• info@ramzarz.info
  • ۱۸ بهمن ۱۴۰۰

بخش معاملات داشبورد رمزارز شامل انواع معاملات می‌شود که هر کاربر می‌تواند برای پیاده‌سازی ایده خود از آن‌ها استفاده کند. انواع معامله در پلتفرم رمزارز شامل معامله عادی، معامله استاپ‌لاس، معامله S/B بالانس، معامله درصدی S/B، معامله پینگ پونگ و معاملات Trading View می‌شود. در ادامه این مطلب، هر یک از انواع معامله را به صورت جداگانه بررسی می‌کنیم.

مطالبی که در این مقاله می‌خوانیم عبارتند از:

  • معامله عادی
  • معامله استاپ‌لاس
  • معامله S/B بالانس
  • معامله درصدی S/B و تفاوت آن با معامله S/B بالانس
  • معامله پینگ پونگ
  • معاملات Trading View

معامله عادی

به یک معامله ساده‌ خرید یا فروش دارایی در یک قیمت مشخص، معامله عادی می‌گوییم. در معاملات عادی، کافی‌ست یک قیمت مشخص برای خرید یا فروش دارایی خود ثبت کرده و حجم دارایی مورد نظر خود را انتخاب کنید. در این نوع از معاملات، بعد از ثبت سفارش، نیازی به بررسی لحظه‌ای قیمت نخواهید داشت. معاملات عادی اغلب توسط تریدرهایی مورد استفاده قرار می‌گیرد که نگاه بلندمدتی به کسب سود در مارکت داشته و هراسی از نوسانات کوتاه‌مدت قیمت ندارند. این نوع از معاملات، برای افرادی که به دنبال مدیریت ریسک منابع مالی خود هستند مناسب نیست. با توجه به اینکه معامله عادی از ویژگی استاپ‌لاس برخوردار نیست، همواره احتمال از دست رفتن بخش زیادی از سرمایه کاربر وجود دارد.

به عنوان مثال فرض کنید که بیتکوین خود را در قیمت ۲۰.۰۰۰ دلار فروخته‌اید. اکنون تصمیم دارید یک سفارش عادی برای خرید مجدد بیتکوین در قیمت ۱۵.۰۰۰ دلار ثبت کنید. واقعیت این است که شاید لازم باشد زمان زیادی برای رسیدن قیمت بیتکوین به قیمت ۱۵.۰۰۰ دلار صبر کنید، که در این مدت فرصت‌های زیادی را برای کسب سود از دست خواهید داد. علاوه بر این ممکن است قیمت بیتکوین دیگر هیچوقت به ۱۵.۰۰۰ دلار نرسد. بنابراین، به خاطر داشته باشید که دانستن نقاط ضعف یک روش معاملاتی در هنگام استفاده از آن، برای یک تریدر ضروری است. این موضوع باعث می‌شود که با یک دید باز و آگاهانه تصمیم‌گیری کنید.

معامله استاپ‌لاس

در بازار رمزارزها، کارکرد استاپ ­لاس (Stop-Loss)، ایجاد نقدینگی در زمانی ا­ست که ارزش یک دارایی به قیمت مشخصی برخورد کند که این مبلغ از قبل توسط تریدر تعیین شده است. با توجه به نوسانات دائمی و زیاد در قیمت رمزارزها، بسیاری از صرافی‌های رمزارزی این ابزار را در اختیار تریدرها قرار داده‌­اند.

همان­طور که از نام استاپ­ لاس پیداست، این ابزار برای دستیابی به یک هدف مشخص طراحی شده است که آن هم تعیین حد ضرر برای مبادلاتی ا­ست که در لیست معاملات باز یک تریدر قرار دارد. این واژه با استاپ­ لیمیت (که عموما در استاک مارکت استفاده می‌شود) شباهت زیادی دارد. تفاوت عمده بین این دو در این است که استاپ­ لیمیت برای خرید اتوماتیک یک دارایی استفاده می‌­شود که قیمت آن از قیمت فعلی مارکت پایین‌­تر است. در مقابل، استاپ­ لاس برای فروش یک دارایی (در زمانی که قیمت با ریزش مواجه می­‌شود) مانند یک سفارش عادی عمل کرده و مورد استفاده قرار می­‌گیرد. در هر دو مورد، سرمایه­‌گذار کنترل کاملی بر نرخ خرید و فروش دارایی خود دارد.

