• info@ramzarz.info
  • ۳۰ مهر ۱۴۰۰

کیف پول رمزارزی (ارز دیجیتال) به سخت‌افزار یا نرم‌افزاری اطلاق می‌شود که جهت ذخیره و بازیابی دارایی‌های دیجیتالی و رمزنگاری شده افراد مورد استفاده قرار می‌گیرد. زمانی که فردی تصمیم به دریافت رمزارز داشته باشد، می‌تواند از انواع کیف ­پول‌ ارز دیجیتال برای ذخیره و انجام تراکنش‌های خود استفاده کند. کیف پول ارزهای دیجیتالی (رمزارزها)، مانند یک نرم­‌افزار معمولی‌ست که هر کاربری بر روی گوشی موبایل یا کامپیوتر شخصی خود دارد. اما اگر شخصی تمایل به کسب تجربه‌ای متفاوت داشته باشد، می‌تواند از کیف پول‌های سخت‌افزاری نیز استفاده نماید. در این مقاله خواهید خواند:

– ملاحظات مخصوص برای امنیت کیف پول‌ها

– انواع کیف پول رمزارزی

– کیف پول‌های سرد (Cold Wallet)

– کیف پول کاغذی (Paper Wallet)

– کیف پول سخت‌افزاری (Hardware Wallet)

– امنیت کیف پول‌های سخت‌افزاری

– کیف پول‌های داغ (Hot Wallet)

– کیف پول دسکتاپ (Desktop Wallet)

کیف پول اکستنشن یا افزونه مرورگر (Extension Wallet)

– کیف پول‌های اکسچنج یا صرافی (Exchange Wallet)

کیف پول موبایل (Mobile Wallet)

– کیف پول‌های رمزارزی وب (Web Wallet)

بیشتر بخوانید: نحوه اتصال کیف پول بایننس به داشبورد رمزارز.اینفو

ملاحظات مخصوص برای امنیت کیف پول‌ها

نگهداری امن رمزارزها، مسئله بسیار مهمی است که برای استفاده از یک کیف پول باید مد نظر قرار داد. ایجاد امنیت از طریق رمزنگاری یک کیف پول با استفاده از پسوردهای قوی و نگهداری آفلاین کلیدهای خصوصی (کیف پول‌های سرد) از روش‌هایی است که تاکید زیادی به آن‌ها شده است. همچنین، داشتن چندین پشتیبان از کیف ­پول‌های دسکتاپ و موبایل از پاک شدن و ناپدید شدن موجودی کاربر جلوگیری خواهد کرد.

انواع کیف پول رمزارزی

در یک تعریف کلی کیف پول‌های رمزارزی به دو نوع سرد (آفلاین) و گرم (آنلاین) تقسیم‌بندی می‌شوند. همان‌طور که از این تعریف پیدا­ست کیف پول­ سرد (آفلاین) به کیف پولی اطلاق می‌شود که به اینترنت متصل نمی‌شود و کیف پول گرم (آنلاین) کیف پولی‌ست که با اتصال به اینترنت کار می‌کند. معمولا کیف پول‌های سرد (آفلاین) ایمن‌تر هستند اما تعداد رمزارزهای قابل پشتیبانی در آن‌ها کمتر از کیف پول‌های گرم (آنلاین) است.

کیف پول‌های سرد (Cold Wallet)

کیف پول‌های سرد یا آفلاین به کیف پول‌هایی اطلاق می‌شود که از کلیدهای خصوصی کاربر به صورت آفلاین نگهداری و محافظت می‌کند. این موضوع به تنهایی، امنیت این نوع از کیف پول‌ها را تا حد زیادی افزایش داده است. از همین جهت کیف پول‌های سرد را می‌توان امن‌ترین و مطمئن‌ترین روش برای نگهداری رمزارزها دانست. هر چند که کیف پول‌های کاغذی نیز از انواع کیف پول‌های سرد به حساب می‌­آید، با این حال بیشترین کاربرد این واژه برای استفاده از کیف پول‌های سخت‌افزاری است که با اتصال به کامپیوتر و تلفن همراه کاربر، کار می‌کند.

