• info@ramzarz.info

کامنت های اخیر

  • ۱۴ شهریور ۱۴۰۱
  • تیم تحریریهتیم تحریریه
  • 0

طی هفته گذشته قیمت بیت کوین روندی خنثی را ادامه داد. با توجه به آزمایش چندباره مقاومت ۲۰۵۰۰ دلاری، نگرانی‌ها درباره شکست حمایت ۱۹۵۰۰ دلاری و ریزش شدید قیمت تا مرز ۱۷ و ۱۵ هزار دلار افزایش پیدا کرده است. هرچند تحلیل جریان عرضه و تقاضا نشان می‌دهد که وضعیت قیمت در یک تعادل آرام قرار گرفته است، اما سرمایه‌گذاران بیت کوین می‌دانند که آرامش بازار، مقطعی است. گمانه‌زنی‌های میان‌مدت ارزش بیت کوین را ۳۰ هزار دلار ارزیابی می کنند، اما بسیاری معتقدند قیمت پیش از آغاز سویه صعودی، با یک ریزش ناگهانی مواجه خواهد شد.

در مقاله این هفته قصد داریم افق کوتاه‌مدت و بلندمدت بازار بیت کوین را به واسطه ابزارهای تحلیلی گوناگون مورد ارزیابی قرار داده و افق آتی آن را روشن‌تر کنیم. سر فصل تحلیل‌های این نسخه به شرح زیر است:

  • تحلیل فاندامنتال: ارزیابی صحبت‌های ویتالیک بوترین و تاثیرات منفی عناصر اقتصاد کلان
  • تحلیل تکنیکال: ارزیابی تاثیر میانگین‌های متحرک قیمتی و مشخص کردن حمایت‌ها و مقاومت‌های کلیدی بازار
  • تحلیل آنچین: ارزیابی ارزش واقعی بیت کوین و رشد قراردادهای Open Intrest

بیشتر بخوانید: چگونه با استفاده از تکنیک کپی تریدینگ می‌توان سود معاملات رمزارزی را افزایش داد؟

ارزیابی بازار بیت کوین بر اساس تحلیل فاندامنتال

تغییر عناصر موثر در وضعیت اقتصاد کلان، تاثیرات معناداری بر بازار رمز ارزها دارند. همانطور که در نسخه‌های پیشین نیز اشاره شد، تصمیمات فدرال رزور (Federal Reserve) بیشترین نقش را در تغییرات بنیادی بازار بیت کوین بازی می‌کند. هرچند در هفته‌ای که گذشت سیگنال‌های مثبتی درباره مشاغل ایالات متحده و سطح حقوق و دستمزد منتشر شد، اما در پی تصمیم میان‌مدت فدرال رزرو در راستای تداوم افزایش نرخ بهره، بازار بیت کوین واکنش خاصی به سیگنال‌های مثبت نشان نداد.

باید این نکته را در نظر گرفت که در شرایط فعلی تاثیر سیگنال‌های منفی بسیار بیشتر از سیگنال‌های مثبت است. چراکه سرمایه‌گذاران بیت کوین در یک دوره نزولی ۹ ماهه قرار گرفته‌اند و ترس از ریزش قیمت، بسیار قدرتمندتر از طمع افزایش قیمت است. از طرفی سرمایه‌گذاران علاوه بر دنبال کردن اخبار بازار رمز ارزها، الگوهای تاریخی بازار را در تعیین رویکردهای تجاری خود مد نظر قرار می‌دهند. همین امر باعث می‌شود که ترس حاصل از ریزش تاثیر بیشتری بر حرکات قیمتی داشته باشد. به عنوان نمونه می‌توان دید که گمانه‌زنی‌ها برای افزایش قیمت بیت کوین تا مرز ۳۰  و ۵۰ هزار در افق میان‌مدت، واکنش عملی بسیار کمتری نسبت به تحلیل‌های منفی (ریزش قیمت تا ۱۵ و ۱۰ هزار دلار) به همراه دارد. با ارزیابی بازار مشتقات بیت کوین می‌توان این فرضیه را دقیق‌تر مورد ارزیابی قرار داد (بخش سوم).

