• info@ramzarz.info
  • ۱۰ اسفند ۱۴۰۱

طی هفته‌ای که گذشت قیمت سرمایه‌های قابل مبادله در بازارهای مالی جهان کاهشی مقطعی را ثبت کرد. قیمت بیت کوین نیز در همین راستا با سقوط به زیر سطح ۲۳ هزار دلاری، برخی از سرمایه‌گذاران این بازار را نگران کرد. اما سویه کاهشی یه هفته اخیر با حمایت خریداران متوقف شده و در حال حاضر روندی معکوس به خود گرفته است. علت اساسی ریزش اخیر قیمت، احتمال افزایش چند باره نرخ بهره است. با توجه به موج تورمی جدید احتمال می‌رود که بانک مرکزی آمریکا قصد افزایش مجدد نرخ بهره را در دستور کار خود قرار دهد.

از طرفی موقعیت فعلی بازار از منظر قیمتی، اهمیت ویژه‌ای دارد. قیمت در محدوده‌ای نوسان می‌کند که شامل حمایت‌ها و مقاومت‌های کلیدی بازار بیت کوین است. برخی از تحلیل‌گران معتقدند که بیت کوین طی ۴ تا ۶ هفته به مقاومت ۳۰ هزار دلاری خواهد رسید، اما شاخص‌ها هنوز این شتاب افزایشی را تایید نمی‌کنند. اما باید این نکته را نیز در نظر گرفت که شاخص‌های آنچین، افق بلندمدت بازار را مثبت ارزیابی می‌کنند و می‌توان آغاز دوره گذار از روند نزولی به صعودی را تایید کرد. در همین راستا قصد داریم در مقاله پیش‌ رو به تحلیل افق‌ آتی قیمت بیت کوین پرداخته و مسیرهای سرمایه‌گذاری در این بازار را روشن‌تر کنیم. تحلیلی که در ادامه خواهد آمد بر سه پایه کلی استوار است:

  • تحلیل فاندامنتال: بررسی تاثیر افزایش نرخ بهره بر بازارهای مالی
  • تحلیل تکنیکال: تعیین حمایت‌ها و مقاومت‌های کلیدی بازار و پیش‌بینی مسیر آتی قیمت
  • تحلیل آنچین: ارزیابی رفتار نهنگ‌ها و روند تغییر ذخیر صرافی‌ها در یک دوره طولانی‌مدت

 

تحلیل فاندامنتال بازار بیت کوین  

همانطور که حتما از اخبار مرتبط با بازار رمز ارزها مطلع شدید، هفته گذشته برای بازارهای مالی با ریزش معناداری همراه بود. این در حالی است که سرمایه‌گذاران از سویه صعودی شکل گرفته در بازار‌های مالی، مخصوصا بازار رمز ارزها، انتظار تداوم و پایداری بیشتری داشتند! نکته مهم در بررسی همین امر نهفته است. عوامل متعددی بر بازار رمز ارزها و در صدر آن، بازار بیت کوین موثر است. اما این عوامل به دو دسته عوامل داخلی و عوامل خارجی طبقه‌بندی می‌شود. عوامل داخلی شامل شبکه بیت کوین و عرضه و تقاضای آن در بازار است. اما عوامل خارجی مرتبط با حوزه سیاست‌ها، قانون‌گذاری‌ها و اقتصاد کلان است. هرچند در نهایت عوامل خارجی نیز بر میزان عرضه و تقاضا تاثیر می‌گذارد، اما در نظر گرفتن منشاء تغییرات برای داشتن فهم روشن‌تر از ساختار یک بازار و افق آتی آن، راهنمای ما خواهد بود.

کاهش اخیر قیمت بیت کوین در واقع نتیجه افزایش تورم ایالات متحده و احتمال افزایش مجدد نرخ بهره توسط بانک مرکزی این کشور رخ داده است. این امر مشخص می‌کند که ریزش اخیر قیمت حاصل رویکرد کلی سرمایه‌گذاران این بازار نبوده و نقش عاملی خارج از ساختار بازار پر‌رنگ است. افزایش مجدد قیمت در آخر هفته، گواهی بر این ادعا است. اگر عوامل داخلی موثر بر قیمت نیز با عامل خارجی همسو بودند، قطعا شاهد ریزش بیشتری بودیم. اما رویکرد متضاد سرمایه‌گذاران جلوی پیشروی سویه نزولی هفته گذشته را گرفت. با توجه به این مطلب می‌توان نتیجه گرفت که سرمایه‌گذاران همچنان خود را برای عبور از مقاومت ۲۵ هزار دلاری و فراهم شدن بستر یک صعود پایدار و بلندمدت، آماده می‌کنند.