کیف پول کاغذی (Paper Wallet)

کیف پول کاغذی از انواع کیف پول‌های سرد (آفلاین) به شمار می‌رود. کیف پول کاغذی به برگه کاغذی چاپ شده گفته می‌شود که کلیدهای عمومی، خصوصی و QR code های یک آدرس در آن درج شده است. از آن‌جایی که کیف پول‌های کاغذی به صورت آفلاین نگهداری می‌شوند از درجه بالایی از امنیت برخوردار هستند. اما نگهداری یک کیف پول کاغذی مشکلات خاص خود را نیز دارد. مفقود شدن، عدم مقاومت در برابر سوختگی، پارگی و رطوبت و کم­رنگ شدن اطلاعات چاپ شده از مهمترین مشکلات کیف ­پول‌های کاغذی به شمار می‌رود.

با حرکت دادن نمایشگر ماوس در وبسایت bitaddress، می‌توان به راحتی از یک آدرس بیت‌کوین و کلید خصوصی آن برای ارسال و دریافت بیت‌­کوین استفاده نمود.

کیف پول سخت‌افزاری (Hardware Wallet)

یک کیف پول سخت‌افزاری، نوع خاصی از کیف پول رمزارزی است که از آن می‌توان برای ذخیره کلیدهای خصوصی استفاده نمود. کیف پول‌های سخت‌افزاری مزیت‌های ویژه‌ای در مقایسه با نوع نرم‌افزاری دارند.

– کلیدهای خصوصی در محیط امنی نگهداری می‌شود که با یک پیام ساده امکان جا‌به‌جایی نخواهد داشت.

– در مقابل ویروس‌ها (که اغلب از کیف پول‌های نرم‌افزاری سرقت می‌کنند) مقاوم هستند.

– برای کارکرد و استفاده از آن، نیازی به استفاده از نرم‌­افزارهای نامطمئن نیست.

– تمام مسیر کارکرد این نوع از کیف پول از طریق نرم‌افزار­های متن-باز قابل تایید و بررسی است.

امنیت کیف پول‌های سخت‌افزاری

کیف پول‌های سخت‌افزاری از امنیت قابل قبولی برخوردار هستند و علی‌رغم برخی از سرقت‌­های انجام شده از طریق کامپیوترهای متصل به اینترنت، تاکنون اطلاعات مستندی در مورد سرقت از آن‌ها مشاهده نشده است. البته باید در نظر داشته باشیم که کیف پول‌های سخت‌افزاری طعمه­‌های مناسب و باارزشی برای سارقین به حساب می‌­آیند. همچنین باید دانست که این نوع از کیف پول، بدون عیب و نقص نبوده و دارای ایرادهای امنیتی بالقوه نیز هست.

– امکان دریافت آدرس سارق به عنوان پذیرنده

– تولیدکننده اعداد تصادفی ناامن

– امکان تولید سخت‌افزار به صورت نامطمئن

– امکان ارسال سخت‌افزار به روش نامطمئن

در مجموع با اینکه نمی‌توان از امن بودن کیف پول‌های سخت‌افزاری به صورت کامل اطمینان حاصل کرد، با این حال می‌توان استفاده از یک کیف پول سخت‌افزاری شناخته شده را بسیار مفید و قابل اعتماد دانست. برندهای شناخته‌شده‌­ای مانند ترزور و لجر نانو، کیف پول‌های سخت‌افزاری شناخته شده­‌ای هستند که هزاران کاربر از سراسر دنیا در حال استفاده از آن‌ها بوده و به صورت کلی مورد تایید کاربران و کارشناسان امنیتی در فضای مجازی است.

بیشتر بخوانید: کیف پول های بیتکوین را بشناسید، لیستی از ۵ کیف پول اصلی بیتکوین

کیف پول‌های داغ (Hot Wallet)

کیف پول‌های داغ (Hot wallet)، به کیف پول‌هایی گفته می‌شود که مستقیما به اینترنت متصل می‌­شوند. اپلیکیشن‌­های موبایل، کیف پول‌های مرورگرهای اینترنتی و کیف پول‌های اکسچنج نیز از این نوع کیف پول به حساب می‌­آیند.

