• info@ramzarz.info

کامنت های اخیر

  • ۱۰ مرداد ۱۴۰۱
  • تیم تحریریهتیم تحریریه
  • 0

بیت کوین در تلاش برای عبور از کانال ۲۴ هزار دلاری شکست خورد و در مسیر بازگشت برای آزمایش حمایت ۲۳ و ۲۱ هزار دلاری قرار گرفت. امیدها به تداوم سویه صعودی موجود، افزایش یافته و ادامه روند کاهش موجودی صرافی‌ها تایید کننده این فرضیه است. طی آخرین اخبار، رشد ناخالص ایالات متحده منفی اعلام شده و همین امر بحث رکود اقتصادی را بیش از پیش داغ کرده است. شاخص‌های آنچین بیت کوین ارزیابی‌های مثبتی درباره افق آتی این بازار ارائه می‌کنند، اما خطر اقدامات هولدرهای کوتاه‌مدت همچنان سویه صعودی موجود را تهدید می‌کند. در این نسخه از تحلیل بازار بیت کوین، عملکرد قیمت را با توجه به مسائل ذکر شده، مورد ارزیابی قرار خواهیم داد.

 

تحلیل فاندامنتال بازار بیت کوین

ارتباط و همبستگی بازارهای مالی بزرگ با عناصر اقتصاد کلان، موضوعی است که قطعا بارها در تحلیل‌های گوناگون با آن مواجه شده‌اید. در شرایط کنونی مسائل متعددی بنیادهای اقتصاد کلان را تهدید می‌کند. از جنگ اوکراین گرفته تا عوارض مستقیم و غیرمستقیم آن، مثل افزایش بهای سوخت و کالا، وضعیت شاخص‌های کلان اقتصادی را دچار نوسان‌های مخربی کرده است. پس از اعلام خبر تورم ۹.۱ درصدی ایالات متحده، حالا خبر منفی شدن رشد تولید ناخالص آمریکا (۰.۹- درصد)، بحث رکود اقتصادی را بیش از پیش داغ کرده است.

به دنبال تقویت احتمال وقوع رکودهای بزرگ (مثل رکود سال ۲۰۰۸) سرمایه‌گذاران نیز باید راهی برای حفاظت از دارایی‌های خود پیدا کنند. به شکل معمول در رکودهای بزرگ اکثر صنایع و بازارهای مالی تحت تاثیر قرار گرفته و ارزش خود را از دست می‌دهند. در این شرایط، انتخاب بستری با ریسک کمتر کار آسانی نیست. در حال حاضر بسیاری از کارشناسان، بازار کالاهای ضروری را انتخاب مناسب‌تری برای حفظ سرمایه می‌دانند. در این میان برخی نیز گزینه بازار رمز ارزها را مطرح کرده‌اند. از آنجایی که بازار دارایی‌های دیجیتال، در چند هفته اخیر واکنش شدیدی به سیگنال‌های منفی اقتصاد کلان نشان نداده است، برخی از تحلیل‌گران مسئله استقلال چرخه‌های بازار رمز ارزها را دنبال می‌کنند. اما می‌دانیم که این فرضیه با اشکالات زیادی مواجه است.

همانطور که در تحلیل‌های پیشین نیز اشاره شد، هرچند بازار بیت کوین اخیرا نسبت به اخبار منفی حوزه اقتصاد کلان واکنش شدیدی نشان نداده است، اما بهبود وضعیت این بازار، همزمان با افزایش شاخص‌ بازارهای مالی بزرگ اتفاق افتاده است. پیش از این هم دیده‌ایم که با کاهش ارزش بازار سهام، رمز ارزها نیز دچار ریزش معناداری شده‌اند. علاوه بر این مطلب، به گفته برخی از کارشناسان، با توجه به اینکه در رکود پیشین (۲۰۰۸) هنوز بازار رمز ارزها شکل نگرفته بود، نمی‌توان پیش‌بینی دقیقی از وضعیت این بازار در دوران رکود ارائه داد.

در هر صورت بحث رکود اقتصادی و تصمیمات سرمایه‌گذاران قطعا در روندی بلندمدت بر بازار بیت کوین نیز تاثیر خواهد گذاشت. شاید عملکرد کوتاه مدت این بازار علیرغم سیگنال‌های منفی اقتصاد کلان، بتواند استراتژی سرمایه‌گذاران را تحت تاثیر قرار دهد. در غیر این‌ صورت، شوک رکودهای احتمالی به بازار رمز ارزها نیز سرایت خواهد کرد.

