• info@ramzarz.info

کامنت های اخیر

  • ۳۰ مهر ۱۴۰۰
  • تیم تحریریهتیم تحریریه
  • 0

بایننس (Binance)، یک صرافی متمرکز رمزارزی است که در سال ۲۰۱۷ در چین راه‌­اندازی شد. صرافی بایننس از نظر حجم معاملات در آپریل ۲۰۲۱، بزرگ‌­ترین صرافی رمزارزی دنیا شد. سرورهای این صرافی کمی بعد از راه‌­اندازی به علت قوانین محدود کننده و سخت­گیرانه چین، از این کشور خارج شد. این اکسچنج توسط Changpeng Zhao که به CZ نیز شناخته شده، تاسیس شد.

نحوه ثبت ­نام در صرافی بایننس

ثبت­ نام در صرافی بایننس بسیار ساده است و تنها با یک ایمیل/ یک شماره موبایل و انتخاب یک پسورد انجام می­‌شود. پس از تایید ایمیل استفاده از اپلیکیشن تایید دو مرحله­‌ای گوگل (Google 2FA) یا تایید شماره موبایل برای ارتقاء سطح امنیت حساب به کاربر پیشنهاد می­‌شود. بر اساس اطلاعات مندرج در وب­ سایت بایننس، سطح کاربری در بایننس به سه بخش Basic، Intermediate و Advanced تقسیم می­‌شود. همچنین محدودیت­‌های هر سطح با توجه به محل سکونت افراد متفاوت است.

بعد از انجام ثبت­ نام و تایید ایمیل (یا شماره تلفن)، کاربر در سطح  Basic قرار می‌­گیرد. برای شروع مبادلات در بایننس، ابتدا باید حساب کاربری خود را در سطح  Basic تایید نمایید.

برای تایید هویت در سطح  Basic به چند دقیقه زمان نیاز خواهد بود. در این بخش اطلاعات اولیه­‌ای مثل نام، نام خانوادگی، تاریخ تولد و اطلاعات تکمیلی مثل آدرس، کد پستی و شهر محل زندگی از کاربر دریافت می‌­شود. این اطلاعات باید کاملا منطبق با اطلاعات درج شده در مدارک هویتی معتبر کاربر، مانند کارت شناسایی یا گواهینامه رانندگی باشد و پس از ثبت و تایید این اطلاعات امکان تغییر آن وجود نخواهد داشت. برای تایید حساب در این سطح نیازی به ارسال مدارک نیست. در سطح Basic هر کاربر نهایتا می‌­تواند در هر ۲۴ ساعت، معادل ۲BTC از حساب خود برداشت کند.

برای ارتقاء میزان مبادلات و حساب کاربری خود به سطح Intermediate باید مدارک هویتی خود را در وب­ سایت بایننس آپلود کنید. این مدارک شامل تصویر پشت و روی کارت شناسایی و یک سلفی است.

برای آپگرید حساب کاربری به سطح Advanced، باید مدارک مربوط به محل سکونت خود را آپلود کرده و منتظر تایید این سطح کاربری توسط پلتفرم بایننس باشید.

جزییات کامل مربوط به بخش ثبت­نام و نحوه احراز هویت از طریق این پیوند در دسترس است.

محدودیت­‌های موجود برای کاربران ایرانی

همانطور که احتمالا حدس زده‌­اید، ثبت شماره موبایل و تایید (وریفای) حساب برای کاربران ایرانی مقدور نیست. اگر نگاهی به لیست کشورها در صرافی بایننس بی­اندازید متوجه می­‌شوید که اسم کشور ما در این لیست قرار ندارد. متاسفانه کاربران ایرانی برای استفاده از این پلتفرم (مانند بسیاری از صرافی­‌های متمرکز بین ­المللی دیگر) دچار محدودیت­‌های زیادی هستند. از آنجایی که اغلب پلتفرم­‌های مبادلاتی از شناسایی آی ­پی برای یافتن محل سکونت کاربر استفاده می‌­کنند، بهتر است این نکته را همیشه به خاطر داشته باشیم که استفاده از پلتفرم بایننس برای کاربران ایرانی همواره خطر مسدودسازی حساب توسط این اکسچنج را به همراه دارد. استفاده از انواع روش‌­های تغییر آی­پی نیز خالی از خطر نیست و به محض اینکه محل اصلی سکونت کاربر در ایران تشخیص داده شود، حساب کاربری او مسدود خواهد شد. اما اگر با این اوصاف هنوز هم تمایل به استفاده از این پلتفرم دارید به شما توصیه می­‌کنیم از آی­ پی ثابت (استاتیک) استفاده نمایید.

