• info@ramzarz.info
  • ۳۱ مرداد ۱۴۰۱

طی هفته گذشته بازار بیت کوین با کاهشی ۱۱ درصدی مواجه شد. ریزش اخیر سطح نگرانی سرمایه‌گذاران را به شدت افزایش داده است. بسیاری از تحلیل‌گران سیاست‌گذاری‌های کمیته بازار آزاد ایالات متحده را عامل افت قیمت می‌دانند. هرچند شاخص‌های آنچین و تحلیل‌های فاندامنتال همچنان افق بلندمدت بازار را مثبت ارزیابی می‌کنند، اما تحلیل‌ تکنیکال حرکات قیمتی، بروز فشار فروش و کاهش بیشتر قیمت را دور از انتظار نمی‌بیند. بر این اساس، قصد داریم در مقاله پیش رو محرک‌های اصلی بازار را مورد ارزیابی قرار دهیم و افق آتی قیمت را در محدوده کوتاه‌مدت و بلند‌مدت روشن‌تر کنیم.

تحلیل فاندامنتال بیت کوین

همانطور که می‌دانید عملکرد بازارهای مالی بزرگ همواره با عناصر اقتصاد کلان همبسته است. افق‌های بلندمدت ساختار اقتصاد کلان، تاثیرات بلند‌مدتی بر بازارهای مالی دارد و در مقابل، افق‌های کوتاه‌مدت اقتصاد کلان نیز به شکل مقطعی بر بازارهای بزرگ مالی تاثیرگذار است. اگر هر دو محرک (تاثیرات کوتاه‌مدت و بلندمدت) منفی باشد، می‌توان گفت که آن بازار مالی به سرعت اعتبار خود را از دست داده و حذف خواهد شد. به همین خاطر معمولا یا محرک‌های دوگانه همسو و مثبت هستند (شرایط ایده‌آل) یا حداقل یکی از محرک‌ها وضعیت مثبتی را نشان می‌دهند.

در خصوص بازار بیت کوین نیز ساختار کلی تاثیرات اقتصاد کلان بر عملکرد قیمت به همین صورت است. در حال حاضر سیگنال‌های کوتاه‌مدت، تاثیرات منفی قابل توجهی بر این بازار گذاشته‌اند. اما فرآیند تکامل ساختار اقتصاد کلان در افق بلندمدت، سیگنال‌های مثبتی را درباره بازار رمز ارزها ارائه می‌دهند. در این بخش به بررسی این دو رویکرد می‌پردازیم.

محرک منفی

همانطور که گفته شد بر اساس نظر بسیاری از تحلیل‌گران ریزش اخیر قیمت، نتیجه سیاست‌گذاری‌های فعلی کمیته بازار آزاد آمریکا (FOMC) است. با توجه به شرایط آشفته سیاسی در جهان و بحران‌های غذا و انرژی، نرخ تورم در کشورهای قدرتمند نیز روندی صعودی پیدا کرده است. در نسخه‌های پیشین تحلیل بازار بیت کوین، اشاره کردیم که تورم فعلی ایالات متحده، در ۴۹ سال اخیر بی‌سابقه بوده است و همین امر باعث شده سیاست‌گذاران تصمیماتی را در راستای کنترل وضعیت تورمی اتخاذ کنند. یکی از عوامل موثر در این حوزه، نرخ بهره است. نرخ بهره که توسط فدرال رزرو (Federal Reserve) تعیین می‌شود، می‌تواند به عنوان ابزاری برای کنترل تورم استفاده شود.

با افزایش نرخ تورم خطر کاهش ارزش پول به وجود می‌آید. فدرال رزرو با افزایش نرخ بهره، سعی می‌کند از آشفتگی بازار و نوسانات شدید در حوزه عرضه و تقاضا جلوگیری کند. تورم و کاهش ارزش پول معمولا نرخ سرمایه‌گذاری را افزایش داده و سطح تقاضا را بالا می‌برد. این عامل باعث ایجاد تورم بیشتر خواهد شد. به همین خاطر کنترل تورم با افزایش نرخ بهره، در واقع به زیان بازارهای مالی محسوب می‌شود. بازار بیت کوین همواره به افزایش نرخ بهره واکنشی منفی نشان می‌دهد و ریزش‌های قابل توجهی را ثبت می‌کند. در شرایط فعلی نیز، کمیته بازار آزاد اعلام کرده است که سیاست کلی در افق کوتاه‌مدت، افزایش نرخ بهره خواهد بود. این موضوع تاثیر منفی شدیدی بر بازار بیت کوین گذاشت و روند دو ماه گذشته را طی چند روز کاملا معکوس کرد. بنابراین می‌توان گفت که عناصر اقتصاد کلان در افق کوتاه‌مدت محرکی منفی برای بازار رمز ارزها محسوب می‌شود.

