• info@ramzarz.info
  • ۷ شهریور ۱۴۰۱

قیمت بیت کوین در هفته‌ای که گذشت روندی کاهشی را در پیش گرفت و ترس حاصل از تداوم روند نزولی بر بازار حاکم شده است. صحبت‌های رئیس فدرال رزرو (Federal Reserve) تاثیر منفی شدیدی بر تمام بازارهای مالی داشته است. برخی از تحلیل‌گران افق بلند‌مدت بازار بیت کوین را بسیار روشن می‌دانند اما معتقدند پیش از آغاز حرکت صعودی، یه ریزش شدید دیگر محتمل است. تحلیل‌های تکنیکال نیز وضعیت مطلوبی را گزارش نمی کنند. با توجه به شرایط موجود، قصد داریم در این نسخه از تحلیل قیمت بیت کوین، عوامل تاثیرگذار بر بازار کنونی را بررسی کرده و گام‌های آتی بازار را بر اساس چهارچوب‌های مختلف تحلیلی، ارزیابی کنیم.

ارزیابی بازار بیت کوین بر اساس تحلیل فاندامنتال

بازار بیت کوین در شرایط نامطلوبی به سر می‌برد. برخلاف بسیاری از پیش‌بینی‌ها سویه صعودی دو ماه اخیر پایداری لازم را نداشت و دوباره روند نزولی بازار آغاز شد. اکثر تحلیل‌‌گران علت ریزش اخیر قیمت را سیاست‌گذاری کلی فدرال رزور در راستای کنترل تورم، می‌دانند. بر اساس آخرین صحبت‌های رئیس فدرال رزرو آمریکا، رویکرد آتی این سازمان تداوم افزایش نرخ بهره خواهد بود. این خبر شوک بزرگی به بازارهای مالی بزرگ وارد کرد. علاوه بر بازار رمز ارزها، بازار سهام و طلا نیز دچار ریزش قیمت شده‌اند!

شوک وارد شده بر بازار، حاصل تغییرات اقتصاد کلان است. تا یک ماه پیش بسیاری از متخصصین حوزه اقتصاد، شیب ملایمی را برای کاهش بحران فعلی پیش‌بینی می‌کردند. اما طی صحبت‌های اخیر رئیس فدرال رزور مشخص شد که سیاست کلی این سازمان برای کنترل تورم فعلی، ادامه روند افزایش نرخ بهره است. همانطور که در نسخه‌های پیشین تحلیل نیز اشاره کردیم، افزایش نرخ بهره تاثیر منفی و مستقیمی بر ارزش بازار‌های سرمایه‌گذاری دارد.

با تداوم روند کاهش ارزش ارزهای فیات (تورم جهانی)، سرمایه‌‌گذاران رویکردهای تجاری خود را تغییر خواهند داد. این اصل کلی، مبنای برخی از تحلیل‌هایی است که افق بلندمدت بیت کوین را مثبت ارزیابی می‌کنند. به عقیده این تحلیل‌گران اگر فدرال رزرو با سیاست‌ افزایش نرخ بهره موفق به مهار تورم نشود، سرمایه‌ها تدریجا از بازار ارزهای فیات، وارد بازار سهام و رمز ارزها خواهد شد و این امر می‌تواند برای اولین بار رمز ارزی مثل بیت کوین را در جایگاه بسیار مهمی قرار دهد و نقش آن را در مبادلات کلان اقتصادی تقویت کند. البته باید این نکته را نیز در نظر گرفت که تحلیل‌گران، بازار کنونی بیت کوین را با بازار طلا در سال ۱۹۷۰ مقایسه می‌کنند. آن‌ها معتقدند که روند صعودی بیت کوین پس از یک ریزش شدید تا ۱۰ هزار دلار، رخ خواهد داد. هرچند شواهد کافی برای تایید چنین فرضیه‌ای وجود ندارد، اما نادیده گرفتن احتمالات موجود، برای شرایط بحرانی فعلی مناسب نیست.

