• info@ramzarz.info

کامنت های اخیر

  • ۲۲ تیر ۱۴۰۱
  • تیم تحریریهتیم تحریریه
  • 0

عدم قطعیت روند حرکات قیمتی بازار بیت کوین بسیاری از سرمایه‌گذاران را دچار سردرگمی کرده است. در هفته‌های گذشته و پس از ریزش شدید اواسط ماه ژوئن، قیمت در محدوده بیست هزار دلاری نوسان می‌کند و روند اصلی بازار به حالتی خنثی درآمده است. بسیاری به علت ترس حاصل از ریزش بیشتر قیمت وارد بازار نمی‌شوند و از طرفی برخی از خریداران جدید نیز در انتظار بازیابی قیمت و معکوس شدن روند نزولی کنونی هستند. در این نسخه از تحلیل قیمت بیت کوین قصد داریم نگاهی به ساختار کنونی بازار داشته باشیم و افق آتی آن را روشن‌تر کنیم.

 

محدوده تعادلی بیست هزار دلار

بازار پس از ریزش اواسط ژوئن در محدوده تعادلی بیست هزار دلار نوسان می‌کند. این محدوده توانسته تعادل عرضه و تقاضا را حفظ کند و به همین دلیل قیمت در آن محصور شده است. لیست سفارشات صرافی‌ها نشان می‌دهد که در کف محدوده (۱۸ تا ۱۹ هزار دلار) جریان تقاضا افزایش یافته و قیمت را بالا می‌برد. از طرفی در سقف محدوده (۲۱ تا ۲۲ هزار دلار) فشار فروش افزایش یافته و موجب کاهش قیمت می‌شود. اما پرسش اینجاست که چرا این سیکل در چند هفته اخیر تکرار می‌شود؟

وضعیت موجود حاصل عدم قطعیت بازار است. سرمایه‌گذاران اطمینانی به ادامه روند صعودی یا نزولی بازار ندارند و بر همین مبنا سعی می‌کنند مبادلات خود را در همین محدوده تعادلی انجام دهند. مسئله مهمی در این مرحله حائز اهمیت است، کف بازار نزولی است. در صورت تثبیت کف بازار نزولی، روند بهبود و بازیابی قیمت طی یک دوره کوتاه‌مدت یا میان‌مدت قطعی است. اما در صورت عدم تثبیت آن، احتمال شکل‌گیری فشار فروش بیشتر، تسلیم سرمایه‌گذاران (Capitulation) و در نهایت ریزش قیمت تا زیر محدوده تعادلی کنونی، وجود دارد.

بیشتر بخوانید: آموزش استفاده از سرویس سیگنال‌‌دهی سایت ramzarz.info

ارزیابی شکل‌گیری کف بازار نزولی

ارزیابی دوره‌های نزولی بازار بیت کوین به واسطه بررسی الگوی چرخه‌های پیشین امکان‌‌پذیر است. به عبارتی با بررسی ویژگی‌ دوره‌های نزولی قبلی، می‌توان پیش‌بینی کرد که بازار در حال حاضر در چه مرحله‌ای واقع شده و افق آتی آن چگونه است!

بر اساس الگوی چرخه‌های پیشین، دوره‌های نزولی از دو مرحله تشکیل شده‌اند. در مرحله اول که پس از قله قیمتی آغاز ‌می‌شود، سرمایه‌گذاران پس از مواجهه با روند کاهشی و پیوسته قیمت به تدریج از بازار خارج شده و اقدام به فروش کوین‌های خود می‌کنند. همین افزایش فشار فروش، قیمت را تدریجا کاهش می‌دهد. اما در مرحله اول هولدرهای کوتاه‌مدت نقش اصلی را بازی می‌کنند. معمولا هولدرهای بلندمدت نسبت به نوسانات قیمت مقاوم‌تر عمل می‌کنند و در مرحله اول بازار نزولی همچنان به انباشت کوین‌ها ادامه می‌دهند. در این مرحله یک کف قیمت موقت شکل می‌گیرد که توسط هولدرهای بلندمدت حمایت می‌شود.

در مرحله دوم و پایانی بازار نزولی، یک فشار فروش گسترده باعث رخداد تسلیم گسترده سرمایه‌گذاران خواهد شد و فشار فروش حاصل از آن، قیمت را دچار یک افت ناگهانی می‌کند. در این مرحله تمام فروشندگان از بازار خارج شده و کف بازار نزولی تثبیت می‌شود.

 

شباهت ساختاری دوره نزولی کنونی با دوره نزولی سال ۲۰۱۸

دوره نزولی سال ۲۰۱۸ از قله قیمتی دسامبر ۲۰۱۷ (بیست هزار دلار) آغاز شد و در مارس ۲۰۱۹ به پایان رسید. در این دوره قیمت طی مرحله اول بازار نزولی تا سطح ۶ هزار دلاری کاهش یافت. اما پس از افزایش فشار فروش و رخداد تسلیم سرمایه‌گذاران، قیمت طی یک ماه ۵۰ درصد کاهش یافت و به ۳ هزار دلار رسید. در نهایت این سطح به عنوان کف قیمتی آن دوره تثبیت شد و روند بازگشتی قیمت آغاز شد.

در دوره نزولی کنونی نیز شرایط مشابهی تکرار شده است. قیمت پس از قله نوامبر ۲۰۲۱ (۶۹ هزار دلار) روند کاهشی خود را آغاز و تا محدوده ۳۰ هزار دلار پیشروی کرد. در واقع می‌توان گفت محدوده ۳۰ هزار دلار پایان مرحله اول دوره نزولی اخیر بوده است. اما با افزایش فشار فروش و تسلیم سرمایه‌گذاران، قیمت طی کمتر از یک ماه، بیش از ۴۰ درصد کاهش یافت و به سطح ۱۷ هزار دلاری رسید.