محرک مثبت

در یک نگاه بلند‌مدت تغییرات ساختاری حوزه اقتصاد کلان می‌تواند تاثیرات مهمی بر افق اتی بازارهای مالی داشته باشد. در خصوص بازار بیت کوین شاید این پرسش مطرح شود که: چرا علیرغم کاهش ۷۵ درصدی قیمت، طی دوره نزولی اخیر، بسیاری از سرمایه‌گذاران بیت کوین همچنان کوین‌های خود را عرضه نکرده و به طور کلی نسبت به نوسانات قیمت حساس نیستند. پاسخ این پرسش در ساختار کلی این شبکه و افق‌های بلندمدت اقتصاد جهان نهفته است. ارزش هر کالا، سهام یا رمز ارزی بر مبنای قوانین عرضه و تقاضا تعیین می‌شود. اما باید این نکته را نیز در نظر گرفت که بسیاری از تبادلات و شکل‌گیری صف خرید و فروش، پشتوانه‌ای ندارند و معمولا بعد از یک نوسان مقطعی، ارزش خود را از دست می‌دهند. پشتوانه‌ یک کالا، سهام یا رمز ارز معمولا ارتباط مستقیمی با کاربرد و اهمیت نقش آن در ساختار‌‌های کلان‌تر دارد.

ارزش بیت کوین بر اساس ساختار شبکه، توانایی‌ها و پتانسیل‌های آن سنجیده می‌شود. بیت کوین و صنعت بلاک چین افق جدیدی از شبکه‌های اشتراک و ثبت اطلاعات را به وجود آوردند که می‌تواند در آینده اقتصاد جهان نقشی کلیدی ایفا کند. مسئله عدم تمرکز شبکه و نبود امکان دخل و تصرف در آن، بلاک چین را به عنوان یک گزینه ایده‌آل برای تبادلات مالی مطرح کرده است. علاوه بر این، مشکلات پیش روی این شبکه‌ها در حال برطرف شدن است. به عنوان نمونه، سرعت پردازش در حجم بالای تراکنش‌ها و هزینه تایید آن‌ها یکی از مشکلات مهمی است که در حال برطرف شدن است. در حال حاضر هزینه تایید تراکنش‌های بیت کوین به پایین‌ترین حد خود در ۴ سال گذشته رسیده است. این کاهش هزینه، حاصل ارتقا شبکه به واسطه الگوریتم Taproot است. از طرفی این موضوع را در نظر بگیرید که کل ذخیره بیت کوین ۲۱ میلیون کوین است. محدودیت عرضه برای سرمایه‌ای که همواره کاربردی است و جریان تقاضای آن کاهش نمی‌یابد، به معنای افزایش ارزش است.

تحلیل قیمت بیت کوین

با توجه به مطالب گفته شده می‌توان نتیجه گرفت که ساختار کلی اقتصاد کلان و مسیر تغییرات پیش رو، محرکی مثبت برای صنعت بلاک چین و بازار بیت کوین است. افق بلندمدت بازار بیت کوین با توجه به کاربرد‌های کلیدی و محدودیت عرضه آن، قطعا مثبت خواهد بود.

تحلیل تکنیکال بیت کوین

قیمت بیت کوین طی هفته گذشته سطوح حمایت متعددی را شکست و یک ریزش ۱۱ درصدی را به ثبت رساند. قیمت پس از عدم توانایی در عبور از مقاومت ۲۵ هزار دلاری، به کانال ۲۴ هزار دلاری برگشت. در حالی که شواهد تکنیکال همچنان سویه‌ای مثبت را پیش‌بینی می‌کرد، سیگنال‌های منفی اقتصاد کلان باعث شد سطح ترس حاکم بر بازار افزایش یافته و فشار فروش غلبه پیدا کند. طی دو روز، قیمت تا مرز ۲۰۸۰۰ دلار کاهش یافت. همانطور که در شاخص ترس و طمع زیر مشاهده می‌کنید، طی سویه صعودی اخیر میزان ترس سرمایه‌گذاران کاهش یافته بود، اما با ریزش قیمت، شاخص در محدوده‌ای نزدیک به ترس شدید واقع شده است.

