• info@ramzarz.info
  • ۱۲ بهمن ۱۴۰۱

بازار بیت کوین در سال ۲۰۲۳ وجه دیگری از خود را به نمایش گذاشته است. در یک ماهی که از آغاز سال ۲۰۲۳ گذشته است، با شگل‌گیری یک سویه صعودی قدرتمند، قیمت از کف ۱۶۵۰۰ دلاری به مرز ۲۴ هزار دلار رسید. این افزایش ۴۰ درصدی فضای حاکم بر بازار را به شکل کلی تغییر داده است. با این حال هنوز بحث روند اصلی بازار داغ است و تعیین وضعیت آتی قیمت نیازمند بررسی عوامل متعددی است.

تصمیمات جدید فدرال رزرو (Federal Reserve) تاثیر قابل توجهی بر تمام بازارهای مالی گذاشته است. طی ماه گذشته بازار مالی Nasdaq نیز با رشد ۱۰ مواجه بوده است و همین امر رونق بازار رمز ارزها را نیز افزایش داده است. از طرفی شاخص‌های آنچین نیز افزایش حجم تبادلات بیت کوین را تایید می‌کنند. علیرغم روند مثبت کلی بازار، طی ۲۴ ساعت گذشته قیمت با کاهشی ۳.۸ درصدی مواجه شده و همین امر باعث لیکوئید شدن (Liquidation) برخی از حساب‌های بازار مشتقات شده است. به همین خاطر بررسی حمایت‌ها و مقاومت‌های فعلی بازار از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. در همین راستا سعی داریم وضعیت کنونی بازار را از مناظر تحلیلی مختلف بررسی کرده و افق آتی قیمت را روشن‌تر کنیم. عناوین تحلیل پیش رو:

  • تحلیل فاندامنتال: بررسی اثر تصمیمات جدید فدرال رزرو بر بازارهای مالی
  • تحلیل تکنیکال: مشخص کردن حمایت‌ها و مقاومت‌های کلیدی بازار در بازه کنونی
  • تحلیل آنچین: بررسی جریان‌های تبادل بیت کوین در صرافی‌های رمز ارزی

تحلیل فاندامنتال بازار بیت کوین

همانطور که در مقدمه اشاره شد، تغییرات اخیر بازارهای مالی و رشد ارزش و حجم تبادلات آن، به سیاست‌های کلی اقتصاد کلان وابسته است. طی نیمه دوم سال ۲۰۲۲ فدرال رزرو آمریکا هر بار با اعلام افزایش نرخ بهره، شوک قابل توجهی به بازارهای مالی مهم دنیا وارد می‌کرد. در تحلیل‌های گذشته بارها به این موضوع اشاره شده است که افزایش نرخ بهره در راستای کنترل تورم صورت می‌گیرد و همزمان باعث فرار سرمایه از بازارهای مالی می‌شود. همین امر، افزایش نرخ بهره را به عاملی مهم در کاهش ناگهانی ارزش رمز ارزها تبدیل می‌کند.

اما با آغاز سال ۲۰۲۳ بالاخره روند افزایش نرخ بهره متوقف شد. فدرال رزرو در آخرین جلسه خود اعلام کرده است که دیگر روند افزایش نرخ بهره متوقف خواهد شد. با شدت گرفتن سرما و کاهش آتش جنگ در اوکراین، نوسانات اقتصاد کلان نیز کمی آرام‌تر شده است. از طرفی شایعات بحران مصرف انرژی در اروپا و مسئله تامین گاز، فروکش کرده است. همه این عوامل باعث شده تا فدرال رزرو سیاست‌های کنترل تورم را تغییر دهد. خبر توقف روند افزایشی نرخ بهره توانست نقش یک موتور محرک را برای بازارهای مالی از جمله بازار رمز ارزها بازی کند. افزایش ارزش بیت کوین طی ژانویه ۲۰۲۳ از اکتبر ۲۰۲۱ تا به امروز تکرار نشده بود. این افزایش تدریجی و نسبتا پایدار می‌تواند سیگنال قدرتمندی برای افق بلندمدت بازار بیت کوین باشد. با این حال برای پیش‌‌بینی دقیق‌تر باید عوامل دیگر را نیز مورد ارزیابی قرار داد.

 

تحلیل تکنیکال بازار بیت کوین

افزایش ۴۰ درصدی قیمت بیت کوین طی یک ماه گذشته، شاخص‌های تکنیکال این بازار را به کلی تغییر داده است. در حال حاضر قیمت در بالای میانگین‌های متحرک ۱۰۰ روزه و ۲۰۰ روزه نوسان می‌کند. از آنجایی که میانگین‌های قیمتی متحرک به عنوان سطوح مقاومت کلیدی در نظر گرفته می‌شوند، عبور قیمت از آن‌ها می‌تواند نشانه نسبتا خوبی بر پایداری سویه صعودی فعلی باشد.