عدم تعیین استاپ­ لاس، می­‌تواند باعث از بین رفتن بخش زیادی از سرمایه یک تریدر شود؛ به طوری که گاهی از اوقات جبران آن امکان­‌پذیر نخواهد بود. به خاطر داشته باشید که بدون استفاده از استاپ­ لاس و با پیش فرض دریافت یک سود جزئی، ممکن است تمام سرمایه تریدر در خطر قرار گیرد. بنابراین تعیین استاپ­ لاس تریدر را از خطر مواجهه با یک ضرر سنگین دور نگه می­دارد. این موضوع به صورت مخصوص در مورد کاربران و تریدرهای تازه‌کار صدق می­‌کند.

بیشتر بخوانید: چگونه از استراتژی استاپ‌ لاس (Stop-Loss) در معاملات رمزارز استفاده کنیم؟

معامله S/B بالانس

به مبادله یک دارایی رمزارزی در یک قیمت مشخص یا با یک میزان از سود یا ضرر مشخص، معاملات SB بالانس می‌گوییم. معاملات SB بالانس به کاربر امکان می‌دهد دارایی خود را با رسیدن به یک قیمت مشخص به فروش برساند و یا با رسیدن به یک قیمت مشخص، اقدام به خرید یک دارایی نماید. با استفاده از این نوع معاملات، امکان خرید یا فروش درصد مشخصی از یک دارایی نیز وجود خواهد داشت. معاملات SB بالانس به تریدر امکان می‌دهد به جای نگهداری یک دارایی بتواند برای خود یک سبد دارایی ایجاد کند.

داشتن یک سبد دارایی می‌تواند از ضررهای هنگفت فرد سرمایه‌گذار جلوگیری کند. همان‌طور که می‌دانیم، هولد یک رمزارز می‌تواند باعث ضرر تریدر شود. همچنین اگر فرد سرمایه‌گذار تمام دارایی خود را روی یک رمزارز سرمایه‌گذاری کند، امکان از دست رفتن تمام سرمایه خود را افزایش داده است. اغلب سرمایه‌گذاران با تجربه برای جلوگیری از این اتفاق به تشکیل یک سبد دارایی روی می‌آورند. این سبد می‌تواند شامل طیفی از دارایی‌های کم ریسک و پر ریسک باشد. شما می‌توانید با استفاده از معاملات SB بالانس و تشکیل یک سبد دارایی به راحتی ریسک خود را مدیریت کنید. از توضیحات فوق درمی‌یابیم که این نوع از معاملات برای ورود و خروج پله‌ای مناسب است.

بیشتر بخوانید: معاملات SB بالانس چیست؟ نحوه ثبت معاملات SB بالانس در رمزارز

معامله درصدی S/B و تفاوت آن با معامله S/B بالانس

معاملات SB بالانس به کاربر امکان می‌دهد درصد مشخصی از دارایی خود را با رسیدن به یک قیمت مشخص به فروش برساند و یا با رسیدن به یک قیمت مشخص، اقدام به خرید درصد مشخصی از یک دارایی نماید. معاملات SB بالانس و معاملات SB درصدی به تریدر امکان می‌دهد به جای نگهداری یک دارایی بتواند برای خود یک سبد دارایی ایجاد کند.

تنها تفاوت بین معاملات SB درصدی با معاملات SB بالانس در این است که در معاملات SB بالانس، ملاک بسته شدن سفارش شرط قیمت است، اما در معاملات SB درصدی، ملاک انجام معامله، افزایش یا کاهش قیمت یک دارایی به درصد است. در واقع، شما در معاملات SB بالانس می‌توانید درصد مشخصی از دارایی خود را (به عنوان مثال ۱۰ درصد از موجودی بیتکوین خود را) برای فروش در نظر بگیرید. اما در معاملات SB درصدی، شرط انجام معامله رشد یا افت قیمت به یک میزان مشخص است که به درصد تعیین می‌شود. در این نوع از معاملات می‌توانید تعیین کنید زمانی که قیمت یک دارایی به میزان مشخصی (مثلا ۱۰ درصد) افزایش یا کاهش داشت، سفارش شما انجام شود.