اظهار نظر ویتالیک بوترین (بنیان‌گذار شبکه اتریوم) را نیز می‌توان جزو سیگنال‌های منفی روز‌های گذشته در نظر گرفت. هرچند بحث امنیت شبکه و صحبت‌های بوترین یک بحث بلندمدت است، اما همانطور که گفته شد در شرایط کنونی ‌تاثیر سیگنال‌های منفی دوچندان است. بوترین طی صحبت‌های خود اعلام کرد که نگران امنیت شبکه بیت کوین در افق بلندمدت است. او مکانیزم اثبات-کار (PoW) را روندی رو به شکست قلمداد  کرد و با توجه به کاهش درآمد ماینرهای بیت کوین، پیش‌بینی کرد که حفظ ماینرها در آینده‌ای نه چندان دور، صرفا از طریق افزایش کارمزد تراکنش‌ها امکان‌پذیر خواهد بود. همین امر شبکه را به سمت کاهش کارایی سوق می‌دهد. از آنجایی که پاداش استخراج هر ۴ سال یکبار کاهش می‌یابد و تداوم افزایش کارمزد نیز منطقی به نظر نمی‌آید، ممکن است بیت کوین در آینده دچار بحران‌های امنیتی شود.

برخی از تحلیل‌گران صحبت‌های بوترین را صرفا تبلیغاتی برای مکانیسم اثبات-سهام (PoS) قلمداد کردند. اما باید پذیرفت که وقایع اخیر بازار رمز ارزها به افزایش محبوبیت شبکه اتریوم و کاهش تقاضا برای بیت کوین منجر شده است. با این حال، همه چیز وابسته به پروژه ادغام شبکه اتریوم است. اگر این شبکه بتواند علاوه بر تامین امنیت، کارمزد تراکنش‌ها را کاهش داده و سرعت پردازش را نیز افزایش دهد، صحبت‌های بوترین تاثیر منفی بیشتری بر قیمت بیت کویت خواهد داشت.

 

ارزیابی بازار بیت کوین بر اساس تحلیل تکنیکال

طی هفته گذشته قیمت در محدوده باریک ۱۹۵۰۰ تا ۲۰۵۰۰ دلار نوسان کرد. بررسی جریان‌ عرضه و تقاضا نشان می‌دهد که هیچکدام از دو گروه برتری معناداری نداشته و همین امر باعث شده بازار در یک تعادل خطرناک واقع شود. خطر اصلی، خطر شکست حمایت ۱۹۵۰۰ دلاری است. با توجه به اینکه قیمت چندین بار مقاومت ۲۰۵۰۰ دلاری را آزمایش کرده در عبور از آن موفق نبوده، احتمال شکست حمایت ۱۹۵۰۰ دلاری افزایش می‌یابد. در صورت شکست این حمایت فشار فروش شدت گرفته و در پی آن قیمت به سرعت تا مرز ۱۷۰۰۰ هزار دلار کاهش می‌یابد.

هرچند حمایت ۱۸۰۰۰ هزار دلاری نیز در مسیر نزولی قیمت واقع شده است، اما می‌توان گفت که منطقه ۲۰ هزار دلاری، پله آخر محسوب می‌شود. بسیاری از تحلیل‌گران تفاوت دوره دو ماهه اخیر را با دوره اواسط ژوئن در کف حمایتی می‌دانند. در حال حاضر سطح ۲۰ هزار دلاری نقش کف بازار را بازی می‌کند و این بدین معنا است که کف بازار از ژوئن تا آگوست یک تغییر مثبت داشته است. اما در صورت شکست این سطح حمایتی و باطل شدن این فرضیه، بحث تدارم دوره نزولی قوت گرفته و باعث ریزش شدید قیمت خواهد شد.

نمودار ماهانه قیمت نشان می‌دهد که بازار در یک نقطه کلیدی واقع شده است و خریداران در این موقعیت نقشی کلیدی ایفا می‌کنند. کندل متعلق به ماه آگوست در نهایت با رنگ قرمز ثبت شد و از طرفی ماه سپتامبر از منظر الگوهای تاریخی، ماه کاهش قیمت بیت کوین است. در سال‌های متوالی کندل سپتامبر بین ۶ تا ۱۹ درصد ریزش را نشان می‌دهد. اگر این الگو در موقعیت کنونی بازار تکرار شود، شاید قیمت را به ۱۵ هزار دلار یا حتی کمتر از آن هم برساند. بنابراین خریداران در حفظ سطح فعلی نقش مهمی ایفا می‌کنند.

میانگین‌های متحرک قیمت یکی از سطوح کلیدی بازار در تحلیل تکنیکال محسوب می‌شوند. در حال حاضر قیمت لحظه‌ای پایین‌تر از میانگین قیمت ۵۰ روزه و ۱۰۰ روزه واقع شده است. به عبارتی این دو سطح به عنوان مقاومت کلیدی مسیر افزایش قیمت به حساب می‌آیند. بر اساس اصول تحلیل تکنیکال، بازیابی سویه صعودی ابتدای آگوست صرفا از طریق شکست این مقاومت‌ها امکان‌پذیر است. در حال حاضر میانگین ۵۰ روزه در ۲۳ هزار دلار و میانگین ۱۰۰ روزه در ۲۴ هزار دلار واقع شده است.