کیف پول دسکتاپ (Desktop Wallet)

هر چند که کیف پول دسکتاپ، در مقایسه با کیف پول‌های سخت‌­افزاری از امنیت کمتری برخوردار است اما در مقایسه با سایر نمونه‌های کیف پول‌های داغ، از امنیت بیشتری برخوردار است. برای درک دلیل این مسئله، می‌توان یک کیف پول دسکتاپ را با یک کیف پول اکسچنج (صرافی رمزارزی) مقایسه نمود. یک کیف پول دسکتاپ در مقایسه با کیف پول ارائه شده توسط یک اکسچنج، دارای نرم­‌افزاری­‌ست که روی کامپیوتر نصب شده و کلیدهای خصوصی و سطحی از ویژگی­‌های امنیتی را در اختیار کاربر قرار می‌­دهد. در مقابل کیف پول اکسچنج دارای برنامه خاصی نیست و دسترسی به حساب کاربری، به منزله دسترسی به کیف پول کاربر است. کیف پول‌های Electrum، Exodus، Guarda، Armory و Atomic Wallet، پنج کیف پول دسکتاپ شناخته شده و پرکاربرد هستند.

در ضمن برخی از بهترین کیف پول‌های دسکتاپ، یک نسخه گرافیکی از یک کیف پول سرد (آفلاین) هستند. اما باید بدانیم که کیف پول‌های دسکتاپ به خودی خود، یک کیف پول نیستند و در یک تعریف کلی، یک رابط کاربری گرافیکی برای نمایش اطلاعات مربوط به دارایی‌­های دیجیتالی کاربر هستند. کیف پول‌های دسکتاپ به لحاظ امنیت در سطح سایر کیف پول‌های داغ (آنلاین) هستند که در مقایسه با کیف پول‌های سرد از امنیت کمتری برخوردار هستند. اما به صورت کلی این نوع از کیف پول بسیار پرکاربرد بوده و برای نمایش اطلاعات مربوط به دارایی­‌های دیجیتالی، ارسال، دریافت و سایر فعالیت‌­های مبادلاتی به کار گرفته می‌شود.

کیف پول اکستنشن یا افزونه مرورگر (Extension Wallet)

نسخه کیف پول اکستنشن (بر پایه افزونه مرورگر) رمزارزی، یک کیف پول ساده است که از کلیدهای عمومی و خصوصی رمزنگاری شده تشکیل شده است. این کلیدها برای ردیابی مالکیت، ارسال و دریافت دارایی مورد استفاده قرار می‌­گیرند. کلیدهای عمومی برای دریافت دارایی توسط یک آدرس مشخص مورد استفاده قرار می‌­گیرد در حالی که کلیدهای خصوصی برای خرج کردن آن دارایی کاربرد دارد. این نوع از کیف پول نیز مشمول مشکلات امنیتی مربوط به سایر کیف پول‌های آنلاین می‌شود و در صورت عدم رعایت استانداردهای امنیتی، امکان سرقت کلیدهای خصوصی کاربر وجود دارد. اما این نوع از کیف پول می‌تواند گزینه مناسبی برای کاربرانی باشد که از امنیت کامپیوتر و مرورگر خود اطمینان دارند. می‌توان از Guarda، MetaMask و MyEtherWallet به عنوان شناخته‌­شده­‌ترین کیف پول‌هایی نام برد که نسخه افزونه مرورگر آن‌ها موجود است.

کیف پول‌ صرافی (Exchange Wallet)

صرافی­‌ها بخش­‌های خصوصی متمرکز هستند که کاربران می‌توانند با استفاده از ویژگی­‌های موجود در آن‌ها، مبادلات مرتبط با دارایی­‌های دیجیتال خود را مدیریت نمایند. در منوی اصلی اغلب صرافی­‌های متمرکز، بخشی به نام کیف پول وجود دارد که دارایی­‌های کاربر را نمایش می‌­دهد. هر کاربری می‌تواند با استفاده از اطلاعات این صفحه موجودی خود را مشاهده کرده و برای ثبت ارسال و دریافت دارایی­‌های خود اقدام نماید. کار کردن با این بخش بسیار ساده است. اما اشتباه رایجی بین کاربران رمزارزها وجود دارد که برخی موجودی مربوط به کیف پول خود در حساب یک صرافی را، موجودی خود در بلاکچین می‌­دانند.

