• info@ramzarz.info

کامنت های اخیر

  • ۲۸ دی ۱۴۰۱
  • تیم تحریریهتیم تحریریه
  • 1

استفاده از یک پرتفوی متنوع، یکی از شناخته‌شده‌ترین و موثرترین روش‌ها برای کاهش ریسک معاملات است. با این حال در دوران یکپارچگی جهانی، شاهد افزایش همبستگی بین سهام در بازارها و بخش‌های مختلف بوده‌ایم. بنابراین، حتی یک پورتفوی بسیار متنوع در محافظت در برابر ریسک بازار تاثیر کمی دارد. در مقابل، با وجود پس‌زمینه تنش‌های ژئوپلیتیکی، تورم فزاینده و نگرانی‌ها در مورد رشد آن، داشتن استراتژی بازار خنثی (Market-Neutral Strategy) می‌تواند یک موضوع باارزش برای بررسی تلقی شود.

استراتژی بازار خنثی در معاملات چیست؟

در مقایسه با پرتفوی‌های لانگ یا شورت که به دنبال کسب بازده نسبی در برابر یک شاخص هستند، یک استراتژی بازار خنثی (market-neutral strategy) هر دو موقعیت لانگ و شورت را با هدف کسب سود (بدون توجه به جهت حرکت بازار) ترکیب می‌کند. موقعیت‌های خرید و فروش در وضعیت یکسانی قرار دارند؛ بنابراین، زمانی که بازارهای عمومی سقوط می‌کند، موقعیت‌های خرید دچار زیان می‌شود. این ضرر با سود به دست آمده از موقعیت‌های فروش، جبران می‌شود و بالعکس. به این راهکار در معاملات، استراتژی بازار خنثی گفته می‌شود.

اکنون ممکن است بپرسید، اگر در استراتژی بازار خنثی سود دریافتی (فارغ از جهت بازار) با زیان سر‌به‌سر می‌شود، چگونه می‌توان بازده ایجاد کرد؟ پاسخ این سوال در نحوه انتخاب سهام نهفته است. زمانی که ریسک بازار (با ایجاد یک پرتفوی متنوع) از بین رفته است، ممکن است پوزیشن‌های لانگ و شورت از عملکرد بهتری برخوردار باشند، بنابراین می‌توانند بازدهی ایجاد کنند.

به عنوان مثال؛ فرض کنید یک سرمایه‌گذار، یک پورتفوی بازار خنثی به ارزش ۱۰۰۰۰ دلار ایجاد کرده که به صورت ۵۰-۵۰ بین موقعیت‌های خرید و فروش تقسیم شده است. اگر ارزش سهام S&P500 به میزان ۱۰ درصد کاهش یابد، یک انتخاب هوشمندانه می‌تواند باعث عملکرد بهتر پوزیشن‌های لانگ از شاخص شده و این پوزیشن‌ها با افت ۵ درصدی بسته شوند. در این حالت مجموع ارزش پوزیشن‌های لانگ ۴۷۵۰ دلار خواهد بود. اگر پوزیشن‌های شورت مطابق با شاخص عمل کنند، می‌توانند ۱۰ درصد افزایش پیدا کنند و مجموع ارزش پوزیشن‌های شورت را به ۵۵۰۰ دلار برسانند. در نهایت مجموع ارزش پرتفولیو به ۱۰۲۵۰ دلار می‌رسد که علیرغم افت بازار، بازدهی ۲.۵ درصدی را به همراه خواهد داشت. البته این امکان نیز وجود دارد که پوزیشن‌های لانگ یا شورت عملکرد ضعیفی داشته باشند و صرف نظر از روند مارکت، یک ضرر قطعی به همراه داشته باشد. بنابراین، انتخاب سهامی که با استفاده از استراتژی بازار خنثی می‌تواند عملکرد بهتری داشته باشد در ایجاد بازده مثبت، اهمیت حیاتی دارد.

بیشتر بخوانید: چگونه در بازار نزولی سود کنیم؟ آموزش معاملات شورت (Short)

مزایا و معایب استراتژی بازار خنثی در معاملات

همانطور که در مثال بالا مشاهده کردیم، زمانی که بازار با نوسانات بالا در حال سقوط است، یک استراتژی بازار خنثی می‌تواند راهکاری عالی برای کاهش نوسانات پرتفوی سرمایه‌گذار باشد.

مزیت دیگر استفاده از استراتژی بازار خنثی این است که آزادی بیشتری را نسبت به سرمایه‌گذاری سنتی (گرفتن پوزیشن لانگ) به وجود می‌آورد. سرمایه‌گذاران سنتی فقط قادر به گرفتن پوزیشن لانگ بودند و حتی در شرایطی که بازار در حال سقوط بود، نمی‌توانستند پوزیشن فروش باز کنند. در واقع آن‌ها نمی‌توانستند با فروش سهامی که در شرف سقوط بود، سود ببرند. با این حال، استراتژی‌های خنثی در معاملات بازار به سرمایه‌گذاران امکان می‌دهد برای دارایی‌های باارزش پوزیشن لانگ و برای دارایی‌هایی که بیش از حد ارزش‌گذاری شده پوزیشن شورت اتخاذ کنند. استراتژی‌های بازار خنثی شرایط ترکیب سود حاصل از پوزیشن‌های لانگ و شورت را برای معامله‌گران فراهم می‌کند؛ مخصوصا اگر هر دو پیش‌بینی (پوزیشن‌های لانگ و شورت) درست باشد.

