• info@ramzarz.info

کامنت های اخیر

  • ۲۱ اسفند ۱۴۰۱
  • تیم تحریریهتیم تحریریه
  • 0

طی روزهای اخیر بازار اتریوم ریزشی ۹ درصدی را تجربه کرد. علیرغم پایداری بیشتر بازار اتریوم نسبت به بازار بیت کوین، این رمز ارز نیز تحت تاثیر سیگنال‌های منفی اقتصاد کلان با ریزشی فرای انتظار تحلیل‌‌گران همراه بود. از ژانویه ۲۰۲۳ که سویه صعودی اتریوم آغاز شد، سطح حمایتی ۱۴۳۰ دلار به عنوان یک سطح کلیدی در بازار مطرح شد. طی فشار فروش چند روز اخیر این سطح نیز شکسته شد. هرچند خریداران با افزایش تقاضا توانستند قیمت را بازیابی کنند اما شکست مقطعی این سطح نیز می‌تواند فضای ترس را بر کل بازار اتریوم حاکم کند.

علت ریزش اخیر اتریوم بحران‌های مالی به وجود آمده در برخی از بانک‌های ایالات متحده ارزیابی می‌شود. روند نزولی یک هفته اخیر صرفا متعلق به بازار رمز ارزها نبوده است و به تمام بازارهای مالی سرایت کرده است. این امر علاوه بر بحران بانکی مذکور، حاصل شایعات افزایش نرخ بهره به میران ۵۰ واحد است. انتشار شاخص‌های اقتصاد کلان فوریه در روزهای آتی تکلیف این شایعه را مشخص می‌کند.

از طرفی بحث رخداد شانگهای (Shanghai) همچنان محور تمام تحلیل‌های مرتبط با بازار اتریوم را به خود اختصاص داده است. برخی از تحلیل‌گران معتقدند سهام اتریوم بعد از این رویداد کاهش خواهد یافت، اما در مقابل بسیاری از متخصصین حوزه بلاک چین معتقدند آزادسازی سهام اتریوم باعث افزایش نقدینگی کل بازار و رونق بیشتر این بازار خواهد شد. در این میان هیئت‌های قانون‌گذاری ایالات متحده نیز وارد عمل شده و از اتریوم با عنوان «سهام ثبت نشده» یاد کردند. همین امر بسیاری از سرمایه‌گذاران این بازار را نگران کرده است. اگر قوانین مرتبط با بازار سهام آمریکا قصد ایجاد محدودیت برای شبکه اتریوم را داشته باشد، بی شک ارزش آن با ریزش شدیدی همراه خواهد بود. بر همین مبنا سعی کردیم تا در تحلیل پیش رو عوامل موثر در نوسانات کنونی و آتی قیمت را از مناظر مختلف مورد ارزیابی قرار دهیم. سر فصل تحلیل‌هایی که در ادامه خواهد آمد به ترتیب زیر است:

تحلیل فاندامنتال اتریوم: ارزیابی رخداد شانگهای و بحث درباره اعمال قوانین جدید بر شبکه اتریوم

تحلیل تکنیکال اتریوم: تعیین حمایت‌ها و مقاومت‌های کلیدی بازار اتریوم

تحلیل آنچین اتریوم: ارزیابی عواقب تشدید فشار فروش بر معاملات فیوچر

ارزیابی بازار اتریوم بر مبنای تحلیل فاندامنتال

بحران بانکی و افزایش نرخ بهره

با نگاهی به نمودار قیمت برخی از فلزات اصلی و نفت می‌توان دریافت که ریزش قیمت بازار رمز ارزها در پی بحران بانکی ایالات متحده بیش از دیگر بازارها بوده است. شاید علت اصلی این امر را بتوان در ساختار بانک‌های درگیر در بحران فعلی جستجو کرد. بانک سیلورگیت و سیلیکون ولی، از حامیان صنعت بلاک چین و بازار رمزارزها محسوب می‌شوند و در بحران اخیر درگیر مسئله کمبود پشتوانه‌های مالی و ناهمخوانی ترازنامه شده‌اند. با توجه به این مطلب بازار رمز ارزها بیش از دیگر بازارها دچار ریزش قیمتی شد. البته باید این موضوع را نیز در نظر گرفت که نوسان بازار رمز ارزها بیش از بازارهای دیگر است.

