• info@ramzarz.info

کامنت های اخیر

  • ۲۴ دی ۱۴۰۱
  • تیم تحریریهتیم تحریریه
  • 1

خواندن و درک نمودارهای بیت‌ کوین برای معامله‌گرانی که می‌خواهند بهترین فرصت‌های (زمان‌بندی شده) بازار را در مارکت کریپتو پیدا کنند، ضروری است. در این مطلب، با رایج‌ترین نمودارهای قیمت بیت‌ کوین، نحوه خواندن آن‌ها و همچنین با محبوب‌ترین شاخص‌های فنی که معامله‌گران بیت‌کوین استفاده می‌کنند، آشنا خواهید شد.

نمودار قیمت بیت‌ کوین چیست؟

نمودار بیت‌کوین یک جدول از تاریخچه قیمت بیت‌کوین است که الگوهای قیمت را نشان می‌دهد و معامله‌گران می‌توانند برای شناسایی فرصت‌های معاملات بیت‌کوین، از آن استفاده کنند.

نمودار بیت‌کوین شامل یک محور افقی و یک محورعمودی می‌شود، که این دو محور به ترتیب، بازه زمانی و قیمت این دارایی دیجیتالی را نشان می‌دهند. با بررسی نمودارهای بیت‌کوین در چندین بازه زمانی (از دقیقه، ساعت، روز، هفته، تا ماه و سال) ، می‌توان تغییرات قیمت بیت‌کوین را بررسی کرد. این نمودارها توسط معامله‌گران و تحلیلگران برای شناسایی روند قیمت و سرمایه‌گذاری مورد استفاده قرار می‌گیرد.

نحوه خواندن نمودار قیمت بیت‌ کوین

یادگیری نحوه خواندن نمودار قیمت بیت‌ کوین برای هر فردی که به دنبال معاملات ارز دیجیتال است، حیاتی است. برای یادگیری و نحوه بررسی حرکات یا روند قیمت نمودار بیت‌ کوین، ابتدا باید با انواع مختلف نمودارها آشنا شوید.

سه نمودار رایج مورد استفاده معامله‌گران عبارتند از نمودار خطی، نمودار میله‌ای و نمودار شمعی. بیایید نگاهی به آن‌ها بیندازیم:

۱-نمودار خطی (Line Chart)

نمودار خطی بیت کوین

نمودار خطی (Line Chart) تصویری از نوسانات قیمت یک دارایی است که توسط یک خط پیوسته، قیمت دارایی را در زمان بسته شدن معاملات نشان می‌دهد. در این نمودار، محور افقی (x) تغییرات زمان و محور عمودی (y) قیمت را نشان می‌دهد.

در نمودار خطی با ایجاد یک خط مستقیم بین نقاط موجود در هر دو محور، می‌توانید قیمت بیت‌کوین را به دست آورید. به یاد داشته باشید، هر نقطه بر روی خط، نشان‌دهنده قیمت بسته شدن معاملات روزانه (یا هفتگی یا ماهانه) بیت‌کوین است.

۲-نمودار میله‌ای (Bar Chart)

نمودار میله ای بیت کوین

نمودار میله‌ای (bar chart) برای ردیابی نوسانات قیمت روزانه یک دارایی به کار می‌رود. این نمودار با یک میله عمودی نشان داده می‌شود. خطوط افقی، نوسانات روزانه قیمت بیت‌کوین را در لحظه باز و بسته شدن معاملات نشان می‌دهد. نمودار میله‌ای کامل‌تر از نمودار خطی است. این نمودار، نوسانات قیمت، دامنه حرکات قیمت و قیمت دارایی در لحظه باز و بسته شدن معاملات را نمایش می‌دهد.