هرچند در استراتژی بازار خنثی جهت حرکت بازار اهمیتی ندارد؛ با این حال، این استراتژی یک راه عالی برای کاهش نوسان پرتفو و نسبت پاداش به ریسک خوب است. این یعنی در بازاری که به سرعت در حال رشد است، نمی‌توان از افزایش عمومی قیمت دارایی‌ها سود برد و در بازاری که به سرعت در حال سقوط است، نمی‌توان به اندازه یک پرتفوی منسجم سود کرد. در مواقعی که سرعت و جهت تغییرات با شدت زیادی همراه است، قیمت دارایی‌ها معمولا همبستگی بالاتری دارند، زیرا مردم به شدت ریسک‌پذیر یا ریسک‌گریز می‌شوند. در چنین وضعیتی، فاصله کمی بین سهام با بهترین و بدترین عملکرد وجود دارد؛ که این موضوع می‌تواند منجر به دریافت بازدهی کمتر در استفاده از یک استراتژی بازار خنثی شود.

بنابراین، هدف اصلی یک سرمایه‌گذار از استراتژی بازار خنثی در بازارهای بی‌ثبات، حداکثر کردن بازده نیست، بلکه ایجاد ثبات و پوشش ریسک است. در عین حال، مضرات استراتژی بازار خنثی واضح است: در یک بازار رو به رشد، استفاده از استراتژی بازار خنثی باعث از دست دادن سود بالقوه ناشی از افزایش عمومی قیمت دارایی‌ها می‌شود و این می‌تواند بیشتر از بازده مطلق حاصل از تفاوت در تغییرات قیمت باشد.

بخشی از یک سبد متوازن

یک مدیر پورتفولیوی توانمند، خود را به یک استراتژی محدود نمی‌کند. این معقول است که تنها بخشی از سبد را به یک استراتژی بازار خنثی اختصاص دهیم. به عنوان مثال می‌توان به سرمایه‌گذاری در ماهواره به عنوان راهی برای افزایش سود در مقایسه با یک پرتفوی لانگ و غیرفعال اشاره کرد. همچنین، کاملا قابل قبول و شاید حتی عاقلانه است که یک مدیر پورتفولیو رویکرد خود را با شرایط فعلی بازار تطبیق دهد و فقط زمانی از استراتژی بازار خنثی استفاده کند که سودمند باشد.

تغییر رویکرد به استراتژی بازار خنثی ساده است. احتمالا ایجاد یک سبد سهام به صورت ۵۰-۵۰ برای پوزیشن‌های لانگ و شورت راحت‌ترین کار برای این تغییر نباشد. اما می‌توان برای ایجاد توازن در پورتفولیو، از معاملات مشتقات یا مارجین استفاده کرد. به عنوان مثال، اگر بخواهید استراتژی خود را از یک پرتفولیوی لانگ به یک استراتژی خنثی در بازار تغییر دهید، به جای ایجاد تغییرات کلی در پرتفوی خود، می‌توانید به سادگی یک پوزیشن فروش با لورج یا اهرم بالا باز کنید. به این ترتیب می‌توانید به پوزیشن شورت مدنظر خود دست پیدا کنید. با این حال، فراموش نکنید که معاملات مارجین مستلزم دریافت قرض و پرداخت سود است؛ که در هنگام محاسبه بازده، باید در نظر گرفته شود. همچنین، حفظ پوزیشن‌هایی با اهرم بالا برای مدت طولانی توصیه نمی‌شود.

بیشتر بخوانید: بهترین تولیدکننده‌های سیگنال ارز دیجیتال کدامند؟

جمع‌بندی

به طور خلاصه، اتخاذ استراتژی بازار خنثی (Market-Neutral Strategy) می‌تواند ابزاری عالی برای یک مدیر پورتفولیو باشد. این رویکرد، میزان تنوع دارایی را افزایش می‌دهد و ریسک معاملات را تا حد زیادی کاهش می‌دهد. از این استراتژی می‌توان برای کاهش نوسانات کلی سبد دارایی و به حداکثر رساندن بازده از طریق فروش سهام شرکت‌های مختلف با عملکرد ضعیف (شورت کردن) و خرید سهام شرکت‌هایی که عملکرد بهتری دارند (لانگ کردن)، استفاده کرد. همانطور که اخیرا شاهد این اتفاق بوده‌ایم، شرایط بازار ممکن است به سرعت تغییر کند. بنابراین، احتمالا استفاده از یک استراتژی بازار خنثی در معاملات، گزینه‌ای‌ست که به آن نیاز دارید.

این مقاله تنها با اهداف آموزشی تهیه شده است و نباید به عنوان مشاوره سرمایه‌گذاری، توصیه شخصی، یا پیشنهاد یا درخواست خرید یا فروش ابزار مالی تلقی شود. لطفا قبل از سرمایه‌گذاری و ورود به معاملات، مطالعات و تحقیقات شخصی خود را کامل کنید.

source

بازار خنثی , ترید ,

کامنت ها

نظر دهید

خبرنامه برای دریافت
آخرین به روزرسانی های شرکت ما