 

تحلیل تکنیکال بازار بیت کوین

علیرغم آنکه طی ماه گذشته بیت کوین توانست به مرز ۲۵ هزار دلاری برسد، اما طی هفته اخیر تا حمایت ۲۲۵۰۰ دلاری کاهش یافت. نکته مثبت در تحلیل تکنیکال قیمت ظهور قدرتمند حمایت ۲۲۵۰۰ دلاری بود. همین امر سبب شد تا تقاضا افزایش چشم‌گیری داشته باشد و قیمت را دوباره به کانال ۲۳ هزار دلاری برگرداند.

در حال حاضر انتظار می‌رود که قیمت در محدوده ۲۲ تا ۲۵ هزار دلار نوسان کند. خریداران طی ماه گذشته دو بار مقاومت ۲۵ هزار دلاری را آزمایش کرده‌اند و موفق به عبور از آن نشده‌اند. از طرفی افزایش نرخ بهره باعث ایجاد حجمه فروش در بازار شد، اما حمایت ۲۲۵۰۰ دلاری به خوبی توانست در مقابل فشار فروش مقاومت کند. علاوه بر این سطح حمایتی، سطح ۲۱۷۰۰ دلاری نیز در مسیر کاهش قیمت وجود دارد.

تحلیل تکنیکال بازار بیت کوین

باید این نکته را نیز در نظر داشت که دو میانگین متحرک بسیار مهم نیز کف و سقف محدوده فعلی را در بر گرفته‌اند. میانگین متحرک ۲۰۰ روزه به عنوان حمایت ۱۹۶۰۰ دلاری و میانگین متحرک ۲۰۰ هفته‌ای به عنوان مقاومت ۲۵۱۰۰ دلاری، نقش بسیار مهمی در تعیین افق آتی قیمت بازی می‌کنند. شکست مقاومت ۲۵ هزار دلاری می‌تواند مسیر را تا رسیدن به مقاومت ۳۰ هزار دلاری هموار کرده و سرعت رشد قیمت را افزایش دهند. از طرفی شکست حمایت ۱۹۶۰۰ دلاری نیز گواهی بر تمدید روند نزولی بلندمدت است. در این میان حمایت‌ها و مقاومت‌های دیگری نیز وجود دارد که می‌تواند نقاط عطفی در نوسانات این محدوده محسوب شود.

در زمان نوشته شدن این مقاله، خریداران برای عبور از مقاومت ۲۳۵۰۰ دلاریی تلاش می‌کنند. مستقل از روند بلند‌مدت بازار و سطوح کلیدی آن، با توجه به نوسانات کوتاه‌مدت اخیر احتمال تداوم سویه صعودی بیشتر از ادامه ریزش قیمت‌ است. چراکه در اواخر ۲۰۲۲ بخش عمده‌ای از فروشندگان از بازار خارج شده و جای خود را به هولدرهایی بلندمدت دادند. همین امر باعث می‌شود که فشار فروش در مقایسه با ماه‌های گذشته و سال ۲۰۲۲ کاهش یابد.

 

تحلیل آنچین بازار بیت کوین 

همانطور که پیش‌تر نیز گفته شد، عرضه و تقاضا، کلیدی‌ترین ساختار تعیین قیمت یک سرمایه است. نمودار زیر روند تغییر ذخیره بیت کوین صرافی‌ها و قیمت آن را طی سال‌های اخیر بازنمایی می‌کند. به وضوح می‌توان رابطه معکوس این دو نمودار را مشاهده کرد. قطعا کاهش ذخیره بیت‌ کوین‌های صرافی را می‌توان معادل کاهش عرضه در نظر گرفت. چراکه در معادله عرضه و تقاضا، کاهش کلی عرضه در طول تاریخ یک بازار به معنای شکل‌گیری یک روند بلند‌مدت صعودی است.

همانطور که در نمودار زیر نیز مشاهده می‌کنید، طی سال‌های گذشته میزان ذخیره بیت کوین‌ در صرافی‌ها همواره روندی کاهشی داشته و در مقابل ارزش این سرمایه در یک نگاه بلندمدت علیرغم مقاطع نزولی، همواره صعودی بوده است. علاوه بر رویکرد کلی سرمایه‌گذاران بزرگ این بازار، روند استخراج بیت کوین نیز این شرایط را بیش از پیش تقویت می‌کند. در عمل بیت کوین استخراج‌شده در مقابل حجم ذخیره در گردش ناچیز است و نمی‌تواند این معادله را تغییر دهد.