 

تحلیل تکنیکال بازار بیت کوین

قیمت بیت کوین در هفت روز گذشته توانست یک بار دیگر به سقف کانال صعودی فعلی (۲۴۶۰۰ دلار) دست یابد. اما مقاومت شکل گرفته برای بار دوم اجازه عبور قیمت را نداد. در چند روز گذشته سطح ۲۳۹۰۰ دلاری به عنوان یک سطح حمایت موثر ظاهر شد، اما در نهایت شکسته شد و در زمان نوشته شدن این مقاله، قیمت در محدوده ۲۳۲۰۰ دلار نوسان می‌کند.

در مورد تحلیل وضعیت پیش روی بازار بیت کوین، باید به دو سطح کلیدی اشاره کرد. میانگین تغییرات ۵۰ روزه قیمت و میانگین تغییرات ۱۰۰ روزه قیمت، دو سطحی کلیدی و موثر محسوب می‌شوند و در تحلیل تکنیکال حرکات قیمتی مورد استفاده قرار می‌گیرند. در حال حاضر میانگین ۵۰ روزه قیمت، ۲۱۳۰۰ دلار است که به عنوان یک حمایت کلیدی در نظر گرفته می‌شود. از طرفی میانگین ۱۰۰ روزه، ۲۷۲۰۰ دلار است که به عنوان مقاومت کلیدی مطرح است. بنابراین می‌توان نتیجه گرفت که کف و سقف محدوده نوسانی حال حاضر با این دو سطح مشخص می‌شود. اما اگر فشار فروش باعث شود که سطح ۲۱ هزار دلاری شکسته شود، امکان ریزش قیمت تا محدوده تعادلی ۲۰ هزار دلار و حمایت کلیدی ۱۹ هزار دلار، وجود دارد.

تحلیل قیمت بیت کوین

در شرایط کنونی همه چیز به استراتژی‌های سرمایه‌گذاران وابسته است. برخی از تحلیل‌گران معتقدند که پس از شکل‌گیری حمایت ۱۹ هزار دلاری، معامله‌گران کوتاه‌مدت بسیاری وارد بازار شده و اهداف خود را بر مبنای کسب سود مقطعی تنظیم کرده‌اند. این امر باعث می‌شود که در صورت مواجهه قیمت با سطوح مقاومت و عدم توانایی آن برای عبور از این سطوح، معامله‌گران برای حفظ سود فعلی، کوین‌های خود را واگذار می‌کنند. افزایش فشار فروش نیز باعث کاهش بیشتر قیمت خواهد شد. اما کاهش قیمت برای این دسته از سرمایه‌گذاران رخدادی منفی محسوب نمی‌شود، چراکه دوباره در سطوح حمایت وارد بازار شده و فرآیند کسب سود را تکرار می‌کنند. این وضعیت معمولا در شرایطی رخ می‌دهد که اعتماد سرمایه‌گذاران به تثبیت روند صعودی بلندمدت جلب نشده و خرید و فروش‌های مقطعی برای کسب سود از نوسانات بازار بهترین استراتژی تلقی می‌شود.

البته باید این نکته را نیز در نظر گرفت که کاهش قیمت در بازه کنونی ضرورتا به معنای پایان سویه صعودی فعلی نیست. معمولا قیمت پس از یک کاهش مقطعی و آزمایش سطوح حمایت، سویه صعودی خود را ادامه می‌دهد. اگر قیمت در دوره کوتاه‌مدت پیش رو بتواند مقاومت ۲۷ هزار دلاری را شکسته و آن را تثبیت کند، می‌توان با اطمینان بالایی شکل‌گیری روند بلندمدت صعودی را تایید کرد. همین امر در بازه زمانی میان‌مدت باعث افزایش تقاضا و رشد قیمت تا محدوده ۴۰ هزار دلار خواهد شد. در پایان روز دوشنبه، کندل هفتگی و ماهانه قیمت بسته خواهد شد. اگر قیمت بتواند در نهایت حمایت ۲۳۶۰۰ دلاری را حفظ کند، می‌توان در هفته‌های پیش ‌رو روند مثبتی را پیش‌بینی کرد.

 

تحلیل آنچین بازار بیت کوین

شاخص‌های بلندمدت آنچین، سیگنال‌های مثبتی را درباره افق پیش روی بازار ارائه می‌کنند. در این بخش به بررسی دو شاخص مهم بازار بیت کوین می‌پردازیم.

