• info@ramzarz.info
  • ۲۱ دی ۱۴۰۱

پس از یک دوره طولانی، بازار اتریوم طی هفته گذشته توانست یک سویه صعودی نسبتا پایدار را تجربه کرده و از کانال ۱۲۰۰ دلار خارج شود. در شرایط رکود فعلی بازار رمز ارزها، جهش اخیر یک سیگنال مثبت محسوب می‌شود و در صورت ادامه یافتن آن، فضای حاکم بر این بازار را بهبود می‌بخشد. هنوز برای قضاوت درباره تداوم سویه صعودی فعلی زود است اما رشد ۹ درصدی اتریوم طی ۷ روز گذشته و افزایش کوین‌های در بازه سود، باعث شده تا تقاضای اتریوم در بازار با یک جهش قابل توجه همراه شود.
از طرفی بحث‌ها راجع به ارتقای شانگهای (Shanghai) داغ است. بر مبنای آخرین جلسه توسعه‌دهندگان شبکه اتریوم، آزمایش این پروژه پیش از ماه مارچ ضروری است. یکی از عوامل کلیدی در تعیین قیمت آتی اتریوم، روند عرضه و تقاضا پس از ارتقای شانگهای است. با توجه به آنچه گفته شد ما نیز قصد داریم در تحلیل پیش رو عوامل موثر در حرکات آتی قیمت اتریوم را از مناظر مختلف بررسی کرده و افق پیش روی بازار را روشن‌تر کنیم. تحلیل حاضر بر سه پایه اصلی شکل گرفته است:

ارزیابی فاندامنتال بازار اتریوم: بررسی ارتقای شانگهای و نتایج احتمالی آن

ارزیابی تکنیکال بازار اتریوم: بررسی حمایت‌ها و مقاومت‌های کلیدی بازار و پیش‌بینی حرکات آتی

ارزیابی آنچین بازار اتریوم: بررسی میزان بازدهی کل شبکه و شاخص معاملات Future

تحلیل بازار اتریوم بر مبنای تحلیل فاندامنتال

همانطور که اشاره شد، مهم‌ترین رویداد آتی شبکه اتریوم ارتقای شانگهای است. در این رویداد که قرار است در مارچ ۲۰۲۳ محقق شود، سهام شبکه اتریوم در مکانیسم جدید (PoS) از حالت قفل شده خارج می‌شود. به این معنا که سهام‌داران می‌توانند سهام خود را عرضه کرده یا افزایش دهند. با توجه به موفقیت شبکه اتریوم در پروژه مرج، انتظار می‌رود که این پروژه نیز با موفقیت همراه باشد. اما وضعیت بازار در تعیین نتایج احتمال نقش مهمی ایفا می‌کند.

اگر فضای حاکم بر بازار با ترس سرمایه‌گذاران و سهام‌داران از ریزش قیمت همراه باشد، احتمال شکل‌گیری فشار فروش سهام اتریوم پس از آزادسازی مبادله، بالا است. اما در صورتی که سویه صعودی فعلی تداوم یافته و تثبیت شود، می‌توان انتظار داشت که تقاضا برای خرید سهام اتریوم به شدت افزایش یابد. از طرفی عملکرد شبکه نیز می‌تواند نقش مهمی در تعیین جهت مبادلات بازی کند. با تحقق پروژه شانگهای در هر صورت میزان مبادلات اتریوم افزایش قابل‌توجهی را تجربه می‌کند و عملکرد شبکه در اجرای این تراکنش‌ها و سطح کارمزد آن‌ها می‌تواند بر رویکرد سرمایه‌گذاران تاثیر منفی یا مثبتی داشته باشد.

البته باید این موضوع را در نظر گرفت که هرچند هنوز مبادله سهام اتریوم امکان‌ناپذیر است اما در وضعیت فعلی نیز ۱۵ میلیون اتر در بیکن چین (Beacon Chain) اتریوم به عنوان سهام مسدود شده و ۵۰۰ هزار اعتبار‌دهنده (Vlidator) در این شبکه مشغول فعالیت‌ هستند. بنابراین احتمال بروز مشکلاتی از قبیل تاخیر در اجرای تراکنش‌ها، پایین است. با این حال ترافیک بالای درخواست‌ها می‌تواند نرخ کارمزد را به شکل مقطعی افزایش دهد. شاید اجرای آزمایشی پروژه شانگهای در یک ماه آینده بتواند به برخی از این پرسش‌ها پاسخ روشن‌تری بدهد. با این حال می‌توان گفت که نتایج نهایی اجرای پروژه شانگهای در کوتاه‌مدت وابستگی زیادی به وضعیت بازار طی ماه‌های پیش‌ رو خواهد داشت.

 

تحلیل بازار اتریوم بر مبنای تحلیل تکنیکال

در حال حاضر قیمت اتریوم در بالای میانگین متحرک ۵۰ روزه نوسان می‌کند. سویه افزایشی اخیر همچنان شیب خود را حفظ کرده و در تلاش برای عبور از مقاومت ۱۳۵۰ دلاری است. تثبیت قیمت در کانال ۱۳۰۰ دلاری می‌تواند احتمال تداوم حرکت صعودی را افزایش دهد. مقاومت کلیدی پیش روی بازار در سطح ۱۴۰۰ دلاری قرار گرفته است. این سطح، با توجه به قرارگیری میانگین متحرک ۲۰۰ روزه در آن، از اهمیت بالایی برخوردار است و شکست آن نشان‌دهنده ثبات سویه صعودی حاضر است. با این حال باید این نکته را در نظر گرفت که زمان نوشته شدن این مقاله قیمت دو بار در برابر مقاومت ۱۳۵۰ دلاری متوقف شده و این امکان وجود دارد که سویه اخیر معکوس شود. در صورت شروع چنین حرکتی، سطح ۱۳۰۰ دلاری و پس از آن ۱۲۰۰ دلاری، حمایت‌های کلیدی محسوب می‌شوند.