نحوه انجام معامله در صرافی بایننس

پلتفرم بایننس از رابط کاربری بسیار ساده‌­ای برای انجام معاملات برخوردار است. کاربران می­‌توانند از طریق اپلیکیشن موبایل، دسکتاپ و نسخه وب برنامه بایننس به خرید، فروش و مبادله رمزارزها با یکدیگر مبادرت ورزند. امکان انتخاب ارز رسمی هر کشور (فیات) با توجه به محل سکونت کاربر وجود دارد. تمام مراحل به سادگی و با انتخاب گزینه­‌های Buy، Sell، Deposit و Convert انجام می­‌شود. کاربر می‌­تواند بعد از انتخاب گزینه مورد نظر خود، رمزارز دلخواه را انتخاب کرده و میزان مورد نیاز از رمزارز را خریداری کرده و یا به فروش برساند. جزئیات مربوط به این بخش را می­‌توانید از طریق این پیوند مشاهده نمایید.

انواع روش‌­های معامله در بایننس

انواع روش­‌های معامله در بایننس شامل OTC، Classic/Advanced، Margin، Spot، Futures و … می­‌شود.

تبدیل مستقیم رمزارزها به یکدیگر (convert)

در روش convert (OTC)، دو دارایی به سادگی به یکدیگر تبدیل می‌­شود. در استفاده از این روش کاربر دیگر نگران انتظار در لیست سفارشات و محاسبه هزینه و … را نخواهد داشت. حداقل میزان قابل مبادله با استفاده از این روش ۱۰ دلار و حداکثر میزان سفارش بستگی به رمزارز انتخابی کاربر دارد.

باید توجه داشت که در زمان استفاده از این روش، در صورتی­ که حساب کاربر هنوز وریفای نشده باشد؛ محدودیت برداشت ۲ بیتکوین در هر ۲۴ ساعت، اعمال خواهد شد.

مبادلات به دو صورت کلاسیک و پیشرفته (Classic/Advanced)

در هر دو روش کلاسیک و پیشرفته (Classic/Advanced)، ثبت سفارش به سادگی هر چه بیشتر انجام می­‌شود. اما به صورت کلی، نمای کلاسیک برای کاربران مبتدی و غیر حرفه‌­ای مناسب‌­تر است. مهم‌ترین تفاوت این دو روش در این است که در نمای کلاسیک، ثبت سفارش سریع­تر صورت گرفته و امکانات حرفه‌­ای کمتری در اختیار کاربر خواهد بود. در این روش کاربر می­‌تواند با سرعت زیادی سفارش خود را ثبت کند. در مقایسه با نمای کلاسیک، در نمای پیشرفته ابزارهای تحلیلی بیشتر و کامل­‌تری به کاربر اختصاص داده می­‌شود.

مارجین تریدینگ (Margin Trading)

مارجین تریدینگ (Margin Trading)، یک روش معامله برای دارایی­‌هایی­ست که توسط واسطه­‌ها تامین می­‌شود. در مقایسه با روش­‌های معمول مبادلات، مارجین تریدینگ به کاربران اجازه می‌­دهد دارایی­‌های موجود را با اهرم و حجم بیشتری مبادله نمایند. در واقع مارجین تریدینگ، نتیجه خروجی را چندین برابر افزایش می­‌دهد. بنابراین یک ترید موفق با سود بیشتر و یک ترید ناموفق با ضرر بیشتر همراه خواهد بود. مارجین تریدینگ برای بازارهای باثباتی مثل فارکس کارایی زیادی دارد. هرچند که این شیوه ترید در رمزارزها نیز مورد استفاده قرار می‌­گیرد.

