• info@ramzarz.info

کامنت های اخیر

  • ۱۰ اسفند ۱۴۰۱
  • تیم تحریریهتیم تحریریه
  • 0

بازار اتریوم نیز مانند دیگر رمز ارزها طی هفته‌ای که گذشت دستخوش تغییراتی نزولی شد. هر چند علت ریزش قیمت در هفته گذشته افزایش تورم آمریکا و احتمال بالا رفتن نرخ بهره بود، اما بازار اتریوم نسبت به دیگر رمز ارزها مقاومت بیشتری از خود نشان داد و توانست پایداری خود را حفظ کند. با نگاهی به نوسانات قیمتی اتریوم می‌توان دریافت که دارندگان این توکن پرطرفدار همچنان سویه صعودی چند هفته گذشته را حفظ کرده‌اند. این در حالی است که هر روز به رخداد شانگهای نزدیک‌تر می‌شویم. آزادسازی سهام شبکه اتریوم در ماه مارچ می‌تواند تاثیر مهمی بر این بازار و کل بازار رمز ارزها دلشته باشد.

از طرفی تغییرات مثبتی در فعالیت شبکه اتریوم به چشم می‌خورد که نویددهنده خروج از زمستان رمز ارزها است. طی سال ۲۰۲۲ بازار NFTها سقوط بی‌سابقه‌ای را پشت سر گذاشت و بسیاری از سرمایه‌گذاران را از افق آتی این صنعت نا‌امید کرد. اما شاخص‌ها نشان می‌دهد که از آغاز سال ۲۰۲۳ روند فعالیت در بازار NFTها به کلی تغییر کرده است. این تغییر در افزایش فعالیت شبکه با ورود سرمایه‌های بزرگ به بازار اتریوم همراه شده است. اخیرا نهنگ‌های اتریوم تعداد قابل‌توجهی اتریوم خریداری کرده و سهم خود را بیش از پیش افزایش داده‌اند. ما نیز در راستای ارزیابی میزان تاثیر‌گذاری هر یک از این عوامل بر تغییرات قیمت، قصد داریم به بررسی حرکات آتی قیمت اتریوم بپردازیم. تحلیل پیش رو بر محورهای تحلیلی زیر استوار است:

  • تحلیل فاندامنتال: بررسی رخداد شانگهای و تاثیر آن بر قیمت اتریوم
  • تحلیل تکنیکال: تعیین حمایت‌ها و مقاومتهای کلیدی بازار در محدوده فعلی
  • تحلیل آنچین: ارزیابی تغییر فعالیت شبکه اتریوم و معکوس شدن روند نزولی NFTها

 

تحلیل فاندامنتال بازار اتریوم

توسعه‌دهندگان شبکه اتریوم، ماه مارچ را به عنوان زمان آزادسازی سهام شبکه در نظر گرفته‌اند. آزادسازی سهام به این معنا است که دارندگان سهام اتریوم (اعتباردهنده‌ها) از این به بعد می‌توانند، سهام خود را عرضه کرده و تبدیل به نقدینگی کنند. طبق برنامه‌ای که از پیش طراحی شده بود، برای جلوگیری از آشوب قیمتی در بازار، پس از پروژه مرج اتریوم به سهام، این شبکه به مدت ۶ ماه مسدود شد و دارندگان قابلیت خارج کردن دارایی خود را نداشتند. در ماه مارچ این شش ماه به پایان می‌رسد و بسیاری از تحلیل‌گران و سرمایه‌گذاران منتظر نتایج آن هستند، چراکه ارزش واقعی توکن اتریوم پس از آزادسازی مشخص می‌شود. در واقع ارزش اصلی یک سرمایه را روند عرضه و تقاضای آن مشخص می‌کند و در حال حاضر عرضه سهام اتریوم امکان‌پذیر نیست.

علیرغم آنکه بسیاری از تحلیل‌گران تصور می‌کنند پس از رخداد شانگهای فشار فروش سهام باعث افت ارزش اتریوم خواهد شد، با نزدیک‌تر شدن به تاریخ این رخداد شاهد ورود حجم عظیمی از دارایی‌ها به شبکه اتریوم هستیم. اخیرا یکی از بزرگ‌ترین سهام‌داران رمز ارز Tron، باخرید ۱۵۰ هزار واحد اتریوم، به یکی از سهام‌داران این شبکه تبدیل شده است.