۳-نمودار کندل استیک (Candlestick Chart)

نمودار کندل استیک (Candlestick Chart)

محبوب‌ترین نمودار موجود برای بررسی قیمت بیت‌کوین، نمودار کندل استیک (candlestick chart) است. در نمودار کندل استیک، از تصویری شبیه به یک شمع، برای نشان دادن حرکت قیمت بیت‌کوین در یک بازه زمانی خاص استفاده می‌شود. به عنوان مثال، اگر نمودار بیت‌کوین روی یک بازه زمانی ۴ ساعته تنظیم شده باشد، هر کندل نشان‌دهنده ۴ ساعت معامله است.

هر شمع از یک بدنه و یک فیتیله تشکیل شده است. بدنه اصلی، قیمت باز و بسته شدن معاملات را نشان می‌دهد. فیتیله متصل به بالای شمع نشان‌دهنده حداکثر قیمت ارز دیجیتال و فیتیله متصل به پایه، حداقل قیمت دارایی را در بازه زمانی انتخاب شده نمایش می‌دهد.

شمع قرمز نشان می‌دهد که قیمت بیت‌کوین کاهش و شمع سبز نشان می‌دهد که قیمت بیت‌کوین افزایش یافته است. با این اوصاف، نمودارهای کندل استیک الگوهای مختلفی را تشکیل می‌دهند و این (به عنوان یک معامله‌گر) به شما بستگی دارد که بسته به شکل، اندازه و رنگ کندل، پوزیشن خود را انتخاب کنید.

الگوی (کندل) چکش، می‌تواند به این معنا باشد که روند نزولی این ارز دیجیتال در حال اتمام است. در این الگو، بدنه کوتاه شمع را می‌توان به سر چکش تعبیر کرد. در همین حال، فیتیله بلند بیانگر کاهش قیمت در یک بازه مشخص توسط فروشندگان است. این یک الگوی برگشت به روند صعودی است که نشان می‌دهد با پایان یافتن روند نزولی و رسیدن قیمت بیت‌کوین به کف کانال، خریداران ممکن است فشار خرید ایجاد کنند و با انجام این کار باعث افزایش قیمت شوند.

کندل ستاره دنباله‌دار، برای توصیف الگویی استفاده می‌شود که در سقف قیمت و قبل از شروع روند کاهشی تشکیل می‌شود. این الگو همچنین به عنوان الگوی (برگشت به روند) نزولی شناخته می‌شود. ساختار این کندل، از یک بدنه کوچک و یک فیتیله بلند تشکیل شده که به بالای کندل متصل شده است.

بیشتر بخوانید: چگونه سطح حمایت و مقاومت را تعیین کنیم؟ (Support and resistance)

شاخص‌های برتر برای تحلیل نمودار بیت‌ کوین

در این بخش، تعدادی از محبوب‌ترین شاخص‌های تحلیل نمودار بین معامله‌گران بیت‌کوین را معرفی خواهیم کرد.

۱-شاخص باندهای بولینگر (Bollinger Bands)

شاخص باندهای بولینگر (Bollinger Bands)

باندهای بولینگر (Bollinger Bands)، می‌توانند به معامله‌گران کمک کنند تا حرکات کوتاه‌مدت قیمت بیت‌کوین (BTC) را شناسایی کنند. باندها نوسانات کوچک و بزرگ را در بازه‌های زمانی، همراه با سایر مشخصات نشان می‌دهند. پارامترهای باند بولینگر به منظور ایجاد تناسب بین سقف و کف قیمت بیت‌کوین و در نظر گرفتن اولویت زمانی معامله‌گر، از قابلیت تنظیم برخوردار هستند.

فراتر رفتن قیمت بیت‌کوین از باند بالایی به معنای خرید بیش از حد و رسیدن قیمت به زیر باند پایینی، به عنوان فروش بیش از حد این رمزارز در نظر گرفته می‌شود.

۲-شاخص قدرت نسبی یا RSI

شاخص قدرت نسبی (RSI)

شاخص قدرت نسبی (RSI) یک شاخص متحرک است که میزان خرید یا فروش بیش از حد یک دارایی دیجیتالی را اندازه‌گیری می‌کند. این شاخص به شکل خطی بین دو معیار متضاد نشان داده می‌شود و محدوده آن می‌تواند بین ۰ تا ۱۰۰ باشد.