در هفته پیش رو شاخص‌های اقتصادی مرتبط با ماه فوریه منتشر خواهد شد. این شاخص‌ها تعیین می‌کنند که سیاست‌های فدرال رزرو (بانک مرکزی آمریکا) در کنترل تورم موفقیت‌آمیز بوده است یا خیر. در صورت مشاهده روند افزایشی تورم در شاخص‌های فوریه، احتمال افزایش ۵۰ واحدی نرخ بهره بسیار بالا خواهد بود. به همین خاطر انتظار می‌رود که پیش از انتشار این شاخص‌ها فضای بازار اتریوم آرام‌تر باشد و حجم معاملات جهش خاصی را تجربه نکند. در صورت تصمیم فدرال رزرو در خصوص افزایش نرخ بهره و شکست حمایت ۱۴۳۰ دلاری، معاملات لانگ بازار فیوچر در معرض خطر خواهد بود.

بیشتر بخوانید: چگونه در بازار نزولی رمز‌ارز‌ها دوام بیاوریم؟

رویداد شانگهای (Shanghai)

طبق برنامه و زمان‌بندی توسعه‌دهندگان شبکه اتریوم، رویداد شانگهای در ماه مارس اجرایی خواهد شد. بر مبنای این رویداد اتر‌هایی که به عنوان سهام در لایه دوم شبکه اتریوم مسدود شده بود تا به دارندگان برای تایید تراکنش‌ها اعتبار بدهد، از این تاریخ آزاد خواهد شد. ۱۵ درصد ذخیره کل اتریوم در حال حاضر به عنوان سهام شبکه در پروتکل لایه دوم مسدود است. با آزادسازی سهام، امکان خارج کردن اتریوم از این پروتکل وجود خواهد داشت و در عمل روند عرضه و تقاضای سهام به حالت نرمال باز خواهد گشت. در این میان تحلیل‌های مختلفی برای افق پیش روی شبکه پس از رویداد شانگهای وجود دارد که گاها با هم در تناقض هستند!

برخی از تحلیل‌گران معتقدند حفظ ارزش اتریوم در ماه‌های گذشته (از سپتامبر ۲۰۲۲ تا مارس ۲۰۲۳) به علت مسدود شدن عرضه سهام بوده است. قطعا مسدود بودن عرضه یک سرمایه از ریزش ارزش آن جلوگیری می‌کند. پس از رویداد شانگهای بخش بزرگی از این سرمایه‌ها برای عرضه وارد صرافی‌ها شده و ارزش اتریوم را کاهش می‌دهد.

اما در مقابل بسیاری از متخصصین با این تحلیل مخالف هستند. در ابتدا باید در نظر گرفت که مسدود شدن عرضه، تقاضا را نیز به شدت کاهش می‌دهد. اکثر سرمایه‌گذاران اگر بدانند که پس از خرید یک سرمایه تا مدت معینی قابلیت فروش آن را ندارند دست به سرمایه‌گذاری نمی‌‌زنند. بنابراین تقاضای واقعی اتریوم پس از رویداد شانگهای مشخص خواهد شد. این تحلیل‌گران معتقدند نه تنها میزان سهام اتریوم کاهش نخواهد یافت بلکه با پیاده‌سازی شرایط نرمال خرید و فروش، این میزان تا ۵۰ درصد کل ذخیره اتریوم پیش‌روی خواهد کرد. اتفاقی که برای شبکه‌هایی مثل سولانا یا پلی‌گان افتاده است.

از طرفی بازگشت خرید و فروش سهام اتریوم به حالت عادی، شرایط را برای کمپانی‌های بزرگ سرمایه‌گذاری و برخی از سازمان‌ها فراهم می‌کند. این کمپانی‌ها به علت ریسک بالای مسدود بودن عرضه سهام وارد بازار نشده یا به شکل بسیار محدود وارد شده‌اند. چراکه در صورت ریزش شدید قیمت امکان عرضه آن وجود نداشت. اما پس از رویداد شانگهای قطعا سرمایه‌گذاران بزرگی وارد بازار شده و میزان سهام شبکه را افزایش خواهند داد. ذکر این نکته نیز مهم است که علیرغم نبود امکان عرضه سهام طی ماه‌های گذشته، شیب افزایش سهام شبکه اتریوم تغییر نکرده است و همچنان با نرخ قابل‌توجهی در حال افزایش است. در نمودار زیر می‌توانید نرخ افزایش را به وضوح مشاهده کنید.

