• info@ramzarz.info

کامنت های اخیر

  • ۸ مرداد ۱۴۰۱
  • تیم تحریریهتیم تحریریه
  • 0

در هفته‌ای که گذشت بازار اتریوم رکوردهای جدیدی را ثبت کرد. علیرغم وضعیت نامساعد اقتصاد کلان، بازار رمز ارزها رشد قابل توجهی را تجربه می‌کند. اتریوم در صدر اخبار سرمایه‌های دیجیتال قرار گرفته است. بحث‌ها بر سر تاثیرات انشعاب جدید شبکه اتریوم و تغییر از مکانیزم PoW به PoS‌، بسیار داغ است. از طرفی هنوز گمانه‌زنی‌هایی درباره بازار نزولی وجود دارد اما در این میان تحلیل‌های تکنیکال افق مثبتی را برای سرمایه‌گذاران پیش‌بینی می‌کنند. در متن پیش رو قصد داریم از مناظر مختلف ساختار کنونی بازار اتریوم را مورد ارزیابی قرار داده و افق آتی آن را روشن‌تر کنیم.

بیشتر بخوانید: تحلیل تکنیکال و بررسی انواع شاخص‌های معامله در بازار رمزارزها

تحلیل فاندامنتال بازار اتریوم

هرچند عناصر اساسی اقتصاد کلان همچنان به علت وضعیت آشفته سیاسی، دچار بحران است اما در هفته‌ای که گذشت بازارهای مالی تغییرات سازنده و مثبتی را تجربه کردند. بازار Nazdaq با رشد ۲.۶۷ درصدی که از سال ۲۰۰۸ تا به امروز بی‌سابقه بود، توانست سرمایه‌گذاران این بازار را به افق آتی بازارهای مالی امیدوار کند. از طرفی بازار رمز ارزها نیز تجربه مشابهی را پشت سر گذاشت. علیرغم سیگنال‌های منفی موجود، مثل تصمیمات فدرال رزرو (Federal Reserve) مبنی بر افزایش نرخ بهره، اما بازارهای مالی رشد قابل توجهی را تجربه کردند.

در خصوص بازار رمز ارزها می‌توان گفت که سویه صعودی اتریوم بر کل بازار تاثیر گذاشته و سرمایه‌گذاران را دوباره به این بازار جذب کرده است. اتریوم با حجم بازاری بالغ بر ۲۰۰ میلیارد دلار، قطعا تاثیر مهمی بر کل مجموعه رمز ارزها دارد. علاوه بر اینکه بسیاری از رمز ارزهای مهم زیرمجموعه بلاک چین گسترده اتریوم محسوب می‌شوند. اما نکته اساسی اینجاست که روند رو به رشد اتریوم در چند هفته گذشته حاصل کدام تغییر ساختاری است؟

همانطور که می‌دانید خبر راه‌اندازی لایه جدید بلاک چین اتریوم با مکانیزم اثبات سهام (PoS)، بحث داغ این روزهای توسعه‌دهندگان و سرمایه‌گذاران این شبکه است. بر اساس اخبار موجود قرار است مکانیزم پیشین (اثبات کار یا PoW) در اواسط سپتامبر تحت یک لایه جدید به مکانیزم اثبات سهام یا PoS تغییر کند. البته این تغییر به معنای حذف کامل مکانیزم اثبات کار نیست. این مکانیزم همچنان در اتریوم۱ و اتریوم کلاسیک قابل استفاده است. اما با توجه به اینکه در لایه جدید با استفاده از مکانیزم اثبات سهام، قابلیت پردازش تراکنش‌ها تا حد قابل توجهی افزایش می‌یابد و کارمزد تراکنش‌ها به شکل چشمگیری ارزان می‌شود، اقبال عمومی به سمت لایه جدید بسیار بیشتر است.