با توجه به مکانیزم دوره‌های نزولی، شاید بتوان نتیجه گرفت که کف بازار نزولی شکل‌گرفته و از این پس روند بازیابی قیمت آغاز خواهد شد. اما نوسانات چند هفته گذشته نشان می‌دهد که برای تایید این موضوع، باید کمی تردید کنیم. چراکه عوامل دیگری نیز در شکل‌گیری کف بازار نزولی نقش دارند و نمی‌توان صرفا با تطبیق الگو‌های قیمتی پیشین به نتیجه قطعی رسید!

تحلیل قیمت بیت کوین

ارزیابی ذخایر هولدرهای بلندمدت

همانطور که گفته شد مرحله پایانی دوره نزولی با خروج کامل فروشندگان به پایان می‌رسد. اما این امر به چه معنا است؟ معمولا در مرحله نهایی دوره نزولی و پس از رخداد تسلیم سرمایه‌گذاران، تنها افرادی در بازار باقی می‌مانند که نسبت به نوسانات قیمت حساسیتی نشان نمی‌دهند و همچنان دارایی‌های خود را حفظ می‌کنند. به همین خاطر است که زیان بالقوه (محقق نشده) بازار در مراحل پایانی دوره نزولی، بیشتر بر دوش هولدرهای بلندمدت است.

در حال حاضر و پس از ریزش شدید ماه ژوئن، ۴۴ درصد از کوین‌های موجود در بازار در محدوده زیان واقع شده‌اند. اما ۳۳ درصد از این کوین‌ها متعلق به هولدرهای بلند‌مدت است. در واقع می‌توان اینطور نتیجه‌گیری کرد که بازار کنونی هنوز دارای فروشندگان بالقوه‌ای است که ممکن است، افزایش فشار فروش، آن‌ها را به صف فروشندگان اضافه کند. معمولا هولدرهای کوتاه مدت به نوسانات قیمت واکنش نشان می‌دهند و با توجه به اینکه بخشی از کوین‌های قرار گرفته در محدوده زیان متعلق به این دسته سرمایه‌گذاران است، احتمال ریزش بیشتر قیمت همچنان وجود خواهد داشت.

در تایید این مطلب می‌توان به ارزیابی ذخایر هولدرهای بلندمدت در چرخه‌های پیشین پرداخت. در کف دوره‌های نزولی قبلی ۴۵ درصد از کوین‌های هولدرهای بلندمدت در محدوده زیان قرار داشته است. این رقم در بازار کنونی ۳۳ درصد است. البته باید این نکته را در نظر گرفت که شکل‌گیری کف بازار نزولی مستلزم افزایش زیان بالقوه هولدرهای بلندمدت تا سطح ۴۵ درصد نیست و ممکن است بازار کنونی در چنین شرایطی کف دوره نزولی را تثبیت کند. اما وجود چنین داده‌هایی، اطمینان بخش عمده‌ای از سرمایه‌گذاران را کاهش می‌دهد. آن‌ها سعی می‌کنند با وجود احتمال ریزش بیشتر قیمت، ریسک خود را کاهش دهند.

تحلیل قیمت بیت کوین

جمع‌بندی

قیمت بیت کوین در محدوده تعادلی عرضه و تقاضا اخیر (۲۰ هزار دلار) محصور شده است. عدم قطعیت حاکم بر بازار ارزهای دیجیتال و بازارهای مالی دیگر، باعث شده تا سرمایه‌گذاران سطح فعالیت خود را کاهش دهند. در این شرایط، برابری عرضه و تقاضا، باعث عدم شکل‌گیری یک روند مشخص در بازار می‌شود. البته باید این نکته را نیز در نظر گرفت که محدوده این نوسانات در چند هفته گذشته بهبود نامحسوسی را نشان می‌دهد و سقف محدوده تعادلی در هفته گذشته به نزدیک ۲۳ هزار دلار رسید.

بر اساس الگوهای پیشین چرخه‌های نزولی، بازار نزولی اخیر در مرحله پایانی خود قرار گرفته است و رخداد تسلیم را پشت سر گذاشته است. اما همچنان نشانه‌های تثبیت کف دوره نزولی آشکار نشده است. هرچند شباهت ساختاری دوره نزولی اخیر با دوره نزولی ۲۰۱۸، نشان می‌دهد که روند نزولی آغاز شده از نوامبر ۲۰۲۱، به پایان رسیده است، اما عوامل دیگری نیز در این موضوع موثرند.

کف بازار نزولی زمانی تثبیت می‌شود که تمام فروشندگان و هولدرهای حساس به نوسانات قیمت از بازار خارج شوند. در حال حاضر همچنان بخشی از کوین‌های قرار گرفته در محدوده زیان، در اختیار هولدرهای کوتاه‌مدت است. همین امر احتمال ادامه روند تسلیم و کاهش بیشتر قیمت را افزایش می‌دهد. با جابه‌جایی تدریجی کوین‌ها، جریان فروش ضعیف خواهد شد و جریان تقاضا غلبه خواهد کرد. اما ممکن است این فرآیند زمان‌بر باشد. اگر در این مدت فشار فروش بر اثر موارد فاندامنتال افزایش پیدا نکند، احتمال اینکه کف قیمت اخیر، کف دوره نزولی ۲۰۲۱-۲۲ باشد، بسیار بالا خواهد بود.

تحلیل بازار , قیمت بیت کوین ,

کامنت ها

نظر دهید

خبرنامه برای دریافت
آخرین به روزرسانی های شرکت ما