• info@ramzarz.info

کامنت های اخیر

  • ۱۸ بهمن ۱۴۰۰
  • تیم تحریریهتیم تحریریه
  • 1

بیت­کوین از ابتدای فعالیت خود همواره مرکز توجه سرمایه­ گذاران، تریدرها و علاقه­مندان به مارکت رمزارزها بوده است. از آنجایی که هواداران بیت­کوین از دیدگاه فاندامنتال این ارز دیجیتال اطمینان خاطر دارند، با تحلیل تکنیکال و بررسی آن­چین دیتا می­توانند با فراغت بیشتری معاملات خود را ساماندهی کنند. آن­چین دیتا یک شیوه نسبتا جدید برای بررسی ارزش دارایی­ های رمزارزی است که  در این بین استفاده از آن برای تحلیل بیت­کوین بسیار مناسب است. در ادامه با تحلیل آنچین دیتای بیت­کوین بیشتر آشنا خواهیم شد.

تحلیل آنچین دیتای بیت­کوین

آن­چین دیتا به اطلاعات ثبت شده در بلاکچین یک دارایی رمزارزی گفته می­شود که خود یک روش تحلیل است و در کنار سایر روش ­های آنالیز مارکت (تکنیکال و فاندامنتال) مورد استفاده قرار می­گیرد. آن­چین دیتا این فرصت را فراهم می­کند که به جای تحلیل سطحی و کوتاه مدت، مبادله­ گران بتوانند از دیتای با ارزش ثبت شده در بلاکچین استفاده کنند و این دیتا را مبنای تحلیل و ارزشیابی یک محصول رمزارزی قرار دهند. با توجه به اینکه آن­چین دیتا (در مقایسه با تحلیل تکنیکال) از عمق بیشتری برخوردار است، از این دیتا می­توان در اقتصاد کلان نیز استفاده کرد.

بیت­کوین اولین رمزارز مارکت است که اطلاعات ثبت شده از تراکنش­ های آن در بلاکچین به بیش از یک دهه می­رسد. از سوی دیگر برای رسیدن به دقت لازم در تحلیل آن­چین، به حجم زیادی از اطلاعات (با سابقه طولانی) نیاز خواهیم داشت که این موضوع، بیت­کوین را به بهترین گزینه ممکن برای تحلیل آن­چین تبدیل کرده است. با در نظر گرفتن این موضوع به راحتی درمی­یابیم که چرا تحلیل آن­چین دیتای بیت­کوین تا این اندازه از اهمیت برخوردار بوده و مورد توجه قرار گرفته است.

شاخص ­های تحلیل آنچین بیت­کوین

برخی از شاخص ­های آن­چین ارتباط مستقیمی با قیمت بیت­کوین دارند و بعضی از آنها نیز به عنوان اصول این شاخص­ ها مورد استفاده قرار می­گیرند. در گروه اول می­توان به هولدرهای بلند مدت و کوتاه مدت، شاخص MVRV، شاخص SOPR و … اشاره کرد. در گروه دوم نیز می­توان از میزان ساپلای بیت­کوین، مجموع هش­ریت شبکه، میزان سختی شبکه، آدرس­ های فعال، تعداد تراکنش ­ها و … یاد کرد. پارامترهای بسیار زیادی برای تحلیل آن­چین بیت­کوین وجود دارد که تشریح تمام موارد در یک مطلب امکان­پذیر نیست.

در ادامه مقاله ۵ شاخص آن­چین از مهمترین شاخص ­های تحلیل آنچین دیتای بیت­کوین را بررسی خواهیم کرد:

– شاخص MVRV
– شاخص SOPR
– شاخص مجموع هش­ریت شبکه
– شاخص میزان سختی شبکه
– شاخص آدرس­های فعال

شاخص MVRV

تحلیل آنچین دیتای بیت­کوین

واژه MVRV برگرفته از Market Value to Realized Value و نشان­دهنده نسبت ارزش بازار بیت­کوین بر قیمت فعلی آن می­باشد. برای درک دقیق­تر این شاخص به تعریف این اصطلاح توجه کنید. واژه Market Value به قیمتی اشاره دارد که از تقسیم ارزش کل بازار بیت­کوین بر تعداد بیت­کوین­ های موجود در بازار به دست می­آید. واژه Realized Value به قیمت واقعی بیت­کوین که در نهایت به فروشندگان پرداخت می­شود، گفته می­شود. اکنون می­توانیم مجددا به تعریف شاخص MVRV برگردیم. این شاخص از تقسیم Market Value بر Realized Value به دست می­آید. در صورتی که عدد به دست آمده کمتر از ۱ باشد، به این معناست که بیت­کوین با قیمتی کمتر از ارزش واقعی خود در حال معامله است. اما اگر عدد به دست آمده بیشتر از ۱ باشد نشان­دهنده بالاتر بودن قیمت بیت­کوین از ارزش واقعی و مورد توافق هولدرها می­باشد.

