• info@ramzarz.info
  • ۲۸ شهریور ۱۴۰۱

روند نزولی بیت کوین هدایت حرکات قیمتی را به‌دست گرفته است. تلاش‌های خریداران برای حفظ و افزایش قیمت شکست خورد و بازار دوباره به سمت کف چرخه نزولی در حرکت است. شاخص‌ها نشان می‌دهند که ترس شدیدی بر بازار حاکم است و فشار فروش به طور پیوسته‌ای افزایش می‌یابد. بسیاری از تحلیل‌گران عامل این نوسانات کاهشی را انتشار شاخص قیمت مصرف کننده (CPI) ارزیابی می‌کنند. بازار مانند هفته قبل در محدوده قیمتی خطرناک و تعیین‌کننده‌ای واقع شده است و در صورت عدم حمایت خریداران از این سرمایه دیجیتال، امکان شکست حمایت‌های کلیدی و ثبت یک کف جدید قیمتی، دور از انتظار نیست!

در همین راستا قصد داریم در تحلیل این ‌هفته عوامل عدم موفقیت قیمت در خروج از روند نزولی را بررسی کرده و از منظر تحلیل‌های گوناگون، افق کوتاه‌مدت و بلندمدت بیت کوین را روشن‌تر کنیم. مطالب عنوان شده بر اساس عناوین زیر مورد ارزیابی خواهد گرفت:

  • تحلیل فاندامنتال: ارزیابی تورم ایالات متحده و نقش آن در افزایش ترس حاکم بر بازار
  • تحلیل تکنیکال: ارزیابی حمایت‌‌ها و مقاومت‌های کلیدی بازار و پیش‌بینی روند حرکات آتی
  • تحلیل آنچین: ارزیابی سرمایه‌گذاران بازار مشتقات و تعیین افق‌های کوتاه‌مدت و بلندمدت قیمت   

تحلیل فاندامنتال قیمت بیت کوین

انتشار شاخص قیمت مصرف‌کننده (CPI) طی هفته گذشته، سطح ترس حاکم بر تمام بازارهای مالی را افزایش داد (شاخص ترس و طمع بازار رمز ارزها، میزان ۲۱ را نشان می‌دهد که به معنای ترس شدید از ریزش قیمت است). در پی انتشار این خبر و اعلام تورم ماه آگوست، امید سرمایه‌گذاران به مهار تورم کمرنگ شده است. به عقیده بسیاری از متخصصین حوزه اقتصاد کلان، روند افزایش نرخ بهره ادامه خواهد یافت (همانطور که می‌دانید فدرال رزرو در راستای جلوگیری از افزایش نقدینگی موجود در بازار و شکل‌گیری موج تقاضا، نرخ بهره را افزایش داده تا سرمایه‌گذاران به علت ترس از افت ارزش پول در شرایط تورمی، سرمایه‌های خود را به شکل گسترده وارد بازار نکنند). به همین خاطر عدم مهار تورم و تداوم افزایش نرخ بهره توسط فدرال رزرو، یکی از سیگنال‌های منفی اساسی در بازارهای مالی است. طی دوره‌های مختلف شاهد واکنش شدید بازار رمز ارزها به افزایش نرخ بهره بوده‌ایم.

بسیاری از سرمایه‌گذاران و تحلیل‌گران میزان افزایش نرخ بهره را برای ماه سپتامبر و اکتبر ۰.۲۵ در نظر گرفته بودند، اما اخبار جدید نشان می‌دهد که افزایش نرخ بهره در سپتامبر ۰.۷۵ و در اکتبر ۰.۵ خواهد بود. به عبارتی، نه تنها سیاست افزایش نرخ بهره تداوم خواهد یافت، بلکه خیلی بیش از انتظار سرمایه‌گذاران خواهد بود. این موضوع یکی از عوامل کلیدی کاهش قیمت در هفته اخیر محسوب می‌شود. خریداران حتی علیرغم نزدیک شدن قیمت به کف دوره نزولی اخیر، موقعیت کنونی را برای خرید مناسب نمی‌دانند. در نهایت، وضعیت بازار در یک ماه آینده با توجه به تصمیمات فدرال رزرو در ۲۱ سپتامبر مشخص می‌شود. اما با توجه به ریزش دوباره قیمت در ۲۴ ساعت اخیر، احتمال آغاز فرآیند بازگشتی بسیار کم است.