تغییرات قیمت پس از آزادسازی سهام، متاثر از فاکتورهای بسیاری است و پیش‌بینی دقیق آن عملا امکان‌ناپذیر است. همانطور که پیش از این هم بسیاری از تحلیل‌ها درباره پروژه مرج اتریوم اشتباه از آب درآمد. در دوره پیشا مرج، بسیاری از تحلیل‌گران باور داشتند که تحقق موفق آن می‌تواند قیمت هر واحد اتریوم را به ۲۵۰۰ دلار برساند، اما دیدیم که علیرغم موفقیت این پروژه، قیمت واکنش خاصی نشان نداد و حتی بر مبنای شرایط اقتصاد کلان و حوادث حوزه رمزارزها کاهش چشمگیری را نیز ثبت کرد. واقعیت این است که اثر تحقق پروژه‌های بزرگی مثل مرج اتریوم در کوتاه‌مدت قابل مشاهده و بررسی نیست.

یکی از عوامل موثر در تغییرات قیمت بر مبنای پروژه‌های اینچنینی، رویکرد هولدرهای بزرگ است. جالب است بدانید که ۱۱ درصد از کل ذخیره بیت کوین در اختیار نهنگ‌ها است و این رقم برای شبکه اتریوم ۳۹ درصد است! این امر نشان می‌دهد که تغییرات قیمت را تا حد زیادی سیاست‌‌گذاری‌های کلی نهنگ‌ها تعیین می‌کند. به همین خاطر افزایش سرمایه‌گذاری این هولدرها در شبکه اتریوم (خرید سهام)، می‌تواند نشانه‌ای از رویکرد کلی آن‌ها در افق میان‌مدت باشد. اگر این فرض محقق شود، می‌توان رخداد شانگهای را آغازی بر روند صعودی ارزش اتریوم قلمداد کرد.

 

تحلیل تکنیکال بازار اتریوم 

طی هفته‌ای که گذشت قیمت اتریوم تا ۱۵۵۰ دلار کاهش یافت اما خریداران با حفظ تقاضا توانستند از ریزش بیشتر قیمت جلوگیری کنند و در حال حاضر هر واحد اتریوم در محدوده ۱۶۴۰ دلار معامله می‌شود. مقاومت خوب بازار اتریوم در مقابل ریزش قیمت را می‌توان نقطه قوت این بازار نسبت به دیگر رمز ارزها از جمله بیت کوین در نظر گرفت.

تحلیل تکنیکال بازار اتریوم 

بر مبنای نمودار قیمت، مقاومت ۱۶۷۰ دلاری و ۱۷۰۰ دلاری، دو مقاومت کلیدی پیش روی بازار اتریوم هستند. عبور از این مقاومت‌ها می‌تواند مسیر افزایش قیمت را تا ۱۸۰۰ و ۱۸۷۰ دلار هموار کند. اما هنوز تقاضای کافی برای عبور از این مقاومت‌ها ایجاد نشده است. از طرفی کاهش تقاضا می‌تواند قیمت را دوباره به ۱۵۵۰ دلار برگرداند، اما سوابق اخیر نشان می‌دهد که کانال ۱۵۰۰ دلاری، سطح حمایتی موثری است و شکسته شدن آن نیازمند یک بحران بیرونی است.

در حال حاضر شاخص‌های مرتبط به ساختار درونی بازار اتریوم نشانه‌ای از ضعف تقاضا ندارد. به همین خاطر تعیین احتمال ریزش قیمت تا زیر ۱۵۰۰ دلار را باید با توجه به اخبار اقتصاد کلان تعیین کرد. به همین خاطر باید نتیجه گرفت که در صورت عدم توانایی خریداران در عبور از مقاومت ۱۷۰۰ دلاری، اگر سیگنال‌های منفی اقتصاد کلان فضای بازار را مشوش نکنند؛ قیمت در محدوده ۱۵۵۰ تا ۱۶۷۰ نوسان خواهد کرد. اما این محدوده صرفا تا رخداد شانگهای معتبر است و پس از آن قطعا تغییراتی بنیادی را در سطوح قیمتی شاهد خواهیم بود.

 

تحلیل آنچین بازار اتریوم 

همانطور که گفته شد، سال ۲۰۲۲ علاوه بر اینکه دوره‌ای سخت برای بازار رمز ارزها بود، سالی بسیار بد برای صنعت NFTها بود. با توجه به اینکه NFTها و بازار آن ریسک بیشتری نسبت به بازار رمز ارزها دارند، فرار سرمایه و کاهش فعالیت آن با شدت بیشتری همراه بود. طی سال ۲۰۲‌۲، ۹۵ درصد ارزش بازار NFTها از دست رفت که با توجه به حجم این بازار، رقم بسیار بالایی است. اما خبر خوب آنکه شاخص‌ها نشان می‌دهند که از آغاز سال ۲۰۲۳ این روند به شکل واضحی معکوس شده و با شیب تندی رو به افزایش است.