تحلیل تکنیکال بیت کوین

در حال حاضر قیمت در بالای سطح ۲۱ هزار دلاری نوسان می‌کند. این سطح قیمتی از حساسیت خاصی برخوردار است و بازگشت به سویه صعودی یا کاهش بیشتر قیمت، به عملکرد خریداران و فروشندگان در این سطح وابسته است. اگر قیمت بتواند در بالای سطح ۲۲ هزار دلاری تثبیت شود، می‌توان امیدوار بود که سویه صعودی دو ماه گذشته همچنان به حرکت خود ادامه می‌دهد. اما در صورت از دست رفتن این موقعیت قیمت روند کاهشی خود را به سمت حمایت ۲۰۸۰۰ و ۲۰۰۰۰ دلاری ادامه خواهد داد.

برخی از تحلیل‌گران معتقدند قیمت در مسیر آزمایش دوباره حمایت ۱۸ هزار دلاری است و پس از آن کف دوره نزولی اخیر تثبیت خواهد شد. اما سناریوهای بدبینانه‌تری نیز وجود دارد! بر اساس خطوط روند بلندمدت، سقف کانال نزولی در محدوده ۲۵ هزار دلار واقع شده است. با توجه به اینکه قیمت نتوانست از این سطح عبور کند، پیش‌بینی‌هایی مبنی بر شروع حرکت نزولی با هدف کف کانال (۱۳ هزار دلار) وجود دارد. با این حال وضعیت فعلی از اهمیت بیشتری برخوردار است و عملکرد خریداران، تعیین کننده حرکات آتی خواهد بود.  مبادلات روز اول هفته، نشان می‌دهد که خریداران با قدرت بیشتری وارد بازار شده‌اند و احتمال شکست مقاومت ۲۱۷۰۰ دلاری و عبور از ۲۲ هزار دلار وجود دارد.

تحلیل آنچین بیت کوین

جمع‌بندی

بازار طی هفته گذشته بر خلاف روند دو ماه اخیر، کاهشی ۱۱ درصدی را به ثبت رساند. علت کاهش اخیر، سیاست‌گذاری کلی کمیته بازار آزاد امریکا مبنی بر ادامه روند افزایش نرخ بهره بود. به طور کلی با توجه به شرایط تورمی اقتصاد جهان، سیگنال‌های تولید شده توسط اخبار این حوزه در افقی میان‌مدت تاثیری منفی بر بازار‌های سرمایه‌گذاری خواهد داشت. اما اشاره کردیم که افق بلندمدت بازار بیت کوین بر اساس تغییر و تکامل ساختار‌های اقتصادی و محدودیت عرضه کوین‌ها، مثبت ارزیابی می‌شود.

شاخص ترس و طمع رمز ارزها نشان می‌دهد که فضای حاکم بر بازار دوباره به سمت ترس شدید متمایل شده است. به عبارتی ریزش اخیر اعتماد سرمایه‌گذاران به روند بازگشتی بازار را از بین برد و بر همین مبنا سطوح حمایتی موجود در محدود ۲۴۰۰۰ تا ۲۱۰۰۰ دلار نتوانستند جلوی ریزش قیمت را بگیرند. سطح کنونی اهمیت ویژه‌ای دارد، در صورت افزایش قیمت و تثبیت آن در بالای سطح ۲۲ هزار دلاری، احتمال بازگشت سویه صعودی وجود دارد، در غیر اینصورت حمایت ۲۰۸۰۰ و ۲۰۰۰۰ دلاری تعیین کننده توقف یا ادامه روند نزولی خواهند بود.

کامنت ها
نظر دهید




کد امنیتی را وارد کنید :

خبرنامه برای دریافت
آخرین به روزرسانی های شرکت ما