تحلیل بازار اتریوم بر مبنای تحلیل تکنیکال

با توجه به نمودار ۴ ساعته اتریوم می‌توان دید که بازار از محدوده تعادلی پیشین خارج شده و سرمایه‌گذاران میزان تقاضا را افزایش داده‌اند. اما توقف این سویه صعودی می‌تواند فشار فروش را بیش از پیش تقویت کرده و قیمت را به شدت کاهش دهد. با توجه به شاخص عرضه و تقاضا می‌توان وضعیت حجمه تقاضا را تایید کرد. اما این وضعیت بسیار ناپایدار محسوب شده و می‌تواند به راحتی تغییر جهت دهد. همانطور که شاخص پایین نمودار مشخص شده، میزان تقاضا جهشی دفعتی داشته و به یک سطح مقاومتی رسیده است. به همین خاطر امکان کاهش تقاضا و ریزش قیمت وجود دارد. طی ۲۴ ساعت تا ۴۸ ساعت آینده وضعیت قیمت در تقابل با مقاومت‌های ۱۳۵۰ و ۱۴۰۰ دلاری مشخص خواهد شد.

 

تحلیل بازار اتریوم بر مبنای دیتای آنچین

پس ریزش قیمت اتریوم تا محدوده ۱۲۰۰ دلاری، تعداد آدرس‌های در محدوده زیان به بیش از ۵۰ درصد رسید. در واقع در این محدوده قیمتی عمده ذخیره شبکه اتریوم در محدوده زیان بالقوه قرار داشت، اما با شکل‌گیری سویه صعودی اخیر و افزایش ۹ درصدی قیمت در یک هفته گذشته، ۵۱ درصد آدرس‌ها در محدوده سود قرار گرفت. با توجه به شاخص سهم میزان آدرس‌های سود‌ ده در بازار اتریوم، می‌توان به وضوح مشاهده کرد که نمودار به قله محلی خود رسیده است. حرکت آتی این شاخص اهمیت ویژه‌ای دارد. افزایش بازدهی کل شبکه باعث رونق تقاضا و تداوم سویه صعودی اخیر خواهد شد.

تحلیل بازار اتریوم بر مبنای دیتای آنچین

از طرفی شاخص قراردادهای بهره باز (Open Interest) در بازار فیوچر می‌تواند سیگنال‌هایی درباره رویکرد سرمایه‌گذاران در اختیارمان قرار دهد. با توجه به نوسانات ضعیف و محدود حجم این معاملات می‌توان نتیجه گرفت که تمایل سرمایه‌گذاران به تبادل در بازار نقدی افزایش یافته است. این وضعیت مثبت تلقی شده و معمولا در دوره‌های انباشت کوین‌ها دیده می‌شود.

اما در کنار این سیگنال مثبت باید این نکته را نیز در نظر گرفت که رکود بازار نیز می‌تواند حجم معاملات فیوچر را کاهش دهد. از ترکیب این دو تفسیر می‌توان نتیجه گرفت که هولدرهای بزرگ اتریوم، رکود دو ماه گذشته را به عنوان سیگنالی از پایداری قیمت در نظر گرفته‌اند و ترجیح دادند با سرمایه‌گذاری در بازار نقدی ذخیره کوین‌های خود را افزایش دهند.

تحلیل بازار اتریوم بر مبنای دیتای آنچین

جمع‌بندی

سویه صعودی اخیر اتریوم، وضعیت بازار این رمز ارز را تغییر داده است. افزایش تقاضای خرید، گواهی بر کمرنگ شدن ترس حاکم بر بازار است. هرچند سویه صعودی اخیر هنوز تثبیت نشده و هر لحظه ممکن است شتاب خود را از دست داده و معکوس شود، اما شاخص‌ها نشان می‌دهند که افق میان‌مدت اتریوم روشن‌تر از دو ماه اخیر است.

در این مقاله سعی کردیم روند آتی قیمت و عوامل تاثیرگذار بر آن را تا حدی واکاوی کرده و افق پیش‌ روی بازار را روشن‌تر کنیم. بحث ارتقای شانگهای در مارچ ۲۰۲۳ بسیار داغ است و نتایج آن بر روند بلندمدت قیمت موثر خواهد بود. در صورت تدارم سویه صعودی اخیر و موفقیت آزمایشی این پروژه در یک ماه آینده، می‌توان امیدوار بود که آزادسازی تبادل سهام شبکه اتریوم با افزایش ارزش این سرمایه همراه باشد.

از نگاه تکنیکال نیز نوسانات قیمت سویه‌ای جدید را در پیش گرفته و از وضعیت تعادلی پیشین فاصله گرفته است. مقاومت‌های ۱۳۵۰ و ۱۴۰۰ دلاری، سطوح اصلی پیش روی حرکات قیمتی خواهند بود. در صورت عبور قیمت از این سطوح و تثبیت آن، می‌توان روند صعودی فعلی را یک روند نسبتا پایدار در نظر گرفت. از طرفی شاخص‌های آنچین نیز تغییر رویکرد سرمایه‌گذاران را تایید می‌کنند. کاهش حجم معاملات بهره باز در بازار فیوچر در کنار افزایش مقطعی تقاضا در بازار نقدی می‌تواند نشان‌دهنده تمایل سرمایه‌گذاران به بازار نقدی و خروج اتریوم در رکود دو ماه گذشته است.

کامنت ها
نظر دهید




کد امنیتی را وارد کنید :

خبرنامه برای دریافت
آخرین به روزرسانی های شرکت ما