• info@ramzarz.info

کامنت های اخیر

  • ۱۴ تیر ۱۴۰۱
  • تیم تحریریهتیم تحریریه
  • 0

همانطور که می‌دانید بازار بیت کوین در ادامه روند نزولی آغاز شده از نوامبر ۲۰۲۱، در یک ماه اخیر تجربه سختی را پشت سر گذاشته و رکورد ریزش ماهیانه قیمت را جا‌به‌جا کرده است. کاهش ۳۷ درصدی قیمت طی ۳۰ روز، تنها در سال ۲۰۱۱ تکرار شده بود. بسیاری از سرمایه‌گذاران دچار سردرگمی شده‌اند و ارائه تحلیلی از وضعیت موجود کار دشواری محسوب می‌شود. با این حال قصد داریم در متن حاضر تصویر روشن‌تری از تحلیل روند قیمت بیت کوین و افق پیش روی بازار آن ارائه کنیم. در ادامه با توضیح اجمالی عناصر موثر در ساختار کلی بازار، سعی می‌کنیم علل محصور شدن قیمت در کانال ۱۸ تا ۲۱ هزار دلار را بررسی کرده و نشانه‌های خروج از آن را شرح دهیم.

تحلیل قیمت بیت کوین

خروج سرمایه‌گذاران دوره‌ای از بازار بیت کوین

در چند هفته اخیر قیمت بیت کوین در محدوده تعادلی ۱۸ تا ۲۱ هزار محصور شده و در همین محدوده نوسان می‌کند. پس از ریزش شدید قیمت و تسلیم بسیاری از سرمایه‌گذاران در مقابل روند بدون توقف روند نزولی، اکثر معامله‌گران مبتدی و هولدرهای کوتاه‌مدت از بازار خارج شدند. علت این امر از دست رفتن اعتماد سرمایه‌گذاران به افق آتی حرکات قیمت است. سرمایه‌گذاران در بازه‌های مختلف زمانی، شکل‌گیری کف بازار نزولی را پیش‌بینی کرده و مدت اندکی پس از آن با نوسانات کاهشی شدید و شکل‌گیری یک کف نزولی جدید مواجه شدند. بعد از تکرار چندباره این وضعیت، سطح اعتماد سرمایه‌گذاران کاهش یافت و ریسک سرمایه‌گذاری در بازار ارزهای دیجیتال افزایش پیدا کرد.

البته باید این نکته را در نظر گرفت که ریسک سرمایه‌گذاری علاوه بر بازار ارزهای دیجیتال در بازارهای مالی دیگر نیز افزایش یافته است. به عبارتی از دست رفتن اعتماد سرمایه‌گذاران صرفا معطوف به بازار ارزهای دیجیتال نیست و وضعیت در بازار سهام و اوراق بهادار نیز به همین ترتیب است. چراکه عوامل متعددی از قبیل شاخص‌های اقتصاد کلان و شرایط آشفته سیاسی در بازتولید وضعیت موجود نقشی اساسی بازی می‌کنند.

با توجه به آنچه گفته شد بسیاری از معامله‌گران و سرمایه‌گذاران دوره‌ای یا کوتاه‌مدت طی ریزش یک ماه اخیر از بازار خارج شده و گویا ترجیح می‌دهند تا کسب اطمینان بیشتر وارد بازار نشوند. همین امر حجم تقاضا را کاهش داده و از خروج قیمت از محدوده ۱۸ تا ۲۱ هزار دلار جلوگیری می‌کند. بازار در حال حاضر تحت تسلط هولدرهای بلندمدت است. این سرمایه‌گذاران در دوره‌ای یک ساله با همه ریزش‌ها و نوسانات آن، کوین‌های خود را حفظ کرده و اکنون نیز جریان اصلی بازار را در دست دارند.

