• info@ramzarz.info
  • ۱۱ خرداد ۱۴۰۲

خط روند یکی از ابتدایی‌ترین موضوعاتی است که در آموزش تکنیکال به آن پرداخته می‌شود. به‌ طور کلی ترسیم خط روند صعودی از اتصال نقاط پایین‌های بالاتر (Higher low) و خط روند نزولی نیز با اتصال نقاط بالاهای پایین‌تر (Lower high) در نمودار قیمتی ترسیم می‌شود. پایین‌های بالاتر یعنی اتصال دره‌هایی که یکی پس از دیگری بالاتر می‌روند. بالاهای پایین‌تر یعنی اتصال قله‌هایی که با گذر زمان، پایین‌تر می‌روند. یادآوری می‌کنیم که خط روند صعودی در پایین نمودار قیمتی با شیب مثبت و خط روند نزولی در بالای نمودار قیمتی با شیب منفی ترسیم می‌شود. در این مقاله از سایت رمز ارز به صورت کامل با خطوط روند آشنا می‌شویم و در کنار سیگنال‌های ربات دایموند سیگنال از آن‌ها استفاده می‌کنیم.

بیشتر بخوانید: ترکیب سیگنال‌های ربات دایموند سیگنال با اندیکاتور MACD

نحوه رسم خط روند نمودار در تحلیل تکنیکال

خط روند، یک ابزار ترسیم نموداری دینامیک است. این خط از اتصال نقاط چرخش قیمت در نمودار تشکیل می‌شود. در تحلیل تکنیکال از خط روند برای تشخیص نقاط احتمالی واکنش بازار استفاده می‌کنند. این خطوط بر اساس شرایط بازار و نمودار می‌توانند خاصیت حمایتی یا مقاومتی داشته باشند. در واقع خط روند، حمایت یا مقاومت به صورت افقی مورب است. این روش برای معامله‌گران نقش حیاتی دارد، چون در تشخیص نقاط مهم عرضه و تقاضا – که می‌توانند عامل تغییر مسیر بازار و شکل‌گیری روند جدید باشند- کمک می‌کند.

ترکیب سیگنال‌های ربات دایموند سیگنال با خطوط روند

در این تصویر خط روند ماهیت صعودی داشته است و نقش حمایتی دارد. همان‌ گونه که در تصویر مشخص است، طی روند صعودی بر اساس این خط، معامله‌گران حداقل یک فرصت خرید مطمئن داشته‌اند. در نمودار زیر شرایط دیگری برقرار است.

نحوه رسم خط روند نمودار در تحلیل تکنیکال

خط روند در نمودار فوق از نوع نزولی است و خاصیت مقاومتی دارد. تفاوت دو نمودار در این است که، حالت اول برای معامله‌گران موقعیت معاملاتی خرید را فراهم می‌کند و حالت دوم در بازارهای یک طرفه مثل بازار سهام ایران، فرصت خروج از سهم در سقف‌های قیمتی و در بازارهای دو طرفه مانند بازار جهانی یا بازار رمز ارز، موقعیت معاملاتی فروش را مهیا می‌کند.

بیشتر بخوانید: تست سیگنال‌های اتریوم ربات دایموند سیگنال

نکات مهم در ارتباط با دوره زمانی نمودار

خطوط روند ترسیم‌شده در دوره‌های زمانی بالاتر معمولا قدرت بیشتری دارند. به همین دلیل، بهتر است که همیشه از نمودارهای طولانی‌مدت مثل نمودار هفتگی، تحلیل خود را شروع کنید و به‌ صورت پله‌ای، دوره زمانی نمودار را کاهش دهید. همیشه خط روندی را بیابید که بیشترین تعداد برخورد را داشته باشد و ضمن این برخوردها از بدنه شمع‌های قیمتی نیز عبور نکرده باشد. همواره از ترسیم خط روندی که از بدنه شمع‌های قیمتی عبور کرده است، بپرهیزید؛ زیرا این‌ گونه موارد فاقد هرگونه ارزش تحلیلی خواهند بود. بسیاری از معامله‌گران معتقد هستند که نمودار روزانه، بهترین دوره زمانی ممکن برای تحلیل روند بازار است؛ زیرا ماهیت زمانی آن به طور محض، بلندمدت یا کوتاه‌مدت نیست و بر این اساس می‌توانید دوره زمانی معقولی را به همراه جزئیات مهم آن مشاهده و تحلیل کنید. همچنین زمان طی‌شده بین نقاط اولیه تشکیل خط روند – حداقل دو نقطه – مهم است و هر مقدار بازار طی دوره طولانی‌تری به آن واکنش دهد، بدون شک اهمیت بیشتری پیدا می‌کند. در مورد دوره زمانی نمودار، نکته‌ای بسیار با اهمیت وجود دارد؛ بهتر است معامله‌گران برای افزایش اعتبار تحلیل‌ها و معاملات کم ریسک‌تر از تکنیک تحلیل چند زمانی استفاده کنند. مثلا برای معامله بر اساس یک خط روند صعودی در نمودار هفتگی، بهتر است در مواقع اصلاحی یا بر اساس خطوط روند هم‌پوشان در نمودار روزانه، معامله کنید.

چگونه با استفاده از خطوط روند معامله کنیم؟

به طور کلی برای معامله بر اساس این ابزار تحلیل فنی، دو روش عمده وجود دارد؛ حالت اول زمانی است که قیمت روند مشخصی را طی کرده است و این خطوط نقش حمایتی یا مقاومتی مطلق دارند؛ که در این مواقع معامله‌گران با توجه به روند جاری بازار، هنگام لمس خط روند حمایتی توسط قیمت، وارد موقعیت خرید می‌شوند. در حالت معکوس از آن به عنوان فرصتی برای خروج از معامله بازارهای یک طرفه مثل سهام تهران استفاده می‌کنند. حالت دیگر زمانی است که توسط شمع‌های قیمتی شکسته شوند و قیمت بالاتر یا پایین‌تر از آن‌ها بسته شود که در این صورت خط روند خاصیت معکوس پیدا کرده است و در اصطلاح به سطوح اتفاق تبدیل می‌شوند. مثلا خط روند نزولی که نقش مقاومت دارد، پس از شکست به یک خط حمایتی تبدیل می‌شود و اکثر معامله‌گران منتظر می‌مانند تا قیمت به خط روند بازگردد و در آنجا وارد یک معامله کم ریسک می‌شوند. اگر در کنار استفاده از سیگنال‌های ربات دایموند سیگنال، خطوط روند را روی نمودار رسم کنید، می‌توانید سیگنال‌های مطمئن‌تری بگیرید و معاملات کم ریسک‎تری انجام دهید.

کامنت ها
نظر دهید




کد امنیتی را وارد کنید :

خبرنامه برای دریافت
آخرین به روزرسانی های شرکت ما