شاخص SOPR

تحلیل آنچین دیتای بیت­کوین

واژه SOPR برگرفته از Spent Output Profit Ratio است. این شاخص از تقسیم ارزش ایجاد شده بر قیمت فعلی بیت­کوین (در زمان فروش) به دست می­آید. شاخص SOPR توسط Renato Shirakashi ایجاد و معرفی شد. در صورتی که این شاخص عددی بزرگتر از ۱ را به ما نشان­ دهد، درمی­یابیم که فروشندگان این کوین­ ها در زمان ارسال تراکنش در سود بوده ­اند و اگر این عدد کوچکتر از ۱ باشد به این معناست که فروشندگان در زمان فروش کوین خود در ضرر بوده ­اند.

شاخص هش­ریت شبکه

تحلیل آنچین دیتای بیت­کوین

هش­ریت، معیاری برای سنجش قدرت محاسبات یک شبکه در پردازش تراکنش ­ها است. این شاخص برای رمزارزهایی که از روش اثبات کار پیروی می­کنند، مورد استفاده قرار می­گیرد. این شاخص به ما مقدار تقریبی متوسط هش بر ثانیه که توسط استخراج کنندگان در شبکه تولید می شود را نشان می دهد. در حال حاضر دو رمزارز بیت­کوین و اتریوم بزرگترین و شناخته­شده­ترین رمزارزهایی هستند که از الگوریتم اثبات کار برخوردارند. شاخص هش­ریت شبکه، نشان­دهنده میزان سلامت در فعالیت یک شبکه بلاکچینی است. به طور کلی هش­ریت بالاتر نشان­دهنده وضعیت خوب برای یک شبکه است. میزان هش­ریت یک رمزارز (در اینجا بیتکوین) به تعداد ماینرها و سختی استخراج بستگی دارد.

شاخص میزان سختی شبکه

تحلیل آنچین دیتای بیت­کوین

سختی شبکه بیت­کوین نشان­ می­دهد که استخراج این رمزارز تا چه حد می­تواند دشوار باشد. زمانی که هش­ریت شبکه با نوسانات زیادی همراه است، تعادل زمان برای تشکیل بلاک­ های جدید از بین می­رود. سختی شبکه در رمزارزها جهت متعادل نگه داشتن زمان بین بلاک­ ها مورد استفاده قرار می­گیرد. اهمیت این موضوع در این است که افزایش سختی شبکه می­تواند به امنیت رمزارزها منجر شده و از حملات مخربانه جلوگیری به عمل ­آورد. در مورد انطباق قیمت بیت­کوین با سختی شبکه گمانه ­زنی­ های زیادی وجود دارد اما تاکنون این گمانه ­زنی­ ها (چه مثبت و چه منفی) باعث کم شدن تاثیر این شاخص در تحلیل سرمایه­ گذاران و تریدرها نشده است.

 

همین الان در داشبورد معاملاتی رمزارز.ترید ثبت نام کنید.

 

شاخص آدرس­ های فعال

تحلیل آنچین دیتای بیت­کوین

در واژه ­نامه گلسنود، آدرس ­های فعال به ارسال­کنندگان و دریافت­کنندگانی اشاره دارد که در شبکه یک رمزارز خاص (در اینجا بیت­کوین) فعالیت داشته­ اند. مسلما هر چه تعداد آدرس­ های فعال در یک شبکه بلاکچینی بیشتر باشد، نشان­دهنده مقیاس­پذیری بالاتر آن شبکه نسبت به رقبای خود می­باشد. این پارامتر همچنین نشان­دهنده میزان محبوبیت و تقاضا برای استفاده از یک شبکه بلاکچینی است.

کامنت ها

نظر دهید

خبرنامه برای دریافت
آخرین به روزرسانی های شرکت ما