تحلیل آنچین بازار بیت کوین 

اما گذشته از نگاه تاریخی به بازار بیت کوین و ارزش آن، عبور از چرخه نزولی اخیر برای تمام کاربران این شبکه اهمیت بالایی دارد. شاخص SoPR برای تعیین افق میان‌مدت بازار، راهنمای مناسبی است. این شاخص میانگین سود حاصل از بیت کوین‌های عرضه‌شده را محاسبه و بازنمایی می‌کند. نوسان شاخص به بالای سطح تعادل، نشانه‌ای از تغییر روند و آغاز سویه‌های صعودی است.

همانطور که مشاهده می‌کنید، شاخص اخیرا توانسته از سطح تعادل به سمت بالا عبور کند. هرچند این حرکت صعودی در شاخص SOPR هنوز تثبیت نشده، اما در وضعیت کنونی می‌توان پیش‌بینی کرد که با عبور قیمت از مقاومت کلیدی ۲۵ هزار دلاری، حرکت صعودی شاخص نیز تثبیت می‌شود. سوابق نوسانات این شاخص نشان می‌دهد که می‌تواند آغازگر یک چرخه صعودی بلند‌مدت باشد.

تحلیل آنچین بازار بیت کوین 
تنها عاملی که از منظر تحلیل بلاکچین منفی ارزیابی می‌شود، برخی از تراکنش‌هایی است که اخیرا توسط نهنگ‌های بیت کوین صورت گرفته است. به طور معمول رویکرد کلی نهنگ‌ها (آدرس‌هایی با دارایی بیش از ۱۰ هزار بیت کوین)، سیگنالی از رویدادهای آتی بازار در نظر گرفته می‌شود. اما نمودار زیر یک واگرایی ملایم را بین قیمت و ذخیره دارایی نهنگ‌ها نشان می‌دهد!

هرچند این حد از واگرایی نمی‌تواند مبنای یک تحلیل قرار‌ گیرد، اما نمی‌توان به سادگی از آن‌عبور کرد. با این وجود باید در نظر گرفت که برخی از مبادلات سنگین بازار بیت کوین مربوط به سازمان‌ها و کمپانی‌های بزرگ است و می‌تواند نسبت مستقیمی با روند قیمت نداشته باشد. اما در هر صورت این واگرایی منفی می‌تواند عبور از مقاومت ۲۵ هزار دلاری را برای خریداران این بازار سخت‌تر کند.

تحلیل آنچین بازار بیت کوین 

جمع‌بندی

سویه صعودی و نسبتا قدرتمند بازار بیت کوین طی هفته گذشته به علت احتمال افزایش مجدد نرخ بهره در ایالات متحده، متوقف شد. با این حال ریزش قیمت دوام زیادی نداشت و خریداران موفق شدند سطح حمایتی ۲۲۵۰۰ دلار را حفظ کنند. به طور کلی بازار بیت کوین توانسته است پایداری مناسبی را نسبت به ماه‌های آخر سال ۲۰۲۲ کسب کند. به نظر می‌رسد خروج کامل فروشندگان، معادله عرضه و تقاضا را تا حد خوبی بهبود بخشیده است.

تحلیل شاخص‌های تکنیکال نشان می‌دهد که نوسانات کوتاه‌مدت آتی احتمالا در محدوده ۲۰ تا ۲۵ هزار دلار باقی خواهد ماند. اما عبور از این دو محدوده سرنوشت میان‌مدت بازار را تعیین خواهد کرد. سطح ۲۵ هزار دلاری علاوه بر سوابق مقاومتی پیشین، میانگین متحرک ۲۰۰ هفته‌ای را نیز شامل می‌شود که عبور از آن سیگنال بسیار قدرتمندی برای آغاز روند صعودی بلند‌مدت خواهد بود.

از طرفی دیدیم که از منظر شاخص‌های بلاک‌چین نیز شواهد مهمی بر تغییر روند بازار در دسترس است. با این حال در تحلیل این شاخص‌ها نیز تثبیت روند صعودی فعلی در گرو موفقیت خریداران در عبور از مقاومت ۲۵ هزار دلاری است. بنابراین حرکات آتی قیمت در دوره کوتاه‌مدت می‌تواند در تعیین افق میان‌مدت نقش بسیار مهمی بازی کند.

کامنت ها
نظر دهید




کد امنیتی را وارد کنید :

خبرنامه برای دریافت
آخرین به روزرسانی های شرکت ما