مبادله به روش نظیر به نظیر (P2P)

در مبادلات نظیر به نظیر (P2P)، در حقیقت پلتفرم بایننس بدون هیچ واسطه‌­ای مبادلات طرفین را به مرحله اجرا درمی­‌آورد. در روش معامله P2P، کاربران می‌توانند ارزهای فیات خود را با روش‌­های مختلف پرداخت و با کارمزد صفر تهیه نمایند. در این روش، فروشندگان می‌­توانند تعیین کنند که چه روش پرداختی مورد پذیرش آن‌ها قرار خواهد گرفت. بیش از ۱۵۰ روش پرداخت شامل رمزارزها، انواع ارزهای دیجیتالی و وایر پیمنت در این مدل از معاملات مورد استفاده قرار می‌­گیرد. مهم‌­ترین مزیت استفاده از روش P2P در مقایسه با سایر مدل‌­های معامله در بایننس، حفظ حریم خصوصی کاربر است.

مقایسه اسپات و فیوچرز تریدینگ (Spot VS. Futures Trading)

برای درک بهتر از هر دو روش مبادلاتی اسپات و فیوچرز، در توضیحی کوتاه این دو روش را با هم مقایسه می‌­کنیم. اجازه دهید ابتدا به تعریفی از اسپات مارکت و فیوچرز مارکت بپردازیم.

به صورت کلی یک اسپات مارکت به جایی گفته می­‌شود که انواع دارایی (املاک، مستغلات، اوراق بهادار و ارزهای مختلف) در هر لحظه قابل تبادل و دریافت است. در مقابل، یک مارکت فیوچرز جایی­ست که زمان تحویل و دریافت دارایی­‌ها در آن از قبل مشخص شده است. مهم‌ترین تفاوت­‌های این دو روش از مبادله شامل موارد زیر می‌­شود.

– لوریج
– انعطاف­پذیری قیمت
– نقدینگی
– قیمت

توضیحات این بخش خارج از حوصله این مقاله است، بنابراین در یک مطلب مجزا به طور مفصل به تشریح  آن خواهیم پرداخت.

بیشتر بخوانید

تفاوت صرافی های متمرکز و غیرمتمرکز: (CEX) و (DEX)

انواع روش‌­های ثبت سفارش در صرافی بایننس

نحوه ثبت سفارش در صرافی بایننس شامل انواع مختلفی می­‌شود که هر یک از مشخصات متفاوتی نسبت به سایرین برخوردار است. برای آشنایی با متداول‌­ترین انواع ثبت سفارش، مقایسه Market Orders با Limit Orders می­‌تواند مفید واقع شود.

معاملات Market Orders به معاملاتی گفته می‌­شود که در لحظه صورت می‌­گیرد. این سفارشات با بهترین قیمت موجود در بازار انجام می‌­شود. به عنوان مثال اگر قصد خرید ۱ بیتکوین را داشته باشید و قیمت بیتکوین در زمان معامله در پلتفرم بایننس برابر با ۱۰.۰۰۰ دلار باشد، بلافاصله پس از ثبت سفارش، این میزان دلار از حساب شما کسر شده و ۱ بیتکوین به موجودی کیف پول بیت­کوین شما اضافه خواهد شد.

اما Limit Orders به سفارشاتی گفته می­‌شود که کاربر می‌­تواند قیمت مورد نظر خود را برای انجام معامله ثبت کرده و منتظر رسیدن قیمت به سطح مورد نظر خود باشد. بنابراین اگر کسی قصد خرید ۱ بیتکوین با قیمت ۹.۰۰۰ دلار را داشته باشد می­‌تواند سفارش خود را با این قیمت ثبت کرده و منتظر رسیدن قیمت بازار به این سطح بماند. ریسک موجود در استفاده از این روش این است که ممکن است هیچگاه قیمت به سطح مورد نظر کاربر نرسد و یا اینکه نیاز باشد زمان بسیار زیادی برای رسیدن به این قیمت منتظر بماند.

سایر روش­‌های شناخته شده برای ثبت سفارش در بایننس شامل stop-loss orders، stop-limit orders، OCO، GTC، IOC و FOK است که در این بخش به معرفی کوتاه از هر مدل می­‌پردازیم.

در شروع این بخش به مقایسه stop-loss orders و stop-limit orders توجه نمایید.