در نقاط پایانی بازارهای نزولی، پس از رخداد تسلیم سرمایه‌گذاران (Capitulation) و شکل‌گیری کف قیمتی، معمولا ورود گسترده خریداران به بازار باعث غلبه جریان تقاضا و آغاز تغییر روند حرکات قیمتی می‌شود. اما در شرایط حاضر عدم قطعیت موجود، وضعیت آشفته سیاسی و در نتیجه بحران‌های اقتصادی، باعث شده تا شاهد حجمه تقاضا توسط خریداران جدید نباشیم. اما آیا مطالب گفته شده به این معنا است که قیمت در محدوده تعادلی فعلی باقی خواهد ماند؟ در ادامه به این پرسش پاسخ خواهیم داد.

بیشتر بخوانید: آموزش استفاده از سرویس سیگنال‌‌دهی سایت ramzarz.info

کاهش فعالیت شبکه بیت کوین

یکی از معیارهایی که از طریق آن می‌توان به سطح پویایی بازار و شدت گرفتن مبادلات پی برد، شاخص فعالیت شبکه بیت کوین است. یکی از علل ریزش قیمت و محصور شدن آن در کف قیمتی اخیر، کاهش فعالیت شبکه است. به عبارتی درخواست سرمایه‌گذاران و معامله‌گران برای پر کردن بلاک‌های جدید کاهش یافته است. در روندهای صعودی سطح فعالیت شبکه به شکل قابل توجهی افزایش می‌یابد. چراکه با تثبیت بازار صعودی، موج خریداران جدید به بازار افزوده خواهد شد و این مطلب را می‌توان از طریق شاخص آدرس‌های فعال بازار بیت کوین مورد ارزیابی قرار داد. در حال حاضر شاخص تعداد آدرس‌های فعال هیچ رشد قابل ملاحظه‌ای را نشان نمی‌دهد، این امر تاییدی بر عدم تمایل سرمایه‌گذاران جدید به ورود و خرید سرمایه محسوب می‌شود.

اما نکته کلیدی اینجاست که هرچند فعالیت شبکه در سطح پایینی قرار گرفته و آدرس‌های جدید وارد بازار نمی‌شوند، اما میگوها (آدرس‌هایی با دارایی کمتر از یک بیت کوین) و نهنگ‌ها (آدرس‌هایی با دارایی بیش از ۱۰ هزار بیت کوین) بخش عمده این فعالیت را شکل‌ می‌دهند. از طرفی، فعالیت این دسته از سرمایه‌گذاران بر انباشت گسترده کوین‌ها متمرکز است. به عبارتی گرچه شاخص‌های موجود نشان‌دهنده عمیق‌ترین مراحل بازار نزولی هستند، اما در زیر سطح بازار، سرمایه‌گذارانِ تعیین‌کننده یا دستان قدرتمند بازار (نهنگ‌ها)، روند انباشت کوین‌ها را با شدت قابل توجهی آغاز کرده‌اند. هرچند این روند انباشت به تنهایی قادر به تغییر روند بازار نیست، اما رفتار سرمایه‌گذاران اصلی بازار می‌تواند معیار مناسبی برای پیش‌بینی افق آتی قیمت محسوب شود.

 

قیمت بیت کوین

ارزیابی دوره‌های نزولی پیشین

یکی از علل کاهش تقاضا و خروج بخش قابل توجهی از سرمایه‌گذاران، ترس حاصل از وقوع یک فاجعه در بازار ارزهای دیجیتال است. شاید بتوان اینطور نتیجه گرفت که پس از چند ریزش شدید و پیاپی، برخی سرمایه‌گذاران احساس کردند که بازار به کلی از وضعیت استاندارد خارج شده و ممکن است سرمایه‌گذاری در آن به خسارات جبران‌ناپذیری منجر شود. این فضا پس از ریزش ناگهانی استیبل کوین UST و ارز دیجیتال LUNA بیش از پیش قوت گرفت. از آنجایی که بر مبنای برخی تحلیل‌ها تصور می‌شد سطح حمایتی ۳۶ هزار دلار کف بازار نزولی است و پس از آن این تصور برای ۳۰ هزار دلار مطرح شد و در نهایت حمایت ۲۵ هزار دلاری نیز شکسته شد، این گمان به وجود آمد که گویا روند نزولی اخیر متوقف نخواهد شد و بازار تحت تاثیر شرایط اقتصاد کلان از کنترل خارج شده است!