خبر راه‌اندازی اتریوم ۲، تاثیر مثبتی بر بازار اتریوم داشته است. طی انتشار این خبر و بحث‌های مربوط به آن، حجم تقاضای بازار اتریوم افزایش یافته و همین امر سبب شده تا حرکات قیمتی بر مبنای یک سویه صعودی نسبتا پایدار پیشروی کند. اما نمی‌توان گفت که این روند به شکل قطعی ادامه خواهد یافت. چراکه پس از اجرای کامل پروژه، آثار آن آشکار می‌شود. به عنوان نمونه یکی از بحث‌های بسیار مهم در این حوزه وضعیت ماینرهای شبکه اتریوم است. نمودار زیر کاهش نرخ پردازش ماینرها را به وضوح نشان می‌دهد.

تحلیل فاندامنتال بازار اتریوم

ماینرهای اتریوم تا به امروز مجموعا درآمدی بالغ بر ۲۰ میلیارد دلار داشته‌اند. از طرفی ابزار استخراج اصلی در این فرآیند GPUها هستند. اما شرایط ماینرها در مکانیزم اثبات سهام متفاوت است. ماینرهای اتریوم معتقدند که درآمدشان با ورود به لایه جدید کاهش می‌یابد. حتی در برخی از اظهار نظرها مسئله اعتصاب ماینرها و ادامه دادن به استخراج اتریوم ۱ و اتریوم کلاسیک، مطرح شده است. در حال حاضر بسیاری از ماینرها با توجه به رشد ۲۰۰ درصدی اتریوم کلاسیک در هفته‌های گذشته، به استخراج اتریوم کلاسیک مشغول شده‌اند. اما باید این نکته را در نظر گرفت که پروژه‌های متکی بر شبکه اتریوم کلاسیک بسیار کمتر از شبکه اصلی اتریوم هستند. همین امر نشان می‌دهد که رشد اخیر این توکن پایداری نخواهد داشت و حتی بر مبنای تحلیل‌های تکنیکال احتمال بازگشت قیمت به کف کانال (۱۲ دلار) بسیار بالا است.

علیرغم بحران ماینرها، در نهایت میزان تقاضای سرمایه‌گذاران تعیین‌کننده وضعیت آتی بازار خواهد بود. قطعا با کاهش پروژه‌های لایه اول، ماینرها نیز تدریجا به سمت لایه جدید متمایل خواهند شد. چراکه گستردگی استفاده از شبکه، منجر به افزایش قیمت توکن آن خواهد شد و درآمد ماینرها نیز بر همین اساس افزایش می‌یابد.

 بیشتر بخوانید: میرور تریدینگ (Mirror Trading) چیست؟ تفاوت میرور تریدینگ و سوشال تریدینگ

تحلیل تکنیکال بازار اتریوم

قیمت در روزهای اخیر موفق شد از مقاومت ۱۷۰۰ دلاری عبور کرده تا ۱۷۸۴ دلار پیشروی کند. علیرغم برخی پیش‌بینی‌ها مبنی بر بازگشت به حمایت ۱۳۵۰ دلاری، افزایش تقاضا باعث شد سطوح مقاومت به سرعت شکسته شده و وارد یک محدوده جدید شود.

محدوده کنونی (۱۷۰۰ تا ۱۷۵۰ دلار) از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. اگر قیمت در بالای مقاومت ۱۷۵۰ دلاری تثبیت شود، روند صعودی تا ۱۹۰۰ یا حتی ۲۰۰۰ دلار ادامه خواهد یافت. اما اگر مقاومت موجود در سطح ۱۷۵۰ دلاری، اجازه عبور قیمت را ندهد، سطوح حمایت تعیین‌کننده میزان کاهش است. البته حمایت‌های موجود در مسیر کاهش قیمت در فواصل کمی  از هم قرار گرفته‌اند و اگر فشار فروش به شکل غیرعادی افزایش نیابد احتمال کاهش قیمت تا زیر حمایت ۱۶۲۰ دلاری کم است.

تحلیل تکنیکال اتریوم

مقاومت ۱۷۵۰ دلاری، در واقع میانگین ۱۰۰ روزه قیمت است که به عنوان یک سطح مقاومت قوی ظاهر شده است. در حال حاضر نمودار قیمت در قالب ۲ ساعته، بارها با این مقاومت برخورد کرده و نتوانسته از آن عبور کند. این امر خطر کاهش قیمت را تقویت می‌کند. اما حمایت ۱۷۰۰ دلاری در مسیر کاهش قیمت است. بسیاری از سرمایه‌گذاران کلان در راستای تحکیم روند صعودی و اطمینان از سطوح حمایت، عامدانه تقاضا را کاهش داده و از این طریق سطح حمایت را مورد آزمایش قرار می‌دهند. تا زمان نوشته شدن این مقاله، حمایت ۱۷۰۰ دلاری توانسته جلوی افت بیشتر قیمت را بگیرد.