درک این نکته بسیار مهم است که بدانیم موجودی نمایش داده شده در یک صرافی رمزارزی، تا زمانی که به کیف پول شخصی شما انتقال نیابد، دارایی شما به حساب نمی‌­آید. ذکر این نکته از این جهت اهمیت دارد که، قوانین ناقص موجود در مورد رمزارزها، اختیارات نسبتا جامعی را برای مسدودسازی حساب کاربر به صرافی­‌های متمرکز رمزارزی داده است. این بدان معناست که در صورتی که به هر دلیلی یک صرافی رمزارزی ورودی و یا خروجی­‌های حساب شما را مشکوک ارزیابی کند، حق بستن حساب کاربر را خواهد داشت. بنابراین با یک نگاه واقع­بینانه می‌توان گفت، اساسا «کیف پول اکسچنج» وجود خارجی ندارد و موجودی کاربر (تا زمان دریافت پول توسط کاربر) در واقع بدهی یک صرافی به کاربر است.

کیف پول‌های کوین­‌بیس و بایننس محبوب‌­ترین کیف پول‌های اکسچنج‌­های متمرکز به شمار می‌­رود.

بیشتر بخوانید: کیف پول اتمیک (Atomic Wallet) را چگونه نصب کنیم؟

کیف پول موبایل (Mobile Wallet)

کیف پول‌های رمزارزی موبایل، نسخه دیگری از کیف ­پول‌های داغ رمزارزی هستند که برای خرید، فروش و مدیریت رمزارزها مورد استفاده قرار می­‌گیرد. کیف پول‌های رمزارزی موبایل در طی سال‌­های اخیر بسیار توسعه یافته و در حال حاضر از امکانات بسیارزیادی برخوردار هستند. استفاده از این نوع کیف پول رمزارزی، به علت کاربرد زیاد گوشی‌­های هوشمند، به سرعت بین کاربران رواج یافته است. در همین زمان اغلب برندهای شناخته شده کیف پول‌های رمزارزی، نسخه اندروید و iOS مرتبط با برنامه خود را تولید کرده­‌اند. کار کردن با نسخه موبایل یک کیف پول، به سادگی انجام می‌شود و حتی برای کاربران تازه وارد در بسیاری از موارد، آموزش درج شده برای استفاده از یک اپلیکیشن کیف پول رمزارزی، کافی به نظر می‌­رسد.

نرم‌­افزارهای Coinomi، Mycelium، Enjin و Trust از پرکاربردترین اپلیکیشن­‌های کیف پول رمزارزی موبایل به حساب می‌­آیند.

کیف پول‌های رمزارزی وب (Web Wallet)

کیف پول‌های رمزارزی مبتنی بر وب نیز، نمونه­‌ای از کیف پول‌های داغ (آنلاین) به حساب می‌­آیند که کلیدهای خصوصی کاربر در آن به صورت آنلاین نگهداری می‌شود. صرف‌­نظر از مشکلات شناخته شده مرتبط با مسائل امنیتی در مورد کیف پول‌های داغ، کیف پول‌های مبتنی بر وب را می‌توان پرطرفدارترین نوع کیف پول رمزارزی دانست. علت این موضوع را می‌توان در راحتی استفاده از این نوع کیف پول در کامپیوترهای شخصی و تلفن همراه دانست. در واقع، هر شخصی با دسترسی به اینترنت از هر نقطه­‌ای از دنیا می‌تواند به دارایی‌‌های دیجیتالی و رمزارزی خود دست پیدا کرده و برای دریافت و ارسال آن‌ها اقدام نماید.

برخی از نام­‌های شناخته شده در کیف ­پول‌های مبتنی بر وب، شامل blockchain.com، trustwallet.com و myetherwallet.com می‌‌شوند.

Source

کامنت ها
نظر دهید




کد امنیتی را وارد کنید :

خبرنامه برای دریافت
آخرین به روزرسانی های شرکت ما