تحلیل آنچین

ارزیابی بازار بیت کوین بر اساس تحلیل آنچین

برای ارزیابی تداوم بازار نزولی و تحلیل ساختار کنونی بازار، شاخص قیمت واقعی از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. قیمت واقعی (Realized Price) میانگین قیمت خرید کل کوین‌ها است. به قیمت خرید در اصلاح قیمت پایه نیز گفته می‌شود و بر مبنای قیمت آخرین جا‌به‌جایی کوین‌ها قابل محاسبه است. از ویژگی‌های مراحل نهایی بازار نزولی، کمتر شدن قیمت لحظه‌ای نسبت به قیمت واقعی است. به عبارتی در این شرایط کوین‌ها در بازه زیان قرار گرفته‌اند.

شاخص MVRV نسبت قیمت لحظه‌ای و قیمت واقعی را در یک نمودار بازنمایی می‌کند. هرگاه میزان شاخص بالای ۱ است (سبز)، قیمت لحظه‌ای بیشتر از قیمت واقعی است و هرگاه میزان شاخص کمتر از ۱ است (قرمز)، قیمت لحظه‌ای کمتر از قیمت واقعی است.

همانطور که مشاهده می‌کنید در مرحله نهایی بازار‌های نزولی شاهد یک دوره کاهش شاخص به زیر ۱ هستیم. اما نکته مهم طول دوره‌ای است که شاخص در زیر سطح ۱ واقع می‌شود. در بازارهای نزولی پیشین میانگین طول این دوره ۱۸۰ روز است، در صورتی که در بازار نزولی فعلی ۷۹ روز از آغاز این دوره گذشته است. بر اساس این شاخص احتمال تداوم وضعیت نزولی بیشتر از آغاز روند صعودی است.

تحلیل آنچین

یکی دیگر از شاخص‌هایی که از طریق آن می‌توان افق کوتاه‌مدت حرکات قیمتی را پیش‌بینی کرد، شاخص حجم قردادهای Open Intrest است. افزایش حجم قراردادهای بهره باز، به معنای افزایش استفاده از اهرم‌ها است. از طرفی افزایش اهرم‌ها باعث افزایش نوسانات بازار می‌شود. در مقابل کاهش اهرم‌ها نشان‌دهنده آرامش بازار در افق کوتاه‌مدت است.

همانطور که در شاخص زیر مشاهده می‌کنید، حجم معاملات بهره باز، طی چند روز اخیر روند صعودی قابل ملاحظه‌ای داشته است. به عبارتی احتمال افزایش نوسانات قیمت در هفته آتی بالا است. اگر بخواهیم جهت این نوسانات را مشخص کنیم، باید حجم معاملات لانگ (Long) را با حجم معاملات شورت (Short) مقایسه کنیم. در قسمت پایین همین شاخص وضعیت غلبه معاملات خرید با رنگ سبز و وضعیت غلبه معاملات فروش با رنگ قرمز مشخص شده است. با توجه به این موضوع می‌توان دید که تمایل فعلی سرمایه‌گذاران به ثبت معاملات شورت بیشتر از معاملات لانگ است. بنابراین احتمال نوسانات نزولی در هفته پیش رو افزایش می‌یابد.

تحلیل آنچین

جمع‌بندی

سیگنال‌های منفی اقتصاد کلان همچنان بازار بیت کوین را در کف بازار نزولی نگه داشته است. به علت غلبه فضای ترس بر بازار بیت کوین، اثر سیگنال‌های منفی بیش از اخبار مثبت است.

تحلیل‌های تکنیکال نشان می‌دهد که بازار در نقطه خطرناکی واقع شده است. در صورت ضعف خریداران و شکست حمایت ۱۹۵۰۰ دلاری، احتمال ریزش ناگهانی قیمت تا مرز ۱۷۰۰۰ دلاری بسیار بالا است. الگوی تاریخی ماه سپتامبر نیز به عنوان یک سیگنال منفی و تکنیکال در تعیین حرکات آتی قیمت موثر است. بازیابی روند صعودی اوایل آگوست صرفا با عبور از میانگین متحرک ۵۰ روزه و ۱۰۰ روزه امکان‌پذیر است.

شاخص‌های آنچین تداوم دوره نزولی را تایید می‌کنند. بر اساس شاخص MVRV بازار به فرصت بیشتری برای تثبیت کف بازار نزولی احتیاج دارد. بررسی حجم معاملات بهره باز نیز نشان می‌دهد که احتمال نزولی بودن نوسانات هفته آتی بالا است.

بیت کوین , تحلیل بازار , قیمت بیت کوین ,

کامنت ها

نظر دهید

خبرنامه برای دریافت
آخرین به روزرسانی های شرکت ما