رویداد شانگهای (Shanghai)

سازمان بورس و اوراق بهادار

با داغ شدن بحث سهام اتریوم، سازمان‌های قانون‌گذار نیز وارد میدان شده‌اند. همانطور که می‌دانید، ارائه سهام در بازارهای مالی مستلزم پیروی از قوانین آن کشور، رعایت شدن مقررات اوراق بهادار و پرداخت مالیات است. رمز ارزها بر مبنای عدم‌تمرکز کل سیستم به شکل مستقل فعالیت می‌کنند. اما پس از پروژه مرج و تغییر مکانیسم شبکه اتریوم از اثبات-کار به اثبات-سهام، وضعیت کمی تغییر کرد.

هیئت‌های نظارت بر فعالیت‌های بازار مالی در آمریکا اعلام کردند که با توجه به شرایط موجود نمی‌توان شبکه اتریوم را غیرمتمرکز در نظر گرفت، بنابراین اتریوم در واقع یک سهام ثبت‌ نشده است که از قوانین بازار بورس و اوراق‌ بهادار پیروی نمی‌کند و مشمول مالیات نیز نشده است! این خبر شوک بزرگی به صاحبان اتریوم وارد کرده است. قطعا خروج اتریوم از دایره قوانین رمز ارزها و زیر سوال رفتن عدم‌تمرکز شبکه به کاهش سرمایه‌گذاری در این رمز ارز منتهی خواهد شد.

هنوز هیچ اقدام خاصی در این راستا انجام نشده است اما در هر صورت شایعات معمولا نوسان قیمت را هدایت می‌کنند. برخی از تحلیل‌گران معتقدند که پس از رویداد شانگهای و آزاد شدن خرید و فروش سهام اتریوم، ابهام عدم‌تمرکز شبکه رفع خواهد شد و شایعات صرفا در حد یک شایعه باقی خواهند ماند. اما قطعا معامله‌گران اتریوم باید خبرهای مرتبط با این حوزه را به دقت مورد بررسی قرار دهند.

بیشتر بخوانید: چگونه سطح حمایت و مقاومت را تعیین کنیم؟ (Support and resistance)

ارزیابی بازار اتریوم بر مبنای تحلیل تکنیکال

طی هفته‌ای که گذشت حمایت‌ کلیدی بازار اتریوم در سطح ۱۴۳۰ دلار شکسته شد. این سیگنال می‌تواند فشار فروش را به شدت تقویت کند، اما در حال حاضر با افزایش تقاضا توسط خریداران این بحران رفع شده است. منطقه فعلی قیمت اتریوم، منطقه حساسی محسوب می‌شود. اگر خریداران نتوانند از مقاومت ۱۴۷۰ دلاری عبور کرده و وارد کانال ۱۵۰۰ دلاری شوند، افق پیش رو را میزان قدرت حمایت‌های ۱۴۳۰ دلاری و ۱۳۵۰ دلاری تعیین خواهد کرد.

خطر اصلی در شکل‌گیری فشار فروش گسترده و شکست حمایت ۱۳۵۰ دلاری است. با توجه به سویه صعودی اوایل ژانویه، سطح حمایتی مهمی در مسیر ۱۳۵۰ تا ۱۱۰ دلار وجود ندارد. به همین خاطر شکست این حمایت می‌تواند شرایط را برای یک ریزش ۲۰ درصدی فراهم کند.

تحلیل قیمت اتریوم

علاوه بر این، قیمت در حال حاضر در مرز یک شاخص کلیدی قرار گرفته است. میانگین متحرک ۲۰۰ روزه در تحلیل تکنیکال همواره به عنوان یک سطح حمایت یا مقاومت بسیار قدرتمند عمل می‌کند. در نمودار زیر می‌توانید روند بلند‌مدت این شاخص را مشاهده کنید. هر بار که قیمت با این شاخص به عنوان یک سطح مقاومت برخورد کرده و نتوانسته از آن عبور کند، شاهد یک سویه نزولی شدید بوده‌ایم. در نقطه‌ای که با فلش رو به بالا نمایش داده شده است، خریداران توانسته‌اند از این شاخص عبور کنند و بر همین سویه صعودی اخیر شکل گرفته است.