باید به این نکته توجه کنیم که تحلیل‌های آنچین در تمام این دوره‌‌ها بر این موضوع تاکید داشت که بر اساس الگوهای پیشین، تسلیم سرمایه‌گذاران رخ نداده و فشار نهایی بازار نزولی هنوز وارد نشده است. بنابراین بررسی دوره‌های نزولی پیشین می‌تواند معیار مناسبی برای درک چهارچوب روند حال حاضر باشد.

به طور خلاصه می‌توان اینطور گفت که تا پیش از ریزش اخیر بیت کوین و کاهش قیمت تا ۱۷۶۰۰ دلار، شاخص‌ها نشان می‌داد که فشار نهایی بازار نزولی وارد نشده و بخش قابل توجهی از فروشندگان همچنان در بازار حضور دارند. اما با ریزش اخیر و تغییر وضعیت ذخیره سرمایه‌گذاران و خروج فروشندگان از بازار، اکنون شاخص‌ها وضعیتی دقیقا مشابه با مرحله پایانی دوره نزولی ۲۰۱۸ و ۲۰۱۹ را بازنمایی می کنند. به عبارتی وضعیت حال حاضر بیت کوین یک فاجعه محسوب نمی‌شود و حرکات قیمتی به شکل نامتعارفی پیشروی نمی‌کند. چرا که بازار بیت کوین همین شرایط را بارها در دوره‌های نزولی پیشین تجربه کرده است.

بیشتر بخوانید: تحلیل آنچین دیتای بیت­کوین، بررسی و تحلیل بیت­کوین با آنچین دیتا

جمع‌بندی

۳۰ روز گذشته یکی از بدترین ماه‌های بازار بیت کوین در ۱۱ سال گذشته بوده است. افت ۳۷ درصدی قیمت در یک ماه، آخرین بار در سال ۲۰۱۱ رخ داده بود. اما ارزیابی کلی بازار نزولی اخیر که از نوامبر ۲۰۲۱ شروع شد و در چند ماه گذشته شدت گرفت، نشان می‌دهد که روند نزولی اخیر همانند الگوی دوره‌های نزولی پیشین عمل کرده و به احتمال قوی، کف بازار نزولی طی فشارهای سنگین یک ماه گذشته شکل‌ گرفته است.

علاوه بر تحلیل‌های آنچین و تکنیکال که مبتنی بر الگوی تغییر قیمت در چرخه‌های پیشین بازار است، شرایط  فاندامنتال نیز حائز اهمیت است. در چند ماه گذشته و در پی جنگ اوکراین مناسبات سیاسی جهان تغییرات عمده‌ای داشته و کاهش عرضه کالاهای اساسی در پی همین شرایط آشقته، اقتصاد جهان را دچار بحران‌های تازه‌ای کرده است. باید این شرایط را نیز در کنار ارزیابی الگوهای پیشین بازار در نظر گرفت.

اما طی هفته‌های اخیر تغییرات آهسته و عمیقی در بازار بیت کوین اتفاق افتاده که نشان می‌دهد هرچند چرخش وضعیت بازار در شرایط کنونی به کندی رخ می‌دهد، با این حال وقوع این تغییر قطعی است. همانطور که گفته شد یکی از نشانه‌های مهم، شدت گرفتن روند انباشت توسط نهنگ‌ها است. اگر این روند ادامه یابد، اعتماد سرمایه‌گذاران به تدریج جلب می‌شود و از طرفی ورود خریداران جدید و افزایش حجم تقاضا می‌تواند محرک شروع یک حرکت سازنده و صعودی باشد.

تحلیل بازار , سقوط قیمت , قیمت بیت کوین ,

کامنت ها

نظر دهید

خبرنامه برای دریافت
آخرین به روزرسانی های شرکت ما