همانطور که در مقدمه نیز اشاره شد، تحلیل‌گران تکنیکال همچنان بر سر اتمام چرخه نزولی بازار بیت کوین به توافق نرسیدند. برخی از تحلیل‌گران معتقدند که با عبور قیمت از مرز ۲۳ هزار دلار و تثبیت شدن آن، می‌توان چرخه نزولی را تمام‌شده تلقی کرد و کف بازار نزولی ۲۰۲۱-۲۲ را ۱۵ هزار دلار در نظر گرفت. اما از طرفی برخی دیگر بر این باورند که مقاومت کلیدی چرخه نزولی اخیر در مرز ۲۵ هزار دلاری واقع شده است. این سطح با میانگین متحرک ۲۰۰ هفته‌ای نیز منطبق است. بر مبنای نمودار زیر، خط روند نشان می‌دهد که با عبور کردن قیمت از ۲۵ هزار دلار و تثبیت شدن آن می‌توان به تداوم روند صعودی و اتمام چرخه نزولی امید داشت.

تحلیل تکنیکال بازار بیت کوین

با این حال طی ۲۴ ساعت گذشته قیمت با یک ریزش ۳.۸ درصدی به سطح ۲۲۵۰۰ دلاری رسید. این کاهش پس از رسیدن قیمت به ۲۳۹۲۰ دلار رخ داد. از منظر تکنیکال ریزش‌های این‌چنینی در شرایط کنونی عادی است. آنچه اهمیت دارد آزمون سطوح حمایت است. در حال حاضر شاهد آن هستیم که قیمت در مواجهه با حمایت ۲۲۵۰۰ دلاری روند کاهشی خود را متوقف کرده و در زمان نوشته شدن این مقاله در محدوده ۲۳۰۰۰ دلار نوسان می‌کند. کارایی مثبت سطح حمایتی ۲۲۵۰۰ دلار، اعتماد سرمایه‌گذاران را بیش از پیش به سویه صعودی اخیر جلب خواهد کرد و می‌تواند حجم تقاضا را افزایش دهد.

تحلیل بیت کوین

تحلیل آنچین بازار بیت کوین

همزمان با تغییرات سیاست‌های کلان اقتصادی و افزایش کم‌سابقه قیمت بیت کوین، شاخص‌های آنچین نیز تغییرات قابل توجهی را نشان می‌دهند. طی ریزش‌های قیمتی اواخر سال ۲۰۲۲ شاهد کاهش دارایی صرافی‌های رمز ارزی بودیم و تعداد مبادلات نیز به همین نسبت کاهش پیدا کرده بود. اما طی یک ماه گذشته وضعیت این شاخص‌ها تغییر کرده و دارایی و تبادلات صرافی‌ها به حالت نرمال برگشته است.

در نمودار زیر می‌توان میزان افزایش میزان جریان‌ ورودی بیت کوین و خروجی آن را در صرافی‌های رمز ارزی مشاهده کرد. خط چین نشان‌دهنده وضعیت نرمال است و همانطور که مشاهده می‌کنید، شاخص طی سویه صعودی اخیر توانسته به حدود نرمال برسد.

تحلیل تکنیکال بازار بیت کوین

از طرفی می‌توان تعداد تراکنش‌های صرافی‌ها را در شاخص زیر مورد ارزیابی قرار داد. همانطور که مشاهده می‌کنید علیرغم ثابت بودن ورودی و خروجی صرافی‌ها، تعداد تراکنش‌ها با یک جهش صعودی قابل توجه همراه بوده است. می‌توان نتیجه گرفت که با تداوم یافتن سویه صعودی اخیر و پایداری نسبتا خوب آن، سرمایه‌گذاران و معامله‌گران به شکل جدی‌تری وارد بازار شده و سرمایه‌های خود را جهت کسب سود‌های کوتاه‌مدت مبادله می‌کنند.

تحلیل تکنیکال بیت کوین

جمع‌بندی

شرایط فعلی بازار بیت کوین پس از مدت‌ها امیدوارکننده به نظر می‌رسد. عوامل متعدد و تاثیرگذار در روند قیمت بیت کوین در یک راستا قرار گرفته‌اند و توانسته‌اند سویه‌ای صعودی و نسبتا پایدار را شکل دهند. از طرفی کاهش آتش جنگ اوکراین و توقف روند افزایشی نرخ بهره باعث رونق بازارهای مالی بزرگ شده است و از طرف دیگر پایداری مقطعی قیمت در سویه صعودی خود، اعتماد معامله‌گران و سرمایه‌گذاران این بازار را به خود جلب کرده است. شاخص‌های آنچین بازار بیت کوین نیز تاییدکننده تغییر رویکرد سرمایه‌گذاران است. بازگشت سطح تبادلات صرافی‌های به حالت نرمال، یکی از مهم‌ترین نشانه‌های خروج بازار از رکود سال گذشته است.

سال ۲۰۲۳ برای بازار بیت کوین و دیگر رمز ارزها، بسیار قدرتمند شروع شده است. با این حال تداوم روند موجود به رویکرد کلی سرمایه‌گذاران وابسته است. آنچه در افق میان‌مدت برای بازار بیت کوین رخ خواهد داد می‌تواند تعیین کننده چرخه جدید و سال پیش‌ رو باشد.

 

کامنت ها
نظر دهید




کد امنیتی را وارد کنید :

خبرنامه برای دریافت
آخرین به روزرسانی های شرکت ما