از طرفی مطرح شدن موضوع بازگشت ۱۴۰ هزار بیت کوین سرقت شده از صرافی Mt.Gox، در چند روز اخیر خبرساز شده است. بسیاری بر این باورند که این امر می‌تواند فشار فروش بازار بیت کوین را گسترده‌تر کند. با این حال یکی از مدیران صرافی Mt.Gox اعلام کرده است که خبر تا حدی شایعه بوده است و هنوز هیچ تاریخی برای ارائه این ۱۴۰ هزار بیت کوین مشخص نشده است. علاوه بر اینکه در صورت تحقق آن، ارائه این بیت کوین‌ها به شکل تدریجی صورت می‌گیرد. هرچند این خبر می‌تواند تاثیر منفی گذرایی بر بازار داشته باشد، اما در مقابل سیگنال‌های منفی اقتصاد کلان، قابل چشم‌پوشی است.

ارزیابی بازار بیت کوین بر اساس تحلیل تکنیکال

در زمان نوشته شدن این مقاله، بیت کوین با قیمت ۱۹۷۰۰ دلار معامله می‌شود. بر خداف بسیاری از پیش‌بینی‌ها، پس از شکست قیمت در مقابل مقاومت ۲۵۰۰۰ دلاری، هیچ‌کدام از حمایت‌های کلیدی نتوانستند از ریزش بیشتر قیمت جلوگیری کنند و همین امر باعث شد که شاهد کاهش قیمت تا کانال ۲۰ هزار دلاری باشیم. حمایت ۲۰۸۰۰ و ۲۰۰۰۰ دلاری سطوح مهمی محسوب می‌شوند. پیش از انتشار خبر صحبت‌های رئیس فدرال رزور انتظار می‌رفت که خریداران حمایت ۲۰ هزار دلاری را نقطه امنی برای ورود به بازار تلقی کنند و روند بازگشتی قیمت آغاز شود. هر چند این موضوع تا حدی محقق شد و قیمت توانست تا کانال ۲۱ هزار دلاری پیشروی کند، اما انتشار اخبار منفی حوزه اقتصاد کلان میزان ترس حاکم بر بازار را به حد قابل توجهی افزایش داد و فشار فروش باعث کاهش ناگهانی قیمت شد. طی ۲۴ اخیر حمایت ۲۰ هزار دلاری به طور کامل شکسته شده است و ممکن است در هفته پیش رو روند نزولی بیش از پیش تقویت شود.

تحلیل آنچین

کندل ماهانه طی چند روز آتی بسته خواهد شد. بسته شدن این کندل در پایین سطح ۲۰ هزار دلاری می‌تواند سیگنال بسیار مخربی محسوب شود و قیمت را تا حمایت ۱۷ هزار دلاری کاهش دهد. حتی برخی از تحلیل‌گران احتمال ریزش بیشتر قیمت تا حمایت ۱۴ هزار دلاری را نیز دور از ذهن نمی‌دانند. به همین خاطر خریداران تلاش خود را برای افزایش قیمت و تثبیت در بالای سطح ۲۰ هزار دلاری خواهند کرد. اما ممکن است فشار فروش کنونی بر حجم تقاضا غلبه کند. کندل هفتگی نیز در ۱۹۵۰۰ دلار بسته شد که خود می‌تواند یه محرک منفی برای هفته پیش رو محسوب شود.

در حال حاضر قیمت لحظه‌ای پایین‌تر از میانگین قیمت ۵۰ روزه واقع شده است. این امر می‌تواند سرعت کاهش قیمت را تشدید کند. با این حال در صورت غلبه خریداران، مقاومت‌های ۲۰۸۰۰ و ۲۱۳۰۰ دلار در مسیر افزایش قیمت قرار گرفته است.

