت به تصمیمات فدرال رزرو، این روند معکوس شد. به عبارتی نهنگ‌ها نیز در شرایط کنونی کوین‌های خود را توزیع کرده، انباشت کوین‌ها را کاهش داده و موجودی کیف پول‌های خود را کم کرده‌اند. در نمودار زیر که از بخش شاخص‌های آنچین سایت ramzarz.info انتخاب شده، این کاهش محسوس را می‌توان مشاهده کرد.

علت ریزش قیمت بیت کوین

رخداد تسلیم (Capitulation) و پایان روند نزولی!

هرچند ریزش قیمت بیت کوین بر مبنای تصمیمات فدرال رزرو آغاز شد، اما در پی وحشت حاصل از ادامه روند نزولی، روند کاهش قیمت شدت گرفت و سرمایه‌گذاران خرد و کلان در مقابل این افت ناگهانی تسلیم شده، اقدام به توزیع کوین‌ها کرده و فشار فروش را افزایش دادند. این امر نشان می‌دهد که هر چند بخش مهمی از فشار فروش تدریجاً توسط خریداران جذب شده بود، اما در نهایت رخداد تسلیم صورت گرفت.

این فرآیند آخرین مرحله بازار نزولی است. چراکه با خروج بخش عمده فروشندگان، بازار به نفع خریداران تغییر می‌کند و می‌توان امید داشت که روند صعودی بازگردد.

جمع‌بندی

در ارزیابی علل افت و ریزش قیمت بیت کوین برخی از عوامل کلیدی و موثر را معرفی کردیم و نشان دادیم که گویا محدوده تعادلی پیشین قابل اتکاء نیست. هرچند بر اساس اطلاعات آنچین چرخه‌های پیشین بازار، رخداد تسلیم مرحله پایانی بازار نزولی است، اما باید این نکته را نیز مد نظر قرار داد که با توجه به شرایط نامساعد اقتصاد کلان و وضعیت سیاسی جهان، سیگنال‌های منفی بسیاری در مسیر بازگشت قیمت حضور دارند.

علت افزایش قابل توجه تراکنش‌ها و جریان ورودی صرافی‌ها عدم قطعیت افق کوتاه‌مدت آتی است. سرمایه‌گذاران با سرعت چشم‌گیری در حال کاهش ریسک سرمایه‌های خود هستند و همین امر ممکن است فشار فروش را حفظ کرده و باعث ادامه روند کاهشی قیمت بیت کوین شود. با این حال آنالیز شاخص‌های بلند‌مدت نشان می‌دهد که بخش عمده‌ای از کوین‌های در بازه زیان توزیع شده و افق بلندمدت بازار مثبت است.

برای بررسی و تحلیل بیشتر شاخص‌های آنچین می‌توانید با ورود به بخش شاخص‌های سایت ramzarz.info از اطلاعات ارائه شده در این نمودار‌ها استفاده کنید.

کامنت ها
نظر دهید




کد امنیتی را وارد کنید :

خبرنامه برای دریافت
آخرین به روزرسانی های شرکت ما