بر اساس گزارش سایت‌های نظرسنجی، غالب سرمایه‌گذاران انتظار دارند قیمت تا پایان آگوست به ۲ هزار دلار برسد. اما تحلیل‌گران پیش‌بینی‌های محتاطانه‌تری اتخاذ کرده‌اند. تحلیل‌گران معتقدند ۲ هزار دلار در پایان سال ۲۰۲۲ محقق خواهد شد. آنچه اهمیت دارد اشتراک انتظار سرمایه‌گذاران و تحلیل‌گران مبنی بر افزایش بیشتر قیمت در افق آتی است.

بیشتر بخوانید: کپی تریدینگ (Copy Trading) چیست؟ معرفی بهترین پلتفرم‌های کپی تریدینگ ارز دیجیتال

تحلیل آنچین بازار اتریوم

یکی از شاخص‌های مهم در ارزیابی پویایی بازار میزان مبادلات روزانه است. طی بازار نزولی اخیر و مخصوصا طی چند ماه گذشته، سطح مبادلات اتریوم کاهش قابل ملاحظه‌ای را ثبت کرده است. کاهش شدید مبادلات به این معنا است که سرمایه‌گذاران انگیزه‌ای برای ورود به بازار ندارند و از طرفی صاحبان توکن نیز قصد مبادله توکن‌های خود را ندارند. در این شرایط که معمولا در مراحل پایانی بازار نزولی و پس از رخداد تسلیم سرمایه‌گذاران (Capitulation) ایجاد می‌شود، امکان تثبیت کف بازار نزولی از بین می‌رود و احتمال ادامه روند نیز افزایش می‌یابد. اما با افزایش سطح مبادلات و شکل‌گیری سویه‌های صعودی کوتاه‌مدت، سرمایه‌گذاران برای کسب سود وارد بازار شده و امکان تثبیت کف بازار نزولی و حفظ روند صعودی را فراهم می‌کنند.

در شاخص زیر می‌توان دید که اخیرا حجم مبادلات اتریوم به قله خود رسیده است. این امر نشان می‌دهد که غالب سرمایه‌گذاران افق آتی بازار را مثبت ارزیابی می‌کنند.

تحلیل قیمت اتریوم

جمع‌بندی

طی روزهای اخیر علیرغم سیگنال‌های منفی اقتصاد کلان، بازار رمز ارزها و مخصوصا بازار اتریوم رشد چشمگیری را تجربه کرده است. بحث لایه جدید شبکه اتریوم و پیاده‌سازی مکانیزم اثبات سهام یا PoS در سپتامبر، محرک سویه صعودی اخیر محسوب می‌شود. موضوع مزایا و معایب مکانیزم جدید شبکه بسیار داغ است و ماینرهای اتریوم در سوی مخالف ایستاده‌اند. با این حال باید منتظر اجرایی شدن لایه جدید بود.

بازار اتریوم هفته بسیار مثبتی را طی کرده است. افزایش قیمت تا ۱۷۸۴ دلار، پایداری سویه صعودی دو هفته اخیر را تقویت کرده است. سطح مقاومت ۱۷۵۰ دلاری از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. عبور از این مقاومت و تثبیت آن می‌تواند قیمت را تا ۲۰۰۰ دلار افزایش دهد. از طرفی عدم توانایی قیمت برای عبور از این سطح، موجب ایجاد روند کاهشی خواهد شد.

سطح مبادلات شبکه اتریوم به شکل قابل توجهی افزایش یافته که نشانه‌ای بر تداوم سویه صعودی کنونی است.

 

تحلیل بازار , قیمت اتریوم ,

کامنت ها

نظر دهید

خبرنامه برای دریافت
آخرین به روزرسانی های شرکت ما