در موقعیت فعلی که با فلش رو به پایین نمایش داده شده است، قیمت دقیقا در مرز برخورد با شاخص قرار گرفته است. اگر خریداران نتوانند سویه فعلی نوسانات قیمت را معکوس کنند و قیمت لحظه‌ای به پایین شاخص عبور کند قاعدتا بر مبنای سوابق نمودار، شاهد شکل‌گیری یک روند نزولی قدرتمند خواهیم بود که ممکن است قیمت را در قدم اول به ۱۳۵۰ دلار و در بدترین حالت به ۱۱۰ دلار برساند.

قیمت اتریوم

ارزیابی بازار اتریوم بر مبنای تحلیل آنچین

ریزش اخیر قیمت اتریوم تاثیر قابل توجهی بر بازار فیوچر گذاشته است. با توجه به سویه مثبتی که از ژانویه آغاز شده بود، شاهد جهش‌های مهمی در قیمت اتریوم بودیم. همین امر سبب شد که حجم معاملات لانگ در بازار فیوچر افزایش یابد. ریزش اخیر قیمت تا حدی مورد انتظار معامله‌گران فیوچر نبوده و به همین خاطر حجم حساب‌های لیکوئیدشده در طول فشار فروش اخیر رقم قابل توجهی را به خود اختصاص داده است.

همانطور که در نمودار زیر نیز مشاهده می‌کنید از ۲۰ ژانویه تا ۱۰ مارس بیشترین حد لیکوئید شدن حساب‌های معاملات لانگ در ریزش اخیر ثبت شده است. تداوم بیشتر این سویه نزولی می‌تواند حساب‌های بیشتری را با بحران مواجه کند. اما نکته مثبت در حجم بالای لیکوئید شدن حساب‌ها رویکرد کلی معاملات فیوچر به افق آتی بازار است. در شرایطی که عوامل مستقل از بازار باعث ریزش قیمت شده و حجم لیکوئید شدن حساب‌های لانگ افزایش چشمگیری دارد، می‌توان نتیجه گرفت که فاکتورهای داخلی موثر بر نوسانات قیمت، وضعیت مطلوبی را بازنمایی می‌کرده است و رویکرد معامله‌گران به افق‌ آتی مثبت بوده است.

تحلیل آنچین اتریوم

بیشتر بخوانید: ربات دستیار ترید چیست؟

جمع‌بندی

بازار اتریوم علیرغم پیوستگی و پایداری خوبی که در سویه صعودی اخیر از ژانویه تا مارس داشت، تحت تاثیر سیگنال‌های متعدد و منفی اقتصاد کلان، ریزشی ۹ درصدی را تجربه کرد. گسترش فشا‌ر فروش در این بازار در پی عوامل مختلفی تشدید شد. از بحران بانکی به وجود آمده برای سیلورگیت و سیلیکون ولی گرفته تا شایعات افزایش نرخ بهره، روند نزولی اخیر را تشدید کرده است.

علاوه بر این، زیر سوال رفتن عدم تمرکز شبکه اتریوم توسط هیئت‌های نظارتی و سازمان بورس و اوراق بهادار آمریکا، شوک بزرگی به هولدرهای این رمز ارز وارد کرد. هرچند هنوز هیچ اقدام خاصی در راستای این خبرها انجام نشده است. اما قطعا شایعات بازار را هدایت می‌کند و سرمایه‌داران خرد را دچار وحشت خواهد کرد.

از منظر تکنیکال، قیمت در محدوده بسیار حساسی واقع است. در کنار اینکه قیمت لحظه‌ای در چالش با حمایت کلیدی اتریوم قرار گرفته است، میانگین متحرک ۲۰۰ روزه نیز در همین سطح واقع است. بر همین مبنا کاهش قیمت تا کانال ۱۳۰۰ دلاری و تثبیت آن در این محدوده می‌تواند نشانه‌ای بر آغاز یک فشار فروش گسترده و شدید باشد. در این میان میزان حمایت خریداران از سطح ۱۳۵۰ دلاری نیز اهمیت دارد. در صورت شکست این سطح، قیمت تا حمایت ۱۱۰۰ دلاری پیش خواهد رفت. از طرفی صعود قیمت به کانال ۱۵۰۰ دلاری تثبیت آن، می‌تواند محرکی برای بازیابی سویه صعودی اخیر باشد.

تحلیل بازار , قیمت اتریوم ,

کامنت ها

نظر دهید

خبرنامه برای دریافت
آخرین به روزرسانی های شرکت ما