بیشتر بخوانید: معاملات SB درصدی چیست؟ نحوه ثبت سفارش معاملات SB درصدی در رمزارز

معامله پینگ پونگی (Grid trading)

معامله پینگ‌ پونگی (Grid trading) به استراتژی دریافت سود از طریق نوسانات قیمت رمزارزها با ثبت سفارش خرید یا فروش (و یا هر دو) گفته می‌شود. در این روش از معامله یک تریدر محدوده کف و سقف قیمت را تعیین می‌کند و به این ترتیب سفارشات خرید یا فروش آن تکمیل می‌شود. در صورتی که قیمت به پایین‌تر از کف قیمتی تعیین شده سقوط کند سفارش خرید و در صورتی که قیمت از سقف تعیین شده بالاتر رود، سفارش فروش تریدر اجرا و تکمیل می‌شود.

به عنوان مثال قیمت فعلی بیت‌کوین را ۲۰.۰۰۰ دلار در نظر می‌گیریم. تریدر می‌تواند برای فروش بیتکوین خود قیمت ۲۱.۰۰۰ دلار و برای خرید آن قیمت ۱۹.۰۰۰ دلار را تعیین کند. چنانچه قیمت از ۱۹.۰۰۰ دلار پایین‌تر بیاید، سفارش خرید تریدر تکمیل شده و در صورتی که قیمت از ۲۱.۰۰۰ دلار بالاتر برود، سفارش فروش تریدر تکمیل و انجام می‌شود.

بیشتر بخوانید: چگونه معامله پینگ پونگی ارز دیجیتال انجام دهیم؟ (Grid trading)

معاملات Trading View

تریدرهای حرفه‌ای معمولا از یک سری اصول و قوانین ثابت برای تمامی تریدهای خود استفاده می‌کنند. برای مثال اینکه چه مقدار از دارایی خود را در هر ترید وارد کنند، یا چه زمانی برداشت سود کنند و یا حد ضرر خود را روی چه عددی قرار دهند. رعایت و تکرار تمامی قوانین و اصول مورد نظر هر تریدر برای هر بار ترید کردن ممکن است خسته‌کننده باشد و از آن مهم‌تر اینکه در این تکرارها دچار خطا در وارد کردن اطلاعات شود. در کنار تعریف استراتژی‌های تکرارپذیر، تریدرها امروزه از ابزار تریدینگ ویو برای تحلیل بازار و تصمیم‌گیری‌های خود استفاده فراوان می‌کنند. در واقع یکی از ابزارهای اصلی یک تریدر حرفه‌ای استفاده از تریدینگ ویو است. اما اتصال پلتفرم تریدینگ ویو به صرافی‌های رمزارزی به‌صورت مستقیم امکان‌پذیر نیست و ابزار و پلتفرم‌های بسیار محدودی در دنیا هستند که این امکان را فراهم می‌کنند. در حال حاضر تریدر باید سیستم نوتیفیکیشن اکانت تریدینگ ویو خود را فعال کند تا پس از دریافت آلارم از سمت تریدینگ ویو، سریعا به اکانت اکسچنج خود مراجعه کند و اوردر مورد نظر خود را وارد کند. (فرض کنید در آن لحظه اینترنت قطع باشد، یا تریدر خواب باشد، یا در تعطیلات باشد و…)

داشبورد رمزارز با مهیا کردن بستری برای تعریف و تنظیمات قوانین پایه‌ای هر تریدر به انجام معاملات دقیق‌تر و با برنامه کمک می‌کند و این امکان را می‌دهد تا تریدر بتواند با اتصال تریدینگ ویو خود به بیش از ۱۲۰ اکسچنج معتبر دنیا بهترین تجربه تریدی خود را کسب کند.

جمع‌بندی

همان‌طور که دیدیم انواع معامله در پلتفرم رمزارز شامل معامله عادی، معامله استاپ‌لاس، معامله S/B بالانس، معامله درصدی S/B، معامله پینگ پونگ و معاملات Trading View می‌شود. تریدر باید با توجه به استراتژی و پارامترهای مورد نظر خود، نوع معامله را انتخاب کرده و سفارش خود را ثبت کند. هر یک از انواع معاملات مزایا و معایب مربوط به خود را دارند؛ از همین رو هنگام انتخاب نوع معامله، تصمیم آگاهانه برای کسب سود از مارکت نقش مهمی را ایفا می‌کند.

کامنت ها
نظر دهید




کد امنیتی را وارد کنید :

خبرنامه برای دریافت
آخرین به روزرسانی های شرکت ما