در این شاخص معمولا از یک بازه زمانی ۱۴ روزه برای ارزیابی حرکات قیمتی یک دارایی دیجیتال استفاده می‌شود. کاهش ارزش این شاخص به عدد ۳۰، نشان‌دهنده وضعیت اشباع فروش و رشد ارزش این شاخص به ۷۰، نمایانگر وضعیت اشباع خرید است. با حرکت خط به سمت بالا (رسیدن به نقطه اشباع خرید)، ممکن است قیمت به سرعت کاهش یابد. همچنین، با حرکت خط به سمت پایین (پس از رسیدن به وضعیت اشباع فروش)، امکان افزایش سریع قیمت وجود خواهد داشت.

۳-شاخص MACD

شاخص MACD

واگرایی و همگرایی میانگین متحرک (MACD) یک شاخص همسو با روند است که هدف آن ارائه بینشی در مورد قیمت آتی یک دارایی، بر مبنای تغییرات قیمت است.

MACD از سه عدد تشکیل شده است. عدد اول تعداد دوره‌های مورد استفاده برای محاسبه میانگین متحرک (با سرعت بیشتر) را نشان می‌دهد. دومین عدد دوره‌های مورد استفاده برای محاسبه میانگین (با سرعت کمتر) را نشان می‌دهد. عدد نهایی، از اختلاف موجود بین دو گزینه اول، به دست می‌آید و نشان‌دهنده تعداد میله‌هایی است که برای محاسبه میانگین متحرک مورد استفاده قرار می‌گیرد.

نقطه تلاقی و برخورد میانگین متحرک سریع‌تر و میانگین متحرک کندتر، به عنوان همگرایی شناخته می‌شود. از سوی دیگر، سناریویی که در آن میانگین سریع‌تر از میانگین کندتر انحراف دارد، به عنوان واگرایی در نظر گرفته می‌شود.

مسیر حرکت در اندیکاتور MACD می‌تواند بیانگر سطح اشباع خرید، اشباع فروش و تغییر روند احتمالی باشد.

آیا استفاده از تحلیل تکنیکال، رویکرد مناسبی برای سرمایه‌گذاری در بیت‌کوین است؟

تحلیل فنی شامل الگوهای معاملاتی گذشته بیت‌کوین و نوسانات قیمت برای تعیین مسیر بعدی بازار بیت‌کوین است. فرضیه استفاده از تحلیل تکنیکال و اندیکاتورها بر این اساس است که اطلاعات بازار برای قیمت‌گذاری یک دارایی، کامل و کافی است. در تحلیل تکنیکال، تمام اطلاعات گذشته و حال، به عنوان مبنای ارزیابی ارزش فعلی بیت‌کوین در نظر گرفته می‌شود.

با این حال، استفاده از شاخص‌های نمودار و یا به‌کار‌گیری تحلیل تکنیکال، نمی‌تواند به طور دقیق تعیین کند که قیمت به کدام جهت خواهد رفت. بنابراین، تمرکز صرف بر روی نمودارها احتمالا رویکرد مناسبی برای سرمایه‌گذاری در بیت‌کوین نیست. همچنین تحلیل تکنیکال، به جای یک رویکرد سرمایه‌گذاری بلندمدت، بیشتر یک ابزار معاملاتی کوتاه‌مدت به شمار می‌رود.

بیشتر معامله‌گران معمولا از تحلیل نمودار برای شناسایی سطوح ورود و خروج استفاده می‌کنند. توجه داشته باشید که، تحلیل تکنیکال به عنوان ابزاری مستقل برای تصمیم‌گیری سرمایه‌گذاری مورد استفاده قرار نمی‌گیرد.

 

Source

تحلیل بازار , تحلیل تکنیکال , قیمت بیت کوین , نمودار قیمت ,

کامنت ها

نظر دهید

خبرنامه برای دریافت
آخرین به روزرسانی های شرکت ما