شاخص زیر میزان کارمزدهای مرتبط با خرید و فروش و ساخت NFTها را بازنمایی می‌کند. همانطور که مشاهده می‌کنید، فعالیت شبکه اتریوم در حوزه NFTها با سرعت قابل توجهی در حال افزایش است. این امر می‌تواند نویدی بر خروج از زمستان رمز ارزها باشد.

تحلیل آنچین بازار اتریوم 

از طرفی می‌توان افزایش میزان فعالیت شبکه اتریوم را برای کل مبادلات این شبکه مورد ارزیابی قرار داد. شاخص زیر مجموع میزان کارمزدهای پرداخت شده در شبکه را نشان می‌دهد. اخیرا شاهد یک پیک در این شاخص بوده‌ایم که نشان می‌دهد فعالیت کلی این شبکه رو به افزایش است. روند تدریجی و افزایشی این فعالیت از آغاز سال ۲۰۲۳ قابل مشاهده است، هرچند پیک اخیر در مقایسه با دوران اوج قیمت، قابل توجه نیست، اما باید این نکته را نیز در نظر بگیرید که کارمزد تراکنش‌های اتریوم پس از پروژه مرج تا حدی کاهش یافته است و حتی اگر میزان فعالیت شبکه با قله تاریخی قیمت برابر باشد، مجموع کارمزدها عدد کمتری را ثبت خواهد کرد.

تحلیل آنچین بازار اتریوم 

از ارزیابی این دو شاخص می‌‌توان نتیجه گرفت که وضعیت بازار اتریوم رو بهبود است. یکی از عوامل موثر در این پیش‌بینی علل افزایش فعالیت شبکه است. همانطور که در نمودار بالا مشاهده کردید، شوک‌های وارد شده به بازار بر مبنای سیگنال‌های منفی نیز می‌توانند فعالیت شبکه را افزایش دهند، اما این افزایش فعالیت حاصل گسترده شدن فشار فروش است. اما در دو ماه آغازین سال ۲۰۲۳ بدون حضور شوک‌های منفی، فعالیت شبکه رو به افزایش بوده است و این امر را می‌توان امیدوار‌کننده قلمداد کرد.

 

جمع‌بندی

بازار اتریوم طی هفته گذشته با سویه‌ای کاهشی مواجه بود، اما مقاومت خریداران به سرعت جلوی ریزش قیمت را گرفت. شواهد نشان می‌دهد که بازار اتریوم نسبت به بازار بیت کوین و دیگر رمز ارزها از پایداری بیشتری برخوردار است.

سرمایه‌گذاری‌های بزرگی که طی هفته گذشته در شبکه اتریوم ثبت شد می‌تواند یک بار دیگر نقش پر‌رنگ نهنگ‌ها را در تعیین افق قیمت مطرح کند. ۳۹ درصد از کل ذخیره اتریوم در اختیار این افراد است. هرچند وجود این هولدرهای بلند‌مدت باعث پایداری بازار خواهد شد اما با رویکرد عدم تمرکز صنعت بلاکچین در تضاد است. با توجه به مجموعه جوانب احتمال دارد آزادسازی سهام در مارچ ۲۰۲۳ سویه صعودی اخیر را تقویت کند.

مقاومت‌های کلیدی پیش روی بازار اتریوم در سطح ۱۶۷۰ دلاری و ۱۷۰۰ دلاری واقع شده‌اند. در صورت شکست این مقاومت‌ها مسیر افزایش قیمت تا ۱۸۰۰ دلار هموار است. از طرفی حمایت کلیدی بازار نیز در سطوح ۱۵۵۰ و ۱۵۰۰ دلار قرار گرفته و با توجه به سوابق، از قدرت خوبی برای حفظ ارزش اتریوم برخوردار است.

ارزیابی شاخص‌های آنچین نیز افق میان‌مدت شبکه اتریوم را مثبت ارزیابی می‌کنند. روند افزایشی فعالیت شبکه با توجه به رشد تدریجی کارمزدهای پرداخت‌شده، قابل اتکا است. از طرفی رشد فعالیت در حوزه NFTها با شیب تندی رو به افزایش است و می‌توان امیدوار بود که بازار NFTها طی سه ماهه دوم سال ۲۰۲۳ به رونق سابق برگردد.

 

تحلیل آنچین , تحلیل بازار , تحلیل تکنیکال , قیمت اتریوم ,

کامنت ها

نظر دهید

خبرنامه برای دریافت
آخرین به روزرسانی های شرکت ما