• info@ramzarz.info
  • ۱۸ آذر ۱۴۰۱

سطوح حمایت و مقاومت جزو بنیادی‌ترین ابزارهای تحلیل تکنیکال محسوب می‌شوند. تعیین دقیق خطوط حمایت و مقاومت می‌تواند در تشخیص نقاط ورود به معامله بسیار موثر باشد. علاوه‌براین خطوط حمایت یا مقاومت‌های مختلف با هم برابر نیستند و با توجه به الگوهای پیشین قیمت می‌توانند قوی یا ضعیف باشند. در همین راستا قصد داریم در مقاله پیش رو، ساختار بنیادی خطوط حمایت و مقاومت را ارزیابی کنیم.

سطح حمایت و مقاومت چیست؟

سطح حمایت زمانی شکل می‌گیرد که تقاضا برای یک سرمایه از میزان عرضه آن بیشتر می‌شود. این امر باعث می‌شود که قیمت سرمایه افزایش یابد. در مقابل زمانی که حجم عرضه بیشتر از حجم تقاضا است، سطح مقاومت شکل گرفته و قیمت کاهش می‌یابد.

سطح حمایت و مقاومت چیست؟

چگونه باید سطوح حمایت و مقاومت را رسم کنیم؟

وقتی قصد دارید خطوط حمایت و مقاومت یک چارت قیمتی را رسم کنید باید چند نکته را به خاطر داشته باشید. اولین نکته افقی بودن خطوط است. خطوط حمایت و مقاومت همواره در راستای افق قرار می‌گیرند. این امر به شما امکان می‌دهد که تغییر حرکات قیمتی را به وضوح مشاهده کنید و نقاط احتمالی تغییر روند نمودار را تشخیص دهید.

موضوع دوم اطمینان از یافتن سطوح کلیدی است. چطور باید از اعتبار یک سطح حمایت یا مقاومت مطمئن بود. پیش از رسم این خطوط باید سابقه تغییرات قیمتی را در آن سطح بررسی کنید. هرچه یک سطح قیمتی سابقه بیشتری برای تغییر روند داشته باشد، حمایت یا مقاومت قرار گرفته در آن معتبر‌تر است.

بیشتر بخوانید: تحلیل تکنیکال و بررسی انواع شاخص‌های معامله در بازار رمزارزها

به طور کلی برخی از سطوح حمایتی یا مقاومت از نظر معامله‌گران ارزش زیادی ندارند و قیمت می‌تواند به راحتی از آن‌ها عبور کند، در حالی که برخی از سطوح را به عنوان سطوح بنیادی یا کلیدی در نظر می‌گیرند. برای دسترسی به کلیدی‌ترین سطوح ‌باید ابتدا حمیات‌ها و مقاومت‌های چارت قیمتی را در تایم فریم‌های بسیار بالا بررسی کنیم. چارت‌های ماهانه و هفتگی سطوح اصلی بازار را تعیین می‌کنند. برای دقت بیشتر می‌توان به تدریج وارد تایم‌فریم‌های کوتاه‌مدت‌تر شد. هر چه تایم‌فریم کوتاه‌مدت‌تر باشد، اهمیت سطوح حمایت و مقاومت آن کمتر است.

سطح حمایت و مقاومت

سطوح حمایت و مقاومت چارت بیت کوین

در نمودار هفتگی بیت کوین می‌توان دید که چطور مقاومت شکل گرفته اجازه عبور قیمت را نمی‌دهد. همانطور که نشان داده شده است در مارچ ۲۰۲۲ تلاش قیمت برای عبور از سطح نا‌موفق بوده است. علاوه‌براین می‌توان دید که کف قیمتی ماه می یک سطح حمایت کلیدی را به وجود آورده که عبور از آن با چندین شکست مواجه شده است.

اگر برای یافتن سطوح حمایت و مقاومت در بازار بیت کوین صرفا بر روی تایم‌فریم‌های کوتاه‌مدت تمرکز می‌کردید، امکان مشاهده و یافتن این سطوح کلیدی را از دست می‌دادید. بنابراین سعی کنید در تعیین این سطح از چارت‌های بلندمدت نیز کمک بگیرید.

چند نکته دیگر برای یافتن سطوح حمایتی و مقاومتی معتبر:

  • سطوح حمایت و مقاومت را مرتبا آپدیت کنید و تغییرات جدید قیمت را در آن لحاظ کنید.
  • به جای استفاده از یک خط حمایت یا مقاومت به تنهایی، با رسم کردن هر دو از محدوده‌های قیمتی استفاده کنید.
  • می‌توانید برای راحت‌تر شدن کار، نمودار قیمت را به حالت نمایش خطی تغییر دهید.

بیشتر بخوانید: بهترین پلتفرم‌های کپی تریدینگ برای تازه‌کارها

جمع‌بندی

شاید پیدا کردن خطوط حمایت و مقاومت معتبر در ابتدا کار ساده‌ای به نظر نرسد و نیازمند کمی دقت و تجربه باشد. اما یادگیری آن قطعا به زمانی که برای آن صرف می‌کنید می‌ارزد. سطوح حمایت و مقاومت یکی از کلیدی‌ترین ابزارهای تحلیل تکنیکال محسوب می‌شوند و رسم صحیح آن‌ها قطعا نتایج تحلیل شما را بهبود می‌بخشد. اگر نکاتی که در متن به ان‌ها اشاره شد را رعایت کنید می‌توانید مثل یک تحلیل‌گر حرفه‌ای سطوح کلیدی بازار را بیابید.

اگر نمی‌دانید از کجا باید شروع کنید، بهتر است صرفا یک چارت قیمتی انتخاب کرده و سعی کنید سطوح حمایت و مقاومت آن را بیابید، هرچند ممکن است پیش‌بینی شما درست نباشد، اما با تکرار این فرآیند دقت کافی را پیدا خواهید کرد.

source

کامنت ها
نظر دهید




کد امنیتی را وارد کنید :

خبرنامه برای دریافت
آخرین به روزرسانی های شرکت ما