تحلیل فاندامنتال قیمت بیت کوین

در کنار عناصر کلیدی اقتصاد کلان، باید تاثیرات متقابل رمز ارزها را نیز در نظر گرفت. بی‌شک یکی از محرک‌های صعودی قیمت در هفته‌های گذشته، مسئله ادغام (Merge) اتریوم بوده است. با افزایش سطح تقاضا در شبکه اتریوم و بالا رفتن ارزش بازار رمز ارزها، تاثیرات مثبتی نیز در روند حرکات قیمتی بیت کوین قابل مشاهده بود (هرچند ضعیف‌تر). با تحقق پروژه ادغام، بر اساس الگوی پر تکرار «خرید شایعه و فروش خبر»، قیمت اتریوم دچار کاهش قابل توجهی شد (اگر می‌خواهید راجع به علل ریزش اتریوم پس از تحقق پروژه ادغام بیشتر بدانید می‌توانید به نسخه تحلیل قیمت اتریوم در ۲۶ شهریور مراجعه کنید). می‌توان گفت که روند نزولی اتریوم و شکست حمایت ۱۵۰۰ دلاری این رمز ارز، تاثیرات منفی خود را بر کل بازار رمزارزها مخصوصا بیت کوین گذاشته است. با این حال بحث‌های مطرح شده در این بخش، افق میان‌مدت بیت کوین و اتریوم را بازنمایی می‌کنند و به عقیده بسیاری از تحلیل‌گران افق بلند‌مدت این بازارها مثبت ارزیابی می‌شود. راجع به این موضوع در بخش تحلیل تکنیکال بیشتر توضیح داده خواهد شد.

بیشتر بخوانید: تحلیل روند قیمت اتریوم پس از مرج (۲۶ شهریور)

تحلیل تکنیکال قیمت بیت کوین

با یک نگاه اجمالی به نمودار قیمت در هفته‌ای که گذشت می‌توان شرایط بحرانی بازار بیت کوین را تایید کرد. منطقه ۲۰ هزار دلاری که طی دو ماه گذشته به عنوان یک حمایت روانی مستحکم ظاهر شده بود، حالا به مقاومت بدل شده است. بر خلاف برخی از تحلیل‌ها مبنی بر آغاز روند بازیابی قیمت، سیاست‌های کلان اقتصادی مسیر حرکت قیمت بیت کوین را تغییر داده است. همانطور که در نسخه‌های پیشین تحلیل قیمت بیت کوین نیز اشاره کردیم، الگوی کلی حرکات قیمتی در ماه سپتامبر همواره یک الگوی کاهشی بوده است. با توجه به اینکه نمودار ماهانه قیمت شکل‌گیری یک کف قیمتی را نشان می‌داد، انتظار می‌رفت که کندل قیمتی سپتامبر بر خلاف الگوهای پیشین، افزایشی باشد. اما کف شکل‌گرفته در نمودار با ریزش‌های اخیر قیمت شکسته شد و کندل سپتامبر همانند الگوهای پیشین، کاهشی است. با توجه به وضعیت نمودار ماهانه، اگر کندل سپتامبر زیر سطح ۲۰ هزار دلاری بسته شود، باید منتظر ریزش قیمت تا حمایت ۱۷ هزار دلاری و پس از آن ۱۳۵۰۰ دلاری بود.

تحلیل تکنیکال بیت کوین

برخی از تحلیل‌گران معتقدند ریزش قیمت تا حمایت ۱۳۵۰۰ و حتی ۱۱۰۰۰ دلاری یک سناریوی بدبینانه است. اما الگوهای تکنیکال نشان می‌دهند که در صورت شکست حمایت ۱۷۶۰۰ دلاری، حمایت قابل توجهی برای جلوگیری از ریزش قیمت وجود نخواهد داشت. علاوه بر اینکه شکست کف دوره نزولی سطح ترس حاکم بر بازار را بیش از حد افزایش داده و می‌تواند یک فشار فروش گسترده را ایجاد کند.

در نمودار روزانه قیمت نیز شرایط بحرانی است. همانطور که مشاهده می‌کنید، قیمت طی چند ماه گذشته در محدوده ۱۸.۵ تا ۲۵ هزار نوسان کرده و حمایت کانال ۱۸ هزار دلاری چندین بار مسیر ریزش قیمت را مسدود کرده است. در زمان نوشته شدن این مقاله قیمت در کانال ۱۸ هزار دلاری نوسان می‌کند و به کف ۱۸۲۰۰ دلاری را نیز رسیده است. در صورت تداوم این روند و خروج قیمت از محدوده نوسانات دو ماه اخیر، بازار وارد مرحله جدیدی خواهد شد. به باور بسیاری از تحلیل‌گران ورود به این مرحله به معنای عمیق‌تر شدن کف بازار نزولی است. به عبارتی در چنین شرایطی ممکن است بازار به سمت حمایت ۱۳۵۰۰ دلاری حرکت کرده و این منطقه را به عنوان کف بازار نزولی تثبیت کند.