همان­طور که از نام این نوع معامله پیداست، معاملات stop-loss orders به سفارشاتی اطلاق می­‌شود که برای جلوگیری از ضرر هنگفت طراحی شده است. طبق این اصل، اگر به طور مثال قیمت ۱BTC برابر با ۱۰.۰۰۰ دلار باشد و stop-loss order روی ۹۹۹۰ دلار تنظیم شده باشد، کاربر می‌­تواند مطمئن باشد که وقتی قیمت ۱۰ دلار از قیمت جاری افت کند، دارایی خود را به فروش رسانده و به این ترتیب ضرر زیادی متوجه او نخواهد شد.

همانطور که مشاهده می‌­کنید در روش stop-loss orders این امکان وجود دارد که قیمت، دقیقا در سطح مورد نظر ما قرار نگیرد. این مشکل در روش stop-limit orders حل شده است. معاملات stop-limit orders به مدل قبلی شباهت زیادی دارد. اما در این مدل، دو پارامتر stop price و limit price وجود دارد. بر اساس قابلیت stop-limit orders اگر قیمت ۱BTC را برابر با ۱۰.۰۰۰ دلار در نظر بگیریم، stop price ما ۹۹۸۵ دلار و limit price ما ۹۹۹۰ دلار خواهد بود.

یک (one cancels the other) OCO، ابزاری­ست که به کاربر اجازه می­‌دهد دو وضعیت مختلف را با یکدیگر ترکیب کند. زمانی که یکی از این شرایط محقق شود وضعیت دیگر  ملغی (کنسل) خواهد شد. به عنوان مثال می­‌توان قیمت بیتکوین را ۱۰.۰۰۰ دلار در نظر گرفت. با استفاده از OCO می­‌توان سفارشی را ثبت کرد که در آن با رسیدن قیمت بیتکوین به ۹۹۰۰ دلار خرید و یا با رسیدن قیمت به ۱۱.۰۰۰ دلار فروش انجام شود. هر یک از این دو سفارش ابتدا تکمیل شود، سفارش دیگر به صورت خودکار حذف (کنسل) خواهد شد.

یک GTC (Good till canceled)، سفارشی­ست که تا زمان تکمیل شدن و یا کنسل کردن آن به صورت دستی توسط کاربر قابل اجرا خواهد بود. به صورت کلی، پیش فرض تمام سفارشات به همین ترتیب است. در استاک مارکت یک جایگزین شناخته شده نیز وجود دارد که در انتهای یک روز سفارشات بسته می­‌شود اما در مارکت شبانه ­روزی کریپتو گزینه GTC جایگزین این روش شده است.

در سفارشات IOC (Immediate or cancel)، در صورتی­که یک سفارش بلافاصله تکمیل نشود، کنسل می­‌شود. به عنوان مثال اگر سفارش خرید ۱۰ بیتکوین با قیمت ۱۰.۰۰۰ دلار را ثبت کرده باشید و تنها ۵ بیتکوین با این قیمت موجود باشد، سفارش شما با خرید ۵ بیتکوین به پایان می‌­رسد و بخش تکمیل نشده کنسل می‌­شود.

یک سفارش FOK (Fill or Kill)، سفارشی­ست که یا به صورت همزمان تکمیل شده و یا به طور کامل کنسل می‌­شود. در مثال فوق (خرید ۱۰ بیتکوین با قیمت ۱۰.۰۰۰ دلار) اگر ۱۰ بیتکوین با قیمت ۱۰.۰۰۰ دلار موجود نباشد، سفارش ما کنسل خواهد شد.

* استفاده از پلتفرم­‌های مبادلات رمزارزی، با خطرات و ریسک­‌های شناخته شده و شناخته نشده زیادی همراه است. لطفا قبل از هرگونه اقدامی در این زمینه با یک مشاور اقتصادی مشورت کرده و با تصمیم­ گیری شخصی خود وارد مارکت شوید. این مقاله صرفا جهت آشنایی کاربران با صرافی بایننس نوشته شده و نباید به عنوان مشوقی برای استفاده در نظر گرفته شود.

 

کامنت ها

نظر دهید

خبرنامه برای دریافت
آخرین به روزرسانی های شرکت ما