شاخص موجودی بیت کوین صرافی‌ها می‌تواند در تعیین استراتژی کلی سرمایه‌گذاران این بازار راه‌گشا باشد. با توجه به اینکه اکثر تبادلات بیت کوین از طریق صرافی‌ها انجام می‌شود، بررسی موجودی کیف‌ پول صرافی‌ها می‌تواند ما را در تعیین سویه‌های انباشتی یا احتمال شکل‌گیری فشار فروش، راهنمایی کند.

در حال حاضر روند کاهشی موجودی بیت کوین صرافی‌ها همچنان ادامه دارد و به پایین‌ترین سطح خود رسیده است. بر مبنای این شاخص می‌توان نتیجه گرفت که بسیاری از سرمایه‌گذاران، استراتژی هولد کردن کوین‌ها را در پیش گرفته‌اند و قصد فروش دارایی‌های خود را ندارند. در واقع کاهش موجودی صرافی‌ها معمولا تاییدکننده شروع یک روند صعودی است. در مقابل، زمانی که سرمایه‌گذاران احساس خطر کنند و به افق آتی بازار خوش‌بین نباشند، موجودی صرافی‌ها افزایش می‌یابد.

تحلیل آنچین بیت کوین

ارزیابی میزان سود و زیان بالقوه سرمایه‌گذاران نیز می‌تواند افق‌های بلند‌مدت بازار را روشن‌تر کند. شاخص NUPL مقدار سود/زیان بالقوه کوین‌ها را بر حسب یک نمودار رنگی بازنمایی می‌کند. در این نمودار، رنگ آبی نماینده زیان بالقوه شدید است.

همانطور که مشاهده می‌کنید، از مارس ۲۰۲۰ تا کنون، شاخص مورد نظر وارد محدوده آبی نشده بود. در بازار نزولی اخیر شاخص به مقادیری در زیر صفر راه یافت که نشان‌دهنده زیان بالقوه است. اما نکته کلیدی در این نمودار بازگشت از محدوده آبی و ورود به محدوده سبز است. طبق الگوی دوره‌های پیشین هرگاه پس از یک دوره زیان، نمودار از محدوده آبی وارد محدوده سبز شده، روند صعودی قدرتمندی شکل گرفته است. در حال حاضر نیز، طی افزایش قیمت چند هفته گذشته، شاخص وارد محدوده سبز شده که می‌توان آن را نشانه محکمی بر آغاز روند صعودی در نظر گرفت.

 

تحلیل قیمت بیت کوین

جمع‌بندی

بازار بیت کوین علیرغم اعلام خبر کاهش رشد تولید ناخالص آمریکا، پایداری خود را حفظ کرده است. در شرایط کنونی که بحث رکود اقتصادی داغ شده است، مسئله یافتن بسترهای مناسبی برای کاهش ریسک سرمایه‌گذاری، بیش از پیش مورد بحث و تبادل نظر کارشناسان قرار‌ می‌گیرد. هرچند بازار بیت کوین همچنان بازاری پر ریسک و پر نوسان است، اما می‌تواند به عنوان یک گزینه در رکودهای احتمالی در نظر گرفته شود.

تحلیل‌های تکنیکال نشان می‌دهد که قیمت در محدوده‌ای با حمایت کلیدی ۲۱۳۰۰ دلار و مقاومت اصلی ۲۷۲۰۰ دلار قرار گرفته است. در حال حاضر که قیمت موفق به عبور از سطح ۲۴۷۰۰ دلاری نشد، سطوح حمایت نقش مهمی ایفا خواهند کرد. در صورتی که کندل هفتگی و ماهانه، حمایت ۲۳۶۰۰ را حفظ کند احتمال شروع دوباره سویه صعودی و ورود به کانال ۲۵ هزار دلار تقویت می‌شود. در غیر اینصورت، حمایت کلیدی ۲۱ هزار دلاری از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.

شاخص‌های آنچین افق بلندمدت بازار را مثبت ارزیابی می‌کنند. موجودی صرافی‌ها روند کاهشی خود را ادامه می‌دهد که به معنای افزایش اعتماد سرمایه‌گذاران نسبت به بازیابی قیمت است. از طرفی شاخص NUPL نشان می‌دهد که بازار وارد سطح جدیدی شده و میزان زیان‌‌های بالقوه کاهش یافته است. بر اساس الگوهای پیشین، این موضوع می‌تواند نقطه شروع یک بازار صعودی قلمداد شود.

 

تحلیل آنچین , تحلیل بازار , قیمت بیت کوین ,

کامنت ها

نظر دهید

خبرنامه برای دریافت
آخرین به روزرسانی های شرکت ما