ارزیابی بازار بیت کوین بر اساس تحلیل آنچین

همانطور که در بخش تحلیل فاندامنتال اشاره شد، برخی از تحلیل‌گران تداوم روند نزولی و کاهش بیشتر قیمت را دور از انتظار نمی‌دانند. علت این امر سوابق بازار در دوره‌های نزولی بلند‌مدت است. یکی شاخص‌های مهم در تعیین ساختار بازار، میزان کوین‌های در بازه سود است. بر اساس سوابق این شاخص می‌توان مشخص کرد که کف دوره نزولی تثبیت شده یا ممکن است روند کاهشی ادامه یابد.

بر اساس شاخص زیر در حال حاضر ۵۰ درصد از کوین‌ها در محدوده سود قرار دارند. همانطور که مشاهده می‌کنید، دوره‌های نزولی پیشین با کاهش بیشتر سهم کوین‌های در بازه سود، همراه بوده است. این امر نشان می‌دهد که همچنان امکان ریزش بیشتر قیمت و در نتیجه، کاهش بیشتر میزان شاخص، وجود دارد.

تحلیل فاندامنتال

یکی دیگر از شاخص‌های مهم در تعیین روند قیمت کوتاه‌مدت و میان‌مدت، شاخص نرخ سرمایه‌گذاری در قرارداد‌های فیوچر است. این شاخص تعیین می‌کند که رویکرد کلی سرمایه‌گذاران برای افق کوتاه‌مدت چه سمت و سویی دارد. به همین خاطر اگر سرمایه‌گذاران بر مبنای افزایش قیمت وارد قراردادهای فیوچر شده باشند، نوسانات صعودی در بازار لحظه‌ای افزایش می‌یابد. در مقابل اگر سرمایه‌گذاران فیوچر بر اساس افت قیمت وارد معاملات فیوچر شده باشند، نوسانات بازار لحظه‌ای نیز تا حدی کاهشی خواهد بود.

با توجه مطالب گفته شده، می‌توان دید که در حال حاضر سرمایه‌گذاران بازار فیوچر انتظار کاهش قیمت را دارند (قرمز). این سیگنال را می‌توان به عنوان شاهدی بر احتمال غلبه فشار فروش بر میزان تقاضا در نظر گرفت. بنابراین این شاخص نیز احتمال ریزش بیشتر قیمت را تایید می‌کند.

تحلیل قیمت بیت کوین

جمع‌بندی

با تداوم کاهش ارزش بیت کوین، ترس ریزش بیشتر قیمت بر بازار حاکم شده است. غالب تحلیل‌گران علت تقویت روند نزولی را سیاست‌گذاری‌های آتی فدرال رزرو می‌دانند. همزمان با بازار رمز ارزها، بازار سهام و طلا نیز دچار افت ارزش شده است. هرچند با توجه به شرایط اقتصاد کلان، برخی از تحلیل‌گران افق بلندمدت بیت کوین را مثبت ارزیابی کرده و معتقدند رمز ارزها جایگاه خود را در مبادلات جهانی محکم‌تر خواهند کرد.

قیمت از حمایت ۲۰ هزار دلاری عبور کرده و احتمال ریزش آن تا سطح حمایت ۱۸ هزار دلاری بیشتر شده است. با توجه به اینکه نوسانات بازار در زیر میانگین ۵۰ روزه قیمت واقع شده و کندل هفتگی نیز در زیر سطح ۲۰ هزار دلاری بسته شده است؛ می‌توان انتظار تداوم روند نزولی در هفته پیش رو را داشت.

شاخص‌های آنچین نیز ضعف کوتاه‌مدت بازار را تایید می‌کنند. با توجه به سوابق بازار در دوره‌های نزولی بلندمدت، می‌توان نتیجه گرفت که احتمال ریزش بیشتر قیمت وجود دارد. از طرفی شاخص نرخ سرمایه‌گذاری در قراردادهای فیوچر نیز احتمال کاهش مقطعی قیمت را تایید می‌کند.

کامنت ها
نظر دهید




کد امنیتی را وارد کنید :

خبرنامه برای دریافت
آخرین به روزرسانی های شرکت ما