تحلیل آنچین بیت کوین

بر اساس الگو‌های پیشین حرکات قیمتی در راستای تثبیت کف بازار نزولی، می‌توان به رابطه معنادار رخداد Halving (نصف کردن نرخ انتشار بیت کوین هر سه سال یکبار) و شکل‌گیری کف دوره نزولی اشاره کرد. ۵۴۷ روز پیش از کاهش نرخ انتشار بیت کوین در سال ۲۰۱۵ کف بازار نزولی تثبیت شد، از طرفی ۵۱۴ روز پیش از کاهش نرخ انتشار سال ۲۰۱۸، کف بازار نزولی تثبیت شده است. در سال ۲۰۲۱، روند بازار صعودی بود و کاهش بعدی در اپریل ۲۰۲۴ عملی خواهد شد. اگر به شکل میانگین ۵۳۰ روز از این تاریخ کم کنیم، می‌توان پیش‌بینی کرد که در سه‌ماهه آخر سال ۲۰۲۲ دوره نزولی اخیر به پا‌‌‌یان ‌خواهد رسید. این تحلیل با دیگر تحلیل‌های مربوط به پایان‌سال ۲۰۲۲ همخوانی دارد. به همین خاطر افق بلندمدت بیت کوین را می‌توان مثبت ارزیابی کرد.

تحلیل آنچین بیت کوین

تحلیل آنچین بیت کوین

برای تایید فرضیه‌های بخش قبلی می‌توان به بررسی فعالیت سرمایه‌گذاران بازار مشتقات پرداخت. همانطور که اشاره شد تحلیل‌های تکنیکال احتمال تثبیت کف بازار نزولی در سه ماهه پایانی سال ۲۰۲۲ را بالا در نظر می‌گیرند. اما یکی از سوالات کلیدی سطح قیمتی مورد نظر است. آیا سطح ۱۷ هزار دلاری به عنوان کف نهایی بازار نزولی تثبیت خواهد شد یا روند کاهشی موجود تداوم خواهد یافت و کف دوره نزولی را به سطح عمیق‌تری منتقل خواهد کرد؟

با نگاهی به شاخص قراردادهای آپشن در پایان سال می‌توان مشاهده کرد که انتظار سرمایه‌گذاران برای شکل‌گیری کف دوره نزولی به محدوده ۱۰ تا ۱۲ هزار دلار معطوف شده است. به عبارتی کسانی که بر اساس الگوی تکنیکال پیشین معتقدند که کف دوره نزولی در سه ماهه پیش رو تثبیت خواهد شد، سطح ۱۷ هزار دلاری را به عنوان کف در نظر نگرفته‌اند و احتمال تداوم ریزش و رسیدن قیمت به سطح ۱۳ یا حتی ۱۱ هزار دلاری را دور از ذهن نمی‌دانند.

تحلیل آنچین

از طرفی علیرغم افزایش تعداد آدرس‌های جدید، روند حرکات قیمتی نزولی است. معمولا افراد جدید زمانی که بازار سویه‌ای صعودی را آغاز می‌کند، وارد بازار می‌شوند. اما در شرایط حاضر، افزایش آدرس‌های جدید به معنای افزایش فشار فروش در بازار مشتقات خواهد بود. به عبارتی می‌توان گفت بسیاری از سرمایه‌گذاران روند کاهشی فعلی قیمت را پایدار تلقی می‌کنند. این وضعیت موقعیت مناسبی برای کسب سود از معاملات Put خواهد بود.

 

جمع‌بندی

نرخ افزایش بهره ماه سپتامبر و اکتبر بیش از انتظار تحلیل‌گران خواهد بود. این امر ضربه منفی بزرگی به بازارهای مالی وارد کرد و روند نزولی موجود را قوت بخشیده است. تصمیمات فدرال رزرو در ۲۱ سپتامبر، وضعیت کلی بازار را روشن‌تر می‌کند. با این حال چشم‌انداز فعلی بازار نزولی است. از طرفی ریزش قیمت اتریوم پس از تحقق پروژه ادغام نیز می‌تواند در ضعف کلی بازار رمز ارزها موثر باشد.

تحلیل‌های تکنیکال شرایطی مرزی و بحرانی را برای بازار بیت کوین پیش‌بینی می‌کنند. حمایت کلیدی ۲۰ هزار دلاری شکسته شده و این منطقه را به یک سطح مقاومتی بدل کرده است. کندل ماهانه سپتامبر نیز طبق پیش‌بینی‌ها به رنگ قرمز درآمد و محدوده حمایتی خود را شکست. در صورت بسته شدن این کندل زیر سطح ۲۰ هزار دلاری، می‌توان انتظار رسیدن قیمت به ۱۷ و ۱۳ هزار دلار را داشت.

تحلیل‌های آنچین نیز فرضیات تحلیل‌های تکنیکال را تایید می‌کنند. بر اساس الگوهای تکنیکال سه ماهه پایانی سال ۲۰۲۲ زمان تثبیت کف بازار نزولی است. بررسی ‌معاملات آپشن منتهی به پایان سال نیز نشان می‌دهد که بسیاری از معامله‌گران قراردادهای‌ خود را بر مبنای ریزش قیمت تا محدوده ۱۲ هزار دلاری تنظیم کرده‌اند. بنابراین می‌توان گفت که افق میان‌مدت بازار نزولی خواهد بود.

کامنت ها
نظر دهید




کد امنیتی را وارد کنید :

خبرنامه برای دریافت
آخرین به روزرسانی های شرکت ما