• info@ramzarz.info

کامنت های اخیر

  • ۲۱ اسفند ۱۴۰۱
  • تیم تحریریهتیم تحریریه
  • 0

طی روزهای گذشته شاهد ریزش گسترده‌ای در بازار رمز ارزها و دیگر بازارهای بزرگ جهان بوده‌ایم. علاوه‌بر بیت کوین به عنوان رمز ارز تاثیر‌گذار بر کل بازار ارزهای دیجیتال، ارزش نفت، نقره، سهام بانک‌ها و دیگر عناصر تاثیرگذار در اقتصاد کلان نیز با کاهش قابل‌توجهی همراه بود. عوامل متعددی در ریزش اخیر نقش داشتند، اما از مهم‌ترین آن‌ها می‌توان به بحران به وجود آمده در برخی از بانک‌های ایالات متحده و افزایش نرخ بهره، اشاره کرد.

قیمت بیت کوین با شکستن حمایت ۲۱۷۰۰ دلاری وارد حجمه‌ای از فروش شد. این روند کاهشی تا عبور از حمایت کلیدی ۱۹۷۰۰ دلار نیز پیش رفت، اما خریداران به سرعت قیمت را بازیابی کردند و در حال حاضر بیت کوین در محدوده ۲۰ هزار تا ۲۰۷۰۰ دلار نوسان نی‌کند. در تحلیل امروز قصد داریم موقعیت حساس کنونی را با توجه به معیارهای سنجش بازار، ارزیابی کنیم. با توجه به نزدیک شدن قیمت به دو سطح کلیدی (میانگین متحرک ۲۰۰ روزه و شاخص قیمت واقعی)، می‌توان گفت که افق آتی میان‌مدت از منظر صعودی یا نزولی، با توجه به نوسانات قیمت در دو هفته آتی مشخص خواهد شد.

از طرفی بررسی عوامل تاثیر‌گذار در افق بلندمدت بازار می‌تواند در داشتن تصویر روشن‌تری از نوسانات پیش رو، مفید واقع شود. ارزیابی بحران‌های مالی ایالات متحده و تغییرات ساختاری شبکه بیت کوین در آینده، به فهم ما از این بازار کمک خواهد کرد. در همین راستا قصد داریم تحلیل خود را بر پایه عناصر تحلیلی زیر صورت‌بندی کنیم:

تحلیل فاندامنتال بیت کوین: ارزیابی بحران بانکی ایالات متحده و رویداد نصف شدن استخراج بیت کوین در اوایل ۲۰۲۴

تحلیل تکنیکال بیت کوین: تعیین حمایت‌ها و مقاومت‌های کلیدی بازار با توجه به میانگین متحرک ۲۰۰ روزه (DMA200)

تحلیل آنچین بیت کوین: بررسی تاثیر شاخص قیمت واقعی در تعیین جهت نوسانات آتی

بیشتر بخوانید: نحوه خواندن نمودار قیمت بیت کوین برای تازه‌کارها!

ارزیابی بازار بیت کوین برمبنای تحلیل فاندامنتال

بحران بانکی

همانطور که در مقدمه نیز اشاره شد، در روزهای گذشته بازارهای مالی مهم جهان ریزش‌های نسبتا شدیدی را تجربه کردند. با نگاهی به شاخص‌های قیمتی سرمایه‌ها می‌توان یک الگوی مشابه را مشاهده کرد. حجمه‌ فروش از بازار نفت برنت تا بیت کوین را تحت تاثر قرار داد. در شرایطی که الگوی ریزش یا صعود قیمت در بازارهای مالی مختلف شباهت معناداری پیدا می‌کند، قطعا باید علت آن را در عناصر اساسی اقتصاد کلان جستجو کرد.

با نگاهی اجمالی به اخبار اقتصادی اخیر می‌توان دریافت که یکی از بحران‌های مهم اخیر، بحث عدم توازن پشتوانه‌های مالی دو بانک مهم در آمریکا است. بانک سیلیکون‌ولی اخیرا با بحرانی در ترازنامه‌های خود مواجه شده است. علیرغم تلاش این بانک برای افزایش سرمایه و تامین پشتوانه‌های مالی، این روند همچنان ادامه دارد. نگرانی بسیاری از سرمایه‌داران از گسترش این بحران به بانک‌های دیگر و ایجاد یک رکود بزرگ اقتصادی، فضای تمام بازارهای مالی را تحت تاثیر قرار داده است.

از طرفی بخش کوچکی از پشتوانه‌های ارزی استیبل کوین‌ها در بانک SVB قرار دارد و همین امر استرس قابل توجهی را به دارندگان استیبل کوین‌ها و دیگر رمز ارزها وارد کرده است. بنابراین اقدامات صورت گرفته در راستای کنترل بحران بانکی اخیر در ایالات متحده می‌تواند تاثیر مثبتی بر قیمت بیت کوین بگذارد و در مقابل، تشدید بحران مذکور می‌توان عاملی محرک برای تقویت فشار فروش و ریزش بیشتر قیمت باشد. به همین خاطر پیگیری اخبار مرتبط با این موضوع برای معامله‌گران بازار رمز ارزها ضروری است.

نرخ بهره

همانطور که می‌دانید تورم یک سال اخیر آمریکا و در پی آن افزایش نرخ بهره، صدمات قابل توجهی را به بازارهای مالی وارد کرده است. علیرغم آنکه با شروع سال ۲۰۲۳ تصور می‌شد در روند افزایش نرخ بهره متوقف شود، اما در ماه فوریه، بحث تداوم افزایش نرخ بهره دوباره مطرح شد. در حال حاضر نیز سرمایه‌گذاران در انتظار انتشار شاخص‌های اقتصادی ماه فوریه در هفته آینده هستند. این شاخص‌ها تعیین می‌کند که کنترل تورم به واسطه افزایش نرخ بهره تا چه میزان موفق بوده و آیا امکان افزایش چندباره آن وجود دارد یا خیر.

به عقیده برخی از تحلیل‌گران اقتصادی احتمال افزایش ۵۰ واحدی نرخ بهره وجود دارد و همین امر ترس حاکم بر فضای بازارهای مالی را تحت تاثیر قرار داده است. اما این نکته را نیز در نظر داشته باشید که در نهایت دارندگان سرمایه و میزان عرضه و تقاضا است که قیمت را تعیین می‌کند. هر چند افزایش نرخ بهره، محرکی برای خروج سرمایه از بازارهای مالی است اما باید به رویکرد سرمایه‌گذاران بازارهای مختلف نیز توجه داشت. به طور معمول تاثیر خبرها به شکل دفعتی در نمودارهای قیمتی ظاهر می‌شود اما تاثیر واقعی آن را باید در افقی میان‌مدت مورد ارزیابی قرار داد.

طی ریزش قیمتی اخیر نهنگ‌های بیت کوین به شکل قابل توجهی به ذخایر دارایی‌های خود افزودند. شاخص‌ها نشان می‌دهد که در طول کاهش قیمت اخیر بیش از ۸۰۰ میلیون دلار به مجموع ذخایر نهنگ‌ها افزوده شده است. این امر نشان می‌دهد که علیرغم تحت تاثیر قرار گرفتن مالکان خرد، هولدرهای اصلی بازار بیت کوین رویکرد متفاوتی را در پیش گرفته‌اند. همانطور که می‌دانید روند کلی بازار را نیز هولدرهای بلند‌مدت و نهنگ‌ها تعیین می‌کنند. بنابراین اگرچه سیگنال‌های منفی اقتصاد کلان همواره صدماتی را به بازار بیت کوین وارد می‌کند اما با توجه به استراتژی تجاری نهنگ‌ها می‌توان نتیجه گرفت که افق میان‌مدت بازار مثبت است.

بیشتر بخوانید: استراتژی بازار خنثی در معاملات ارز دیجیتال Market-Neutral Strategy

رویداد هاوینگ یا نصف شدن (Halving) عرضه بیت کوین

شبکه بیت کوین از ابتدای فعالیت خود، سازوکاری خودکار برای کنترل میزان ذخیره کوین‌ها تدوین کرده است. این مکانیسم که با عنوان نصف شدن یا هاوینگ (Halving) مطرح شده است، بعد از حل شدن میزان مشخصی بلاک در شبکه، عرضه قابلیت کوین‌های جدید را نصف می‌کند. با این کار با گذر زمان نرخ افزایش ذخیره بیت کوین تدریجا کاهش می‌یابد و باعث حفظ ارزش این سرمایه می‌شود.

در رویداد هاوینگ اول که در سال ۲۰۱۳ رخ داد، میزان بیت کوین استخراج شده به ازای حل شدن هر بلاک ۵۰ عدد بود که به ۲۵ عدد کاهش یافت. همین کاهش عرضه باعث شد که ارزش بیت کوین با یک رشد ۸۳۰۰ درصدی مواجه شود! قیمت بیت کوین در دوره پس از رویداد اول هاوینگ، از ۱۳ دلار به ۱۱۰۰ دلار رسید. در رویداد دوم که در سال ۲۰۱۷ محقق شد نیز پاداش هر بلاک به ۱۲.۵ بیت کوین کاهش یافت و این بار نیز کاهش عرضه به افزایش ارزش این سرمایه منجر شد. ولی این بار قیمت ۱۷۰۰ درصد رشد داشت!

رویداد سوم در سال ۲۰۲۰ محقق شد و پاداش هر بلاک به ۶.۲۵ بیت کوین کاهش یافت و قیمت در اوج خود پس از این رویداد به ۶۹ هزار دلار رسید که یک افزایش ۲۵۰ درصدی را نشان می‌دهد. در حال حاضر با تخمین‌های صورت گرفته رویداد بعدی نصف شدن، در بهار ۲۰۲۴ محقق خواهد شد. علیرغم آنکه انتظار افزایش یا حتی جهش قیمت در این سال می‌رود، باید توجه داشت که روند افزایش ارزش بیت کوین پس از رویداد هاوینگ، همواره در حال کاهش است (۸۳۰۰ – ۱۷۰۰ – ۲۵۰). اگر به این ارقام دقت کنیم خواهیم دید که افزایش ارزش بیت کوین به واسطه این رویداد از دوره اول به دوره دوم با کاهشی تقریبا ۸۰ دزصدی مواجه بوده و از دوره دوم به دوره سوم نیز با کاهشی ۸۵ درصدی. با این تکرار این روند کاهشی شاید بتوان پیش‌‌بینی کرد که افزایش ارزش بیت کوین به واسطه رویداد نصف شدن در سال ۲۰۲۴ بیش از ۲۵ درصد نباشد!

بیشتر بخوانید: چگونه در بازار نزولی سود کنیم؟ آموزش معاملات شورت (Short)

ارزیابی بازار بیت کوین بر مبنای تحلیل تکنیکال

قیمت بیت کوین طی روزهای اخیر دو حمایت مهم و موثر را به چالش کشید. حمایت ۲۱۷۰۰ دلاری، یکی از حمایت‌های موثر طی سویه صعودی اخیر بود. شکست این حمایت روند ریزش قیمت را تقویت کرد و فشار فروش را به شکل قابل توجهی افزایش داد. حمایت کلیدی بعدی در مسیر نزولی، سطح ۱۹۷۰۰ دلار بود. نوسانات نزولی به سرعت فراگیر شد و توانست از این سطح حمایتی نیز عبور کند و کف ۱۹۵۵۶ دلار را ثبت کند. خوشبختانه خریداران نیز وارد بازار شدند و توانستند قیمت را به سرعت به بالای سطح حمایتی ۱۹۷۰۰ دلار برسانند.

ارزیابی بازار بیت کوین بر مبنای تحلیل تکنیکال

اما اهمیت ویژه قیمت فعلی بازار در پیوند چند شاخص مهم است. همانطور که می‌دانید میانگین متحرک ۲۰۰ روزه، یکی از کلیدی‌ترین شاخص‌ها در تحلیل تکنیکال محسوب می‌شود. در حال حاضر این سطح نقش یک حمایت پرقدرت را بازی می‌کند و شکست آن می‌تواند روند نزولی سال ۲۰۲۲ را بازیابی کند. همانطور که در نمودار بالا نیز مشاهده می‌کنید در صورتی که میانگین متحرک ۲۰۰ روزه در نقش سطح مقاومتی نیز ظاهر شود، عدم توانایی خریداران در عبور از آن می‌تواند محرک یک سویه نزولی میان‌مدت باشد. بنابراین نقش این شاخص و واکنش معامله‌گران به آن می‌تواند در تعیین افق میان‌مدت بازار نقشی اساسی ایفا کند.

اگر خریداران موفق شوند این سطح حمایتی را حفظ کنند و از قیمت به شکل تثبیت شده از مقاومت ۲۰۷۰۰ دلار عبور کند می‌توان انتظار داشت که در هفته پیش رو سویه صعودی دو ماه اخیر بازیابی شود. اما اگر حمایت ۱۹۷۰۰ دلاری در مقابل فشار فروشندگان شکسته شود، می‌توان انتظار داشت که قیمت تا سطح ۱۸۲۰۰ دلاری سقوط کند.

تحلیل قیمت بیت کوین

یکی دیگر از شاخص‌های تاثیر‌گذار در تعیین رویکرد معامله‌گران، شاخص RSI است. عبور این شاخص به بالای ۷۰ نشان‌دهنده وضعیت حجمه نامتعادل تقاضا است و در مقابل، کاهش این شاخص تا زیر ۳۰ نشان می‌دهد که فشار فروش به شکل نامتعادلی افزایش یافته است. همانطور که در نمودار زیر مشاهده می‌کنید، شاخص RSI در حال حاضر پس از یک دوره طولانی به زیر ۳۰ رسیده است. نفوذ شاخص به این منطقه می‌تواند ریزش‌های قابل توجهی را به همراه داشته باشد، در نمودار زیر می‌توانید سوابق نفوذ شاخص را به زیر سطح ۳۰ و تاثیر آن را بر نمودار قیمت مشاهده کنید.

آنچه در این نمودار اهمیت دارد واگرایی روند شاخص RSI و نمودار قیمت است. این امر می‌تواند بخشی از نگرانی سرمایه‌گذاران را کاهش دهد. اما در هر صورت واکنش قیمت به سطوح حمایتی اشاره شده در بالا، تعیین کننده ادامه روند شاخص RSI است.

روند شاخص RSI

 

ارزیابی بازار بیت کویت بر مبنای تحلیل آنچین

شاخص قیمت واقعی نیز یکی از شاخص‌های تاثیرگذار در تعیین حرکات قیمتی است. قیمت واقعی میانگین قیمت خرید کوین‌ها را محاسبه و بازنمایی می‌کند. اگر قیمت لحظه‌ای پایین از قیمت واقعی قرار گیرد، نشان می‌دهد که یخش عمده‌ای از دارندگان بیت کوین در محدوده زیان واقع شده‌اند و همین امر نشانه‌ای بر افزایش فشار فروش و تشدید روندهای نزولی است. در مقابل، اگر قیمت لحظه‌ای بالاتر از قیمت واقعی قرار گیرد نشان می‌دهد که بخش عمده‌ای از دارندگان بیت کوین در محدوده سود قرار دارند و همین امر بازار را به سمت روندهای صعودی هدایت می‌کند.

در حال حاضر قیمت لحظه‌ای در مرز قیمت واقعی قرار گرفته است و به همین جهت تقابل عرضه و تقاضا در سطح کنونی اهمیت ویژه‌ای دارد. عبور قیمت به بالا یا پایین نمودار قیمت واقعی می‌تواند روند نوسانات پیش‌ رو را تعیین کند. با توجه به تلاش خریداران برای عبور از مقاومت ۲۰۷۰۰ دلاری، اگه روند تقاضا همچنان ادامه یابد می‌توان امید داشت که قیمت لحظه‌ای در سطحی بالاتر از قیمت واقعی نثبیت شده و سویه صعودی اخیر بازیابی شود.

ارزیابی بازار بیت کویت بر مبنای تحلیل آنچین

جمع‌بندی

بازار بیت کوین در موقعیت حساس و تعیین‌کننده‌ای قرار گرفته است. سویه صعودی اخیر که از ژانویه ۲۰۲۳ آعاز شده بود طی روزهای اخیر با یک ریزش گسترده مواجه شد و حمایت‌ کلیدی ۲۱۷۰۰ دلاری نتوانست در مقابل فشار فروش واکنش مطلوبی نشان دهد.

بیشتر بخوانید: سیگنال‌دهی چیست و از کجا سیگنال‌ ارز دیجیتال دریافت کنیم؟

هرچند علت اصلی ریزش اخیر بحران‌های بانکی ایالات متحده بوده است، اما قرار گرفتن قیمت در مرز حمایت کلیدی سه ماه اخیر، همه چیز را به عملکرد خریداران وابسته کرده است. ترس ناشی از گسترش بحران‌های اقتصادی در میان بانک‌های دیگر و قرار داشتن بخشی از پشتوانه‌های مالی استیبل کوین‌ها در بانک سیلیکون ولی، سیگنال‌های منفی قدرتمندی را به بازار رمزارزها ارسال کرده است. با این حال، رویکرد کلی نهنگ‌های بازار بیت کوین در این موقعیت وضعیت را کمی روشن‌تر می‌کند. با توجه به اینکه نهنگ‌ها طی ریزش اخیر بیش از ۸۰۰ میلیون دلار به سرمایه‌های خود افزوده‌اند، می‌توان انتظار داشت که سویه صعودی اخیر طی هفته‌های آتی بازیابی شود.

آنچه در پیش‌بینی نوسانات هفته‌ آینده اهمیت دارد، رابطه قیمت لحظه‌ای و دو شاخص کلیدی تکنیکال است. در حال حاضر قیمت لحظه‌ای با میانگین متحرک ۲۰۰ روزه و شاخص قیمت واقعی در یک سطح قرار گرفته است. عبور قیمت لحظه‌ای به بالای این سطح می‌تواند نویددهنده بازیابی سویه صعودی و افزایش قیمت تا سطح ۲۲ هزار دلاری باشد. اما در مقابل اگر خریداران موفق به افزایش قیمت نشوند و حمایت ۱۹۷۰۰ دلاری شکسته شود، مقصد بعدی قیمت ۱۸۲۰۰ دلار خواهد بود.

تحلیل بازار , قیمت بیت کوین ,

کامنت ها

نظر دهید

خبرنامه برای دریافت
